Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MĄŻ8989

ŻONA BOI SIĘ CZY DZIECKO BĘDZIE ZDROWE JAK ŻYĆ

Polecane posty

Gość MĄŻ8989

Moja żona non stop się zamartwia, czy nasze dziecko będzie zdrowe (nie jest jeszcze w ciąży, ale dwa razy beta hcg wyszło wysokie a potem krawienie - samoistne poronienie... jak jej pomóc?>

Gość gość
Nie wiem, czy to coś jej pomoże ....ja poroniłam 3 razy. Oczywiście robiłam te wszystkie badania po 2 poronieniu, o których się wspomina -wyniki były ok. Po 3 zrobiłam badania genetyczne i mam mutacje mthfr. Powoduje ona poronienia i wady cewy nerwowej i zespołu Downa. W sumie dzięki temu wiem, że muszę przyjmować inną forme i większa dawkę kwasu foliowego. Twoja żona może też spr tę mutację. Mój lekarz mówił, że kobiety, które starają się zajść w ciążę i mają właśnie MTHFR powinny 2-3 miesiące przed zapłodnieniem przyjmowac właśnie taki kwas foliowy. Badanie zamówilam u nich http://www.testdna.pl/mutacja-mthfr-c677t-a1298c/

Gość gość
nie jest w ciąży i martwi się, że dziecko nie będzie zdrowe? a ona jest zdrowa??

Gość Mąż8989
No właśnie myślę, że ma depresję... Do Gość - żona bierze kwas foliowy od listopada już...

Gość gość
Rozumiem, jednak gdyby ma mutację MTHFR to zwykły kwas foliowy na nic jej sie przyda, wręcz może zaszkodzić :(