Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

d vitum dla niemowlat

Polecane posty

Gość gość

Kupilam kidys d-vitum dla niemowlat, niestety zapomnialam.o nim i podawalam inna witamine d ktora mialam dla coreczki. Dzisiaj wlasnie odkopalam opakowanie d-vitum bo poprzednia witamina sie skonczyla.Na opakowaniu napisane jest ze te kapsulki podawac dla niemowlat karmionych piersia i dzieci. Lekko mnie to zdziwilo bo myslalam ze dla niemowlakow karmionych mm tez powinna byc podawana wit d. Szukalam informacji na necie ale nie ma zadnych konkretow. Podawalyscie moze wlasnie ta witamine? Mam na mysli d-vitum.Jak tak czy wasze dzieci byly karmione mm wtedy?

Gość gość
Normalnie możesz podawać, chyba na wszystkich opakowaniach jest tak napisane. Ja podawałam dvitum, potem jakąś inną, później znów dvitum to co aktualnie nam pani dała w aptece Dzieci karmione piersia powinny brać witaminę D+K Dzieci karmione mm tylko d ponieważ K zawarta jest w mm musisz zwrócić tylko uwagę na dawke dla niemowlaczka powinna być 400

Gość gość
Aha. Dzieki za odpowiedz. Z tego co pamietam w tamtej poprzedniej byly omega3 i nic nie bylo napisane ze powinno sie dawac dla dzieci karmionych kp dlatego teraz mnie zdziwilo to co przeczytalam.