Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Joanna L

Praca w budce dla kobiety. Po której lepiej być stronie? Lewej czy prawej?

Polecane posty

Gość Joanna L

Witam. Mam na imię Joasia i mam 25 lat i wkrótce podejmę swoją pierwszą pracę. Piszę bo praca jest nietypowa w pewnym skansenie kolejowym gdzie dla potrzeb turystycznych ur******* się w lato małą lokomotywę wąskotorową. Kiedy złożyłam tam papiery (z wykształcenia jestem muzalnikiem) to nie sądziłam, że zostanę przydzielona na prawdziwy jeżdżący parowóz do tzw. budki (podobno maszyniści nie używają słowa kabina w odniesieniu do parowozów). Najpierw odrzucono moją kandydaturę ale pani z UM która mnie tam sama skierowała zadzwoniła i zagroziła, że odrzucenie mnie jest dyskryminacją ze względu na płeć więc po interwencji rozpatrzono moją kandydaturę ponownie i jestem przyjęta. Mam iść na 3-miesięczny kurs a wcześniej kazano mi wybrać czy chcę iść do budki na lewą czy na prawą stronę a ja nie wiem nawet co to oznacza. Czym się różni praca na lewej stronie od pracy na prawej stronie w budce maszynisty parowozu?

Gość Joanna L
wolę gdy facet jest po mojej lewej stronie. w razie czego lepiej sprawniej poruszam prawą ręką.