Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 utracone szanse po 30

Jestem facetem po 30 i nie mam juz ochoty poznawac kobiet

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
utracone szanse po 30 dzi艣 jak dla mnie wszystkie zwiazki rozpoczynajace sie po 30 to jest koncert zyczen i wymagan, chlodna kalkulacja pod kazdym wzgledem - osobowosc, charakter, finanse, wszystko, doslownie wszystko. Wynika to z powagi wieku, a nie tyle z doswiadczen. W kazdym razie randki po 30 sa slabe i chyba kazdy z was to potwierdzi. xxx ale czy to 藕le? ludzie m艂odzi (18-25) raczej s膮 naiwni, niedo艣wiadzeni. wystarczy im par臋 hormon贸w by sie zabujac w osobie ktorej nawet nie znaj膮, tylko dlatego 偶e jest 艂adna. s膮 sponatniczni, ale te偶 nieprzemy艣lani, nie znaj膮 dobrze siebie, nie wiedz膮 czego chc膮 tak jak 30 latek. cz臋sto zak艂daj膮 zwi膮zki bezmyslnie, a potem bior膮 rozwody, bo wychodzi r贸znica charakter贸, kwestie finansowe, o kt贸rych wczesniej nie pomysleli wlasie dlatego 偶e byli naiwni. same motylki nie wystarcz膮 kiedy przychodzi prawdziwe 偶ycie i 30latek juz to wie. Ja si臋 ciesz臋 偶e kalkuluj膮 - to sie nazywa zawieranie rozs膮dnych przemyslanych zwi膮zk贸w, a nie pchanie sie w slub "na wariata". i nadal uwa偶am 偶e nawet zwi膮ki zawarte w sponatnicznym wieku (20par臋) r贸wniez doadnie rutyna i kalkulacja i zniknie power - ka偶dego to czeka, singla czy 偶onaego. tylko 偶e singiel potem trudniej kogos znajduje a 偶onaty trwa w nieszcz臋sliwym zwi膮zku, albo zdradza

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ja juz tez stracilem nadzieje
jestem juz zgorzknialym starym kapciem

Udost臋pnij ten post

go艣膰 dzi艣 wszystko fajnie tylko brak romantyzmu ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
po co Ci romantyzm. dob贸r partnera po jakich艣 tam niepowodzeniach/powiedzmy w okolicach 30 jest du偶o bardziej swiadomy (tak mysle) i jest wieksze prawdopodobienstwo, 偶e taka relacja bedzie stabilniejsza/spokojniesza i bardziej satysfakcjonujaca niz te z okresu burzy hormon贸w. a z regu艂y zwi膮zki 20 kilku latk贸w s膮 szcz臋艣liwe-trwa艂e, bo kt贸ra艣 ze stron nawet sie nie domysla, 偶e druga jej rogi dorabia艂a. znam wiele par, w kt贸rych jedna z os贸b zdradza艂a, du偶o os贸b o tym wiedzia艂o, ale nigdy to nie dochodzi艂o do partnera. ale potem piekne sluby i fotki na fb. takie to jest b艂ogie zycie w nieswiadomosci :)

Udost臋pnij ten post

inna sprawa: kiedys mi sie wydawalo, ze po 30 to zacznie sie zycie, ze kobiety mniej beda zwracaly uwage na to, czy facet jest przystojny, a bardziej na charakter, to co osiagnal itp. jakze sie mylilem! to wlasnie w wieku 20-25 wieksza jest szansa ze mniej przystojny facet znajdzie sobie ladna kobiete, bo niby hormony sa na 1 miejscu, ale jest ta spontanicznosc, wiecej okazji, ta naiwnosc, a mniej kalkulacji. po 30 mialem jeszcze mniej okazji niz przed 30. kobiety po 30 jeszcze bardziej zwracaja uwage na to, czy facet jest przystojny, niz te mlodsze. wynika to z faktu, ze te randki w okolicach 30 odbywaja sie wolniej, mniej dynamicznie, wiecej jest czasu na dokladna obserwacje i przemyslenie i panny oceniaja facetow jeszcze bardziej wnikliwym okiem... coz, pr/ze/je/ba/ne jest zycie, jak facet jest malo przystojny, a chce miec ladna dziewczyne. co innego jak ktos akceptuje jakis uklad typu sponsoring jawny albo niejawny, wtedy mozna cos znalezc (inna sprawa na jak dlugo), ale tak zeby w czysty sposob, to nielicznym tylko sie udaje...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A niby z jakiej ma艅ki nieprzystojny ma mie膰 艂adn膮 ("przystojn膮")? Coraz mniej kobiet to frajerki, co wam facetom si臋 zapewne nie u艣miecha.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no dok艂adnie, cud贸w nie ma i trzeba si臋 poruszac w obszarze urodowo sobie ludzi podobnych. tego nie przeskoczy膰 chyba ze jestes jak te oblesne staruchy bogaty, wtedy se kazda d**e kupisz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
m艂odsze kobiety o wiele bardziej patrz膮 na wygl膮d ni偶 te starsze, tak偶e co艣 chrzanisz bardzo od rzeczy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
m艂odsze kobiety o wiele bardziej patrz膮 na wygl膮d ni偶 te starsze, tak偶e co艣 chrzanisz bardzo od rzeczy x Zaklina rzeczywisto艣膰, 偶e m艂ode dziewczyny to nie patrz膮 tak na wygl膮d, dobry 偶art :classic_cool:

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A ten typ tu nawet 艂adnej nie doceni na d艂u偶ej ni偶 4 lata. Pewnie da艂oby si臋 zrobi膰 wykres na kt贸rym mo偶liwo艣膰 najd艂u偶szego darzenia uczuciem przypada艂aby w udziale miss universe, oczywi艣cie w zale偶no艣ci od tego w jakim by艂aby wieku w momencie kiedy wchodzi艂by z ni膮 w zwi膮zek, bo w ko艅cu baba po 30. to starowinka a 40. jest ju偶 u kresu jakiejkolwiek atrakcyjno艣ci dla samc贸w w tym kraju (mo偶e dla takiej Bellucci niekt贸rzy by si臋 艂askawie przemogli) . :D I co 艂adne dziewcz臋ta, na co wam niewygl臋dne gachy, no na co, pytam ja Was si臋? My艣licie 偶e prawdziwie doceni膮? Ano doceni膮, ale z umiarem, wyrachowaniem i wszystko do czasu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
utracone szanse po 30 dzi艣 - a co, sam po 30-tce zaczales sie uganiac za brzydkimi, grubymi, z obwislymi piersiami patrzac na charakter? Nie, wiec czemu kobiety mialyby to robic??? Mowisz, ze masz p********e zycie, a co maja powiedziec te babki, ktore tak jak Ty nie sa ladne? Moze one tez chcialyby modela tak jak ty laseczke?

Udost臋pnij ten post

Bez przesady, ja "laseczki" nie szukam. Nie patrze na rozmiar piersi, wazne zeby nie byly obwisami, ale nie zalezy mi zeby moja dziewczyna miala jedrna C czy D, jesli bedzie miala mala ale sterczaca B, to tez bedzie dobrze. Mialem na studiach kolezanke, ktora byla bardzo szczupla i podejrzewam (choc nie mam 100% dowodu) ze ona miala nawet A, a i tak dla mnie byla piekna... To samo z tylkiem, dla mnie nie musi byc duzy i okragly, jak dla wiekszosci facetow, zeby kobieta byla atrakcyjna. To co mnie jedynie odrzuca to nadwaga, uwielbiam szczuple panny, nie potrafilbym sie przemoc zeby byc z kims, kto ma nadwage. tak juz mam i nic na to nie poradze. Ale tak jak pisalem we wczesniejszych postach - szczuple panny bardzo rzadko lubia bardzo szczuplych facetow, takich jak ja. wiekszosc argumentuje to tym, ze chca miec faceta dobrze zbudowanego, bo czuja sie przy takim bezpiecznie...

Udost臋pnij ten post

"no dok艂adnie, cud贸w nie ma i trzeba si臋 poruszac w obszarze urodowo sobie ludzi podobnych" - tak sie niestety sklada, ze te niezbyt urodziwe, ktore poznawalem, niewiele tez osiagnely w zyciu... tak wiec ani uroda, ani inteligencja, ani ambicja sie nie wyroznialy. byly calosciowo ponizej przecietnej. a ja cos tam w zyciu osiagnalem, poradzilem sobie zawodowo, mieszkanie mam, jakas stope zyciowa, wiec nie zamierzam sobie jakiegos nieudacznika-pasozyta przygr***** tylko po to, zeby wieczorami nie walic gruchy...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Och chuda laska z rozmiarem "a" by艂a dla Ciebie pi臋kna, c贸偶 za po艣wi臋cenie, pana przeci臋tnego, 偶e nie zachwyca艂 si臋 chudzin膮 z biustem jak u oty艂ej. 呕muda Trzebiatowska te偶 ma zdaje si臋 ledwie "b" i co o niej te偶 by艣 powiedzia艂, 偶e jest pi臋kna mimo ma艂ego biustu? Ale gdyby nie jej spektakularna uroda i idealna smuk艂a figura, to pewnie ma艂y biust by艂by mega defektem, co? Zreszt膮 tu na kafe byli ju偶 tacy herosi, kt贸rzy mieli niemal idealne laski, a jednak po jakim艣 czasie ma艂y biust u szczup艂ych pi臋kno艣ci doskwiera艂. Wy 偶膮dacie idea艂贸w, sami b臋d膮c cz臋sto max. przeci臋tniakami. Tak macie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Pozwole sie wtracic , nie masz powera ? Widocznie nie trafiles po nieudanym zwiazku na odpowiednia osobe , ktora odrodzi w Tobie uczucie , daj sobie czasu , nie rob noc na sile . Wszystko przychodzi z czasem . Stary nie jestes , czasem nawet 40/50 latkowie potrafia sie nanowo w kims zakochac . Pozdrawiam ;)

Udost臋pnij ten post

Zmuda-Trzebiatowska to gwiazda, 15/10 w ocenie ogolnej, naprawde takiego cudu natury nie szukam, wystarczy mi, jak dziewczyna dostanie ocene ogolna 8/10, czyli szkolna czworke ;) Wlasciwie moja byla dostawala u mnie 9/10, gdyby byla ciut wyzsza to bylaby ocena 10/10. Ale uczucie sie wypalilo i to z obu stron, to nie bylo tak, ze ja j膮 zostawilem, a ona biedna zakochana chciala nadal ze mna byc. Rzeklbym wiecej - to jej pierwszej przeszlo...

Udost臋pnij ten post

- tylko wlasnie tak jak pisalem - po 30 randki sa kiepskie. nie ma takich bajeranckich przypadkowych spotkan, jak wtedy, kiedy jest sie jeszcze studentem i przez przypadek spontanicznie mozna kogos poznac. po 30 to juz s膮 takie umawiane randki o tym samym schemacie. dziewczyny sa znudzone (chyba dlatego ze w okolicach 30 zaczynaja sobie zdawac sprawe, ze stracily najlepsze lata), wszystko bacznie i dokladnie obserwuja, nie popuszczaja wodze fantazji...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
utracone szanse po 30 dzi艣 - rozmiar piersi jest rzecza, na ktora nie ma sie wplywu. Rownie dobrze moglbys powiedziec, ze nie szukasz laski, bo nie musi miec trojkatnej twarzy. A ktora kobieta mowi "ja przystojniaka nie szukam. Nie patrze na rozmiar penisa, wazne, by mial te 18cm, tak samo z umiesnieniem, dla mnie facet nie musi byc jak Pudzian, wystarczy, by mial biceps, triceps i kaloryfer" :D Boze, jak ja sie ciesze, ze po 30-tce mam "bajeranckie" spotkania i nie poznaje takich facetow jak Ty :D

Udost臋pnij ten post

a na czym polega "bajeranckosc" tych Twoich spotkan?

Udost臋pnij ten post

- tak samo jak ja nie mam wplywu na to, ze mam w膮sk膮 klat臋, a ladne kobiety mnie czesto z tego powodu odrzucaly. im wolno, a mi niby nie wolno by bylo kierowac sie np. rozmiarem biustu? (choc tak jak mowilem - ja tego nie robie), co to za relatywizm moralny? :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kole艣, ale zacznijmy od tego, 偶e Ty nie jeste艣 艂adny. Sam to przyzna艂e艣 - twarz masz zdaje si臋 co najwy偶ej przeci臋tn膮. Fair by by艂o zwi膮za膰 si臋 z babk膮 o przeci臋tnej twarzy (rzecz jasna podobaj膮c膮 Ci si臋), czy Ci si臋 to podoba czy nie i jak najbardziej z biustem r贸wnie imponuj膮cym co Twoja klata. Tobie natura nie da艂a wszystkiego co najlepsze - trudno, przykro, ale na pewno s膮 dziewczyny, kt贸re reprezentuj膮 analogiczny do Twojego poziom atrakcyjno艣ci, ale dla Ciebie to za s艂abe towary i szukasz kogo艣 z nie swojej flanki. Tak to wygl膮da. Wed艂ug mnie 艂adna kt贸ra si臋 z Tob膮 zwi膮偶e to looserka, chyba 偶e serio bardziej jej si臋 spodobasz od kolesia na jej poziomie atrakcyjno艣ci - co oczywi艣cie mo偶e si臋 zdarzy膰, ale prawdopodobie艅stwo czego艣 takiego jest nik艂e - b膮d藕my realistami.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Masz prawo skreslac za co chcesz, po prostu uwazam, ze jestes pustym i glupim czlowiekiem. A bajeranckosc spotkan polega na tym, ze poznaje inteligentnych, ciekawych facetow, pelnych pasji i nawet jesli nie zaowocuje to miloscia, to poznaje naprawde fajnych! kolegow. Od dluzszego czasu spotykam sie z nimi, wzajemnie sie inspirujemy i ogolnie rzecz biorac cudnie jest :) Zmieniam swoje zycie na lepsze, po prostu dzieje sie magia! Realizuje rzeczy, o ktorych wczesniej nie marzylam :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a ja uwielbiam
jak sam chemia i pozadanie, takie z prawdziwego zdarzenia, z czasem o to trudniej

Udost臋pnij ten post

23:08 - jak juz oceniasz, to czytaj dokladnie caly watek. pisalem ze z twarzy sie kobietom podobam, jak kiedys na sympatii wrzucalem tylko zdjecie samej twarzy (bez sylwetki) to zdarzylo mi sie, ze kilka ladnych mnie zaczepilo i chcialo sie umowic. potem jednak przezyly "rozczarowanie" jak zobaczyly moja chuda klate... W przyjaznie/kolezenstwa miedzy kobieta a mezczyzna to ja wierzylem jak mialem 20 lat ;) poprawka: jak konczylem szkole srednia, to juz w to nie wierzylem ;) ale mozesz sobie miec 30 lat i w to wierzyc, nikt Ci nie broni ;) dla mnie to strata czasu, jesli juz to umowilbym sie z fajna kobieta na randke, ale nie zadne "przyjaznie".

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
czyli mam szukac kogos o podobnym poziomie atrakcyjnosci to byloby fair? a co dalej, z podobnym poziomem intelektualnym, zaradnosci, wiedzy itp, watpie aby jakas kobieta potrafila zrobic tyle co ja, pewnie znajda wymowke, ze to mezczyzna powinien to potrafic bla bla bla a kobiety nie musza, no to znowu co z wiedza, wiekszosc tez znajduje wymowke, ze nie kazdy byl zdolny w szkole albo, ze historia czy inne dziedziny wiedzy nie sa tak przydatne w dalszym zyciu, czyli wynika, ze oferuja swoja atrakcyjnosc za wygodne zycie, czyli jesli bym sie zwiazal z kims o podobnym poziomie atrakcyjnosci byloby to nie fair

Udost臋pnij ten post

dokladnie. zgadzam sie z toba. wiele ladnych kobiet idzie na skroty. nawet jesli nie pod wzgledem wyksztalcenia/ambicji, to wykorzystuja swoja urode w pracy, zeby manipulowac facetami. i ja wcale nie mam na mysli seksu (choc takie rzeczy tez sie zdarzaja), ale inne, subtelniejsze manipulacje. dlatego uwazam za uczciwe to, ze jesli kobieta jest ode mnie mniej intelientna, mniej zaradna, mniej osiagnela w zyciu, to mam prawo za to od niej wymagac, zeby byla z wyzszej polki jesli chodzi o urode niz ja :) wtedy w miare sie wszystko wyrowna. w miare...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Skoro tak to mysle, ze taka znajdziesz. Jest wiele dziewczyn na wsiach ktore chca sie stamtad wyrwac. Maja wyksztalcenie gimnazjalne, gora srednie, nie za dobrze mowia po polsku, ale czesc jest naprawde ladna gdyby je ubrac niewulgarnie i mozesz trafic na nawet na sporo mlodsza ktorej zaimponuje to, ze facet zarabia te 5-6000 netto i ona nie musi isc do pracy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Do ( gosc 13:02) Z calym szacunkiem ale musisz byc naprawde tepa krowa skoro masz poglady z przed 50lat. W dzisiejszych czasach dziewczyny i chlopcy ze wsi maja dobre wyksztalcenie, w wiekszosci sa po studiach. Co do ubrania, niczym nie odbiegaja od dziewczyny z miasta, moze dobry gust maja lepszy i ogolnie sa zaradniejsze( bardziej samodzielne) A Ciebie przedmowczyni tylko zal za glupote, zreszta co sie dziwic- przeciez jestes z pustakiem z miasta.

Udost臋pnij ten post

Az tak duza roznica intelektualna to jednak nie dla mnie...

Udost臋pnij ten post