Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak szybko po porodzie wrocil wam okres

Polecane posty

Gość gość

i czy jak mialyscie obficie/dlugo zmienilo sie cos na lepsze czy na gorsze?

Gość gość
za szybko ;), ju 2,5 miesiąca po porodzie, mimo że często piersią karmiłam. w sumie bez większych zmian, z obfitością i długością...tylko niestety jest mniej regularny, do 5 dni wahań, mimo że już minęło 3 lat, jak znów mam...

Gość gość
Mi dopiero po 5 miesiącach, ale miałam ciężki poród, który z rodzinnego po kilku godzinach zmienił się w cesarkę. Zawsze miałam obfite krwawienia i bolesne pierwsze dwa dni. Teraz na pierwszy dzień zaczynam czuć silne bóle kręgosłupa, takie jak bóle krzyżowe podczas porostu, potem dopiero czuję ból jajników i macicy. Ale ja już tak mam uwarunkowane genetycznie. Tobie mogą się zmienić na łagodne, ale to raczej rzadko się zdarza. Po prostu inaczej kobieta odczuwa okres po porodzie. Ja mam tak bolesne, bo mam sztywnienie mięśni kręgosłupa i miałam rozcięte mięśnie gładkie brzucha, więc dlatego odczuwam większy ból, a macica jak była mocno ukrwiona, tak dalej jest.

Gość gość
Po 5 i 8 miesiącach. Okres bez zmian, cykle nieco krótsze.

Gość gość
Po 10 miesiącach (karmiłam piersią). Teraz nie jest już tak bolesny i trwa krócej.

Gość gość
Po 18stu miesiącach - karmiłam piersią 27 m-cy. Pierwsze okresy bardzo bolesne ( jajniki w końcu nie pracowaly 3 lata włączając ciążę), potem sie unormowaly. Teraz znow karmie drugą córkę, pól roku, okresu brak.

Gość gość
Po 10 miesiącach. Karmienie piersią. Jest tak samo regularny, ale za to nic nie boli!!! Może czasami trochę piersi. Przed ciążą bywało, że mdlałam z bólu i osłabienia w pierwszym dniu. Rodziłam cc.

Gość gość
jak myslicie, czy cc lub naturalny ma na to wplyw?wydaje sie ze po cc wraca pozniej i jest lzejszy

Gość gość
u mnie po cc, okres pojawił się po 6 miesiącach. Karmię od początku piersią i mm. Pierwszy okres obrzydliwie bolesny, kolejne dwa bez bólu i skąpe.

Gość gość
u mnie po 6 mies, karmię piersią i rodziłam naturalknie, jest bezbolesny lecz za to jest dłuższy, krwawienie ok 7 dni a dotychczas było 5 dni.

Gość didi215
U mnie po 6 ttygodniach.miałam CC.karmilam i nadal karmie tylko piersią.okres w miarę reguralny ale częstszy..co 3 tyg

Gość gość
6 tyg po cc, karmilam tylko piersia.

Gość gość
Po 8 miesiącach chociaż nie karmiłam piersią tyko odciągałam systematycznie. Sama byłam zaskoczona.

Gość gość
U mnie po 6 miesiącach po cc, jeszcze karmiłam piersią ale po miesiącu zanikł mi pokarm. Wcześniej brałam minipigułkę ale odstawiłam bo miałam krwawienia non stop i do tego ból jak przy porodzie (serio, bóle jak skurcze po kroplówce zanim mi zrobili cięcie). Teraz jest mniej obfity (zawsze miałam z tym problem), mniej bolesny, długość bez zmian (zawsze miałam 7-8 dni i tak jest).

Gość gość
to chyba nie wplywa czy piersia czy odciagany, bo chodzi o to ze caly czas jest produkcja mleka przez hormon ktory hamuje okres

Gość gośćowa
Po 14miesiącach, cc i kp