Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

grzanka32

Mamy na listopad 2016

Polecane posty

Gość Drapaczek
Ja tyle tych ogórków kiszonych się nawcinałam, że chyba przez całe życie ich tyle nie zjadłam co teraz hehe. Ogórki z naszego ogródka, zaprawione "po naszemu" , to tym bardziej smakowały :D My po wizycie, wszystko jest ok :) Synuś waży 1,6 kg, początek 32 tc :)

Gość Drapaczek
Izabela, ja mam taką nadzieję, że przynajmiej do 3 kg nasz synuś przybierze :)

Gość Drapaczek
Klaudysek, no to super, dodałaś mi otuchy :)

Drapaczek kochana no co Ty :) mój drugi syn (właśnie to sprawdziłam w starych papierach) w 31w3d czyli tydzień więcej niż jestem teraz ważył 1542g, a urodził się z wagą 3600g ;) nie przejmuj się waga teraz, bo dzidzia dużo teraz przybiera, a przecież książkowo ważą nasze synusie :) jak doszukam się papierów starszego syna to tez napisze ile ważył, bo urodził się 3680g :)

Znalazłam :) starszy ważył dokładnie tyle samo 1.5 kg w 30tygodniu :), a co ciekawe obydwoje ważyła w 37 tygodniu 2.5kg, trochę ich urodziłam po terminie, ale to i tak nieźle,że przeszło 1kg przybrali na finiszu :)

Gość Drapaczek
Izabela, ja właśnie jestem dziwacznie przewrazliwiona na punkcie tej wagi choć nie ma powodu, żeby się martwić :D Moja gin mówi to samo co Ty, że waga jest ksiązkowa :)

Gość Asik6201
U mnie natomiast lekarz powiedział, że dziecko jest duże. Witaminy nawet kazał ograniczyć. 34 tydz i 2,5 kg. Ciekawe ile jeszcze Antoś urośnie. Starsza córka w 36 tyg. ważyła 2900 i z taką waga się urodziła.

Gość nelka6789
klaudysek143 Cieszę się, że Ci się podoba. Sporo osób jak słyszy to imię to robi kwaśną minę, ale nie przejmuje się tym, jest mało popularne więc pewnie dlatego. I oby tak zostało :P X Izabela1986 Och, ale mi zrobiłaś smaka :P, jak przeczytałam Twojego posta to aż mi ślinka pociekła na myśl o bułce z kiełbasą, ogórkiem i ketchupem, mmm. Nie przepadam zazwyczaj za kiełbasami ale dziś bym zjadła hehe X U mnie moja mała jak byłam na badaniu w 30 tc to ważyła ok. 1,5 kg więc chyba sporo. Następną wizytę będę miała za tydzień, w 34 tc to zobaczę ile moja córcia będzie ważyła :D Nie ma co się przejmować, że na razie wagowo nasze dzieciaczki mają na ogół poniżej 2 kg. Chyba ostatni miesiąc ciąży już tylko polega na przybieraniu na wadze przede wszystkim i oczywiście rozwoju niektórych narządów jak mózg czy płuca. Także spokojnie, maluchy "przytyją" jak należy :D X Dzisiaj byłam w jednej z hurtowni u siebie w mieście. Kupiłam brakujące ciuszki, parę rzeczy typu termometr do wanienki czy ceratki do łóżeczka, wanienkę ze stojakiem, wózek, fotelik, łóżeczko i materacyk. Bardzo się cieszę z tych zakupów. Nigdy mnie kupowanie czegokolwiek tak nie ekscytowało jak to dla dziecka. Zawsze się człowiek cieszy jak kupi dla siebie np. jakiś nowy ciuch, ale przy tym jest to nic. Super sprawa :)

Gość kornelinka
Jutro wizyta u giną. Normalnie jak trzeba iść do giną to się przejmuje,stres i w ogóle.a teraz to się człowiek doczekać nie moze:-) macie moze jakies namiary na sprawdzonego sprzedwce na allegro zeby kupic pieluszki tetrowe, smoczki butelki , jakies wkladki podklady itd? Wiecie wszystko za jednym zamachem.

Gość pauliska05
Nasza 32 tydz zaczęła waga 1700g sporo też mi się wydawało ale to raczej norma nawet wg tego ze lekarz mówił ze książkowe się rozwija. Czytamy was ale jakoś nic nowego do powiedzenia nie miałyśmy. Ni zobaczymy bo do wizyty aż do 06/10 czekamy heh akurat mój prezent urodzinowy bo mam dzień wcześniej ale będę czekać ciężko chyba o obrót tej Miśki. I coraz bliżej do decyzji czy cesarka. Ktoś z was już ma z jakiś innych względów to pewne ?

Gość KochamBlekit
kornelinka co do ciuszkow to bardzo polecam robik allegro - tak sobie wpisz w allegro, a co do calej reszty to flaming24 radom. Ja jestem akurat z okolic Radomia i robie zakupy u nich w sklepie stacjonarnym, ale najpierw na spokojnie sobie wszystko ogladam na allegro. I cenowo tez spoko.

Pauliska ja mam pewną cesarkę z powodów proktologicznych, a na dodatek u mnie synuś juz kilka tygodni głową do góry i się nie przekręcił wcale

Gość gość
Hej dziewczyny mam takie pytanko, czy test ciążowy 21 dni po stosunku jest wiarygodny? Odbyłam stosunek przerywany w 2 dniu cyklu czy jeżeli wyknam test własnie 21 dni po to wykazałby on potęcjanlą ciążę?

Paulisko a ja nadal nie wiem na czym stoję! Mój gin generalnie jest super lekarzem, wszyscy go chwalą i mimo że w mojej miescinie jest 5 przychodni to i tak większość kobiet w ciąży chodzi do niego... W każdym razie z jednym mnie wkurza, dosłownie wkurza... Mam od okulisty zaświadczenie (wystawione ponad 2 miechy temu) o tym, że muszę mieć cesarkę ze względu na dużą wadę wzroku i słabą siatkówkę, która przy większym wysiłku może się odkleić. No i tak wyszło, że dopiero na ostatniej wizycie gin wpisał mi to w kartę ciąży, ale on jeszcze "sam nie wie jak to będzie". Wkurza mnie to tym bardziej, że w Katowicach i w moim mieście jest kilka przypadków kobiet rodzących z TEGO roku, które zaskarżyły w sądach lekarzy o to, że straciły wzrok albo poważnie pogłębiła im się wada mimo że miały własnie takie zaświadczenia od okulistów, a ginekolog dosłownie olał temat... W czwartek mam wizytę u gina i mój mąż oświadczył mi, że on już sobie z tym doktorkiem porozmawia... On też się martwi o moje oczy. Teściowa moja jest pielęgniarką, a jej siostra położną i obie mi mówią, żebym się nie zgadzała na poród siłami natury bo się już naoglądały takich przypadków z tą siatkówką, żeby dziecko nie miało dosłownie ślepiej matki...

Gość dziubalik
Kornelinka, ja na allegro kupowałam tylko pieluszki tetrowe i flanelowe od sprzedającego: okularki_com i są naprawdę dobrej jakości, więc mogę polecić ;) A resztę planuję zamówić w aptece internetowej (kosmetyki, podkłady itp.) xxx Wisienka, a jaką masz wadę? Ja mam -3.25 D, u okulisty byłam miesiąc temu, fakt- nie zapytałam go czy są przeciwwskazania do porodu SN, ale widział, że jestem w ciąży bo pytał który miesiąc. Więc dla spokojności chyba będę musiała powtórzyć wizytę i zapytać się o możliwość porodu. Dzisiaj mam wizytę u ginekologa, więc też poruszę ten temat

Gość KochamBlekit
Pauliska ja dzis odebralam lozeczko:) ale nie rozkladalismy tylko podejrzalam kolor. A Ty w koncu jaki kolor wzielas? Bo pytalam ale nie wiem czy odpisywalas? Ja mam we wtorek wizyte wiec sie dowiem jak Mala jest ulozona i czy bede mogla rodzic sn.

Dziubalik ja mam na jednym oku -2,75, drugie jest masakrycznie różne, bo -5.75. I słabą siatkówkę, co wyszło na badaniu komputerowym.

Jestem po wizycie,wszystko w porzadku. Powiem wam, że moja kruszynka chyba wcale nie jest taką kruszynką, mamy prawie 33 tc z wagą ok.2200 g. Przekreciła się i jest główką do dołu. Muszę iść do okulisty aby sprawdzić siatkówkę i dno oka. A następna wizyta za 3 tyg.

Gość pauliska05
Ja mam białe łóżeczko. Nie zaglsdalidmy mocno do tego tylko do materacy ka. Juz październik taki ostatni dzwonek heh. Ja ogólnie wydaje mi się ze ciepło się ubieram a mimo to czyje taki ból w okolicy nerki co polecacie? Może rozgrzać termoforkiem?

Gość KochamBlekit
Pauliska nie ma znaczenia jak sie ubierasz. Nie wiem jak w Twoim otoczeniu, ale w moim to strasznie jakies wirusy panuja. Zarowno dzieci jak i dorosli choruja. Ja chyba profilaktycznie zaczne sok z cytryny pic. Mysle ze delikatnie mozesz, ale nie za dlugo i nie za cieplym. Ja jak bylam w I ciazy i bolalo mnie biodro to gin nie zalecal poduszki elektrycznej, bo tak jak zbyt goraca kapiel moze wywolac skurcze. Ale ja i tak kilka razy po troszku polezalam.

Gość Izabelaaaaaa1986
Dziubalik d**er,że wszystko ok :-) nie moge się zalogować, dziś zmieniłam telefon i nie wiem co się stało, że ciągle piszę, że hasło złe, że konto nie istnieje itd

Gość Izabela 1986
Chyba mi sie udalo zalogować :-)

Gość gość
Pozdrawiam Was i trzymam kciuki za szczęśliwą końcówkę, lekki poród i zdrowe bobasy ;))) Miałam termin na 5.11 niestety dotrwałyśmy tylko do 20 tygodnia...

Gość Izabela1986
Gość przykro mi :( dziewczyny choróbska na około niestety. Ja mam na szczescie zalecenie od proktologa, ze przez całą ciążę zażywam wit C, ale to przeciwkrwotocznie. Z dwa razy mnie coś tam brało, choć raz miałam zapalenie oskrzeli, ale ogólnie od kilkunastu tygodni nie choruje wcale :)

Gość Asik6201
Byliśmy wczoraj pierwszy raz w szkole rodzenia na spotkaniu indywidualnym. Dowiedziałam się kilku ciekawych rzeczy. Dostałam nawet pracę domową. Nauka oddychania przeponą, ćwiczenia mięśni kegla, masaż krocza olejkiem migdałowym 2 razy dziennie. To wszystko ma bardzo usprawnić poród. Ciekawa jestem jak Wasze doświadczenia związane ze szkołą rodzenia? Za tydzień mamy następna wizytę i już się nie mogę doczekać. Położna jest super i z tego co mówi, to będzie przy porodzie.

Gość Drapaczek
Gość, bardzo mi przykro i szczerze współczuję :( Trzymaj się. Mnie moja gin ostatnio poleciła jakąś położną na spotkania idywidualne ale nie skorzystam raczej. Pewnie gdybym jej powiedziała, że biorę pod uwagę możliwość porodu przez cc to by mnie zjadła hehe. Za niecałe 3 tygodnie mamy wizytę przedporodową w klinice, do tego czasu muszę zdecydować jak chcę rodzić. Choć tam w większości przeprowadzają cesarki.