Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Weteranka karmienia piersią ma dość

Polecane posty

Gość gość

Ja już nie wiem co robić. Moje dziecko ma 21 miesięcy i nadal jest karmione piersią (głównie w nocy i przed spaniem). Odkąd skończył 1,5 roku, podejmuję próby odstawienia go - niestety bez skutku. Pewnie powinnam być bardziej stanowcza, ale próbowalam to zrobić jakoś w miarę bezboleśnie. Teraz już chyba jestem gotowa na odstawienie w sposób drastyczny, bo mnie to po prostu wykańcza (zwłaszcza noce). Czy któraś z Was ma podobne doświadczenia? Jak Wam się udało odstawić? W samoodstawienie dziecka chyba nie wierzę, u nas to idzie w odwrotnym kierunku.

Gość gość
Ludzie nie rób z siebie inwalidki umysłowej po prostu nie daj i tyle nie osmieszaj się kobieto ! Poryczy kilka nocy i przestanie!! Weź przestań

Gość gość
Nie przestawaj karmić przecież możesz pokarmic do 6 roku życia. Szkoda laktacji jesteś zła matką!

Gość gość
E tam karm do co najmniej 2 i pol roku!! ba kp do 18r.z. Takie malenstwo zaledwie 21miesieczne potrzebuje possac twe piersi zreszta ty tez tego pewnie potrzebujesz. powodzenia

Gość gość
Dzieciak zalezniony od cycka jak od smoczka. a matka słaba i głupie. Od cyca go nie oderwiesz do końca.

Gość gość
Nie przestawaj karm do 18 rz a potem pokarmu go jego dziewczyna

Gość gość
Czyli żadna tutaj nie karmiła piersią dłużej niż rok? To po co się wypowiadacie? Zajmijcie się tematami o L4 w ciąży i kurach domowych, bo widzę, że anonimowe najeżdżanie na innych jest waszym żywiołem.

Gość gość
Konsekwencja, konsekwencja, konsekwencja. Pomysl, jesli teraz nie umiesz zapanować nad maluchem, nauczyć go/oduczyć jakiegoś zachowania, to co Ty zrobisz z kilkulatkiem a potem z nastolatkiem? Tak, to się już teraz zaczyna, dziecko uczy się ze moze z matką robić co chce, że ono rządzi. Uwierz ze to mu z wiekiem samo nie minie jeśli nie zaczniesz go już teraz wychowywać. Wychodź z domu przed porą karmienia. Niech mąż go kładzie spać przez kilka dni. Jak jesteś przy nim a ono chce mleka, to konsekwentnie odmawiaj, mow ze mleczka już nie ma. Gdy zacznie histeryzować, przytul i daj mu się wyplakać. Może należysz do tych matek które boją się płaczu dziecka ? one ulegają dzieciom we wszystkim a to słabo rokuje na późniejsze wychowanie. Bez pomocy męża nie dasz rady.

Gość gość
Dodam jeszcze że mądra matka to nie ta która ulega dziecku we wszystkim i biegnie na każdy krzyk dziecka. Powtarzaj sobie ze krzywdy mu nie robisz , dzieci oprócz miłości i czułości potrzebują też zasad, w których są wychowywane.

Gość gość
kochana- zgadzam się z wypowiedzia odnosnie konsekwencji tu nie ma drogi na skróty bedzie krzyk, bedzie płacz i bedzie próba wymuszenia musisz zrobic jakiespozegnanie-powiedziec, że dzisiaj karmisz córkę ostatni raz na noc od jutra jest juz duzą dziewczynka i na sniadanie je np kasze czy tutaj wymien inny posilek albo inna metoda, naklejasz plastry na sutki i mówisz, że piersi są chore, ewentualnie owijasz bandarzem na kilka dni, po kilku dniach konczsz cyrk i nie wracasz do karmienia, dziecko gdy zapyta odpowiadasz, że juz nie ma mleka, z reszta po kilku dniach moze sie przyzwyczaji?moze nos ten bandarz dopóki nie przestanie sie dopominac?

Gość gość
Miałam nadzieję, że uda się to jakoś stopniowo i łagodnie przeprowadzić, ale macie rację, bez płaczu i krzyku się nie obędzie. Jestem wrażliwa na płacz mojego dziecka, zwłaszcza gdy trwa długo i przechodzi w histerię. Generalnie syn nie sprawia większych problemów, ale z tym odstawieniem jest na prawdę trudno. Przyznaję, że za długo to przeciągnełam, o jakieś pół roku.

Gość gość
Pomysł z bandażem całkiem ok. Powtarzam - konsekwencja. Powodzenia :)

Gość gość
Moja mama powiedziała mi że ją to boli i przestałam z dnia na dzień. Ale ja byłam rozumnym dzieckiem

Gość gość
Corke odstawilam jak miala 16 miesiecy, byl placz. Syna karmilam do samoodstawienia, mial dwa lata i 10 miesiecy. Twoj wybor. Bez lez sie nie da jak dziecko nie jest gotowe. Ale dzieci odstawiaja sie same, nie trzeba czekac do osiemnastki.

Gość gość
No właśnie jak to jest z tym mitycznym samoodawieniem? Czy komuś jeszcze, poza Panią powyżej, się to udało? Mam koleżankę, która również długo karmi i ona właśnie chce karmić do samoodstawienia. Mnie się wydaje, że może się nie doczekać :/

Gość gość
Samoodstawienie?? Jesteście glupsze niż wasze dzieci nasraja wam na głowy a wy powiecie ze deszcz pada. W wychowaniu liczy się konsekwencja której wy nie macie. Cofanie dzieci w rozwoju tak to się nazywa a wy się przyktywacie dobrem dziecka albo zaleceniami who. Idiotki

Gość wifigdańsk
no coz moja nadal się nie samoodstawila choc sama się odpieluchowala szybko i łatwo,nie wiem co ci poradzic jedyna rada to dawaj mu jeszcze te noce,bedzie tego coraz mniej,ja mojej daję,choc u nas ten proces przebiega bardzo powoli,błagałam Niebiosa by udało sie choc rok,udaje się trzeci rok:) ale jest juz tego coraz mniej,juz normalnie zasypia bez cyca a jak np siedze jeszcze długo w nocy a ona spi,przebudza się i trochę "kwęka",ja nic nie robię, pokwęka i dalej śpi,takze u nas to długo i powoli trwa,ale bezbolesnie a wrazie czego daję "znieczulenie";), długo i powoli,wszystko w swoim czasie:)

Gość gość
Długo i powoli może przed osiemnastka się uda ;)

Gość gość
Myślałam, że 3 dziecko karmisz ponad 3 lata a ty 21 miesięcy... weteranką nie możesz się nazywać.

Gość gość
Posmaruj sutki piochtaniną, bedą gorzkie w smaku, powiedz, że są chore i tyle.