Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KateA92

Starania o dziecko 2016 2017

Polecane posty

Ja takie plamienia mialam ok 10 lat temu przy nadzerce. Ale moze masz rozregulowane jakies hormony. Dzis przyszly te moje testy i od razu jeden poszedl w ****** wyszla slaba rozmazana kreska.Jest dopiuero pare dni po owulacji wiec jeszcze trzeba poczekac na cos konkretniejszego ☺

Gość iwona25lat
Malinka30 ale robisz testy ciążowe?

Gość Aifoz
w lutym miałam usg, badnie, cytologię i było opk ponziej moj maz trafił do szpitala i od tego momentu sie spieroliło...

Gość iwona25lat
No to skoro masz druga kreskę słaba to jest nadzieja:)

Ja tez przy nadzerce mialam takie plamienia....myślę że powinnaś iść do lekarza kochana A odnośnie testów Malinka poczekaj do dnia @ bo można się rozczarować ,a czasem naprawdę lepiej nie wiedzieć ....u mnie te allegrowe testy pokazują różnie ,zdarzyło się że nie pokazał żadnej kreski np. Nie mniej jednak trzymam kciuki :)

Gość iwona25lat
Wczoraj od wieczora do dzis boli mnie głowa tak cmi jakby migrena całe czoło mnie boli i nie wiem czy brać jakaś tabletkę czy sie powstrzymać jak myślicie ?

Iwonka myślę że Appap( albo Paracetamol )jest na tyle łagodnym środkiem przeciwbólowych że w razie bardzo uporczywego bólu można po niego sięgnąć :)

Gość BasiekKk
No ładnie, o mnie to już się zapomina! :( Bylam dzis u gina, zalozyla karte ciazy, termin wpisany na 20 grudnia, podejrzala mnie szybciutko na usg i widzialam dzidziusia i jak ruszal raczkami :) Na usg w 12 tyg jestem zapisana juz, 10 czerwca bede je miec, az juz sie stresuje czy wszystko ok wyjdzie :/ Angelowa super, gratulacje! :) A reszta dziewczyn niech sie porzadnie zaraza ciazami :)

Gość iwona25lat
Basiek ale Ci zazdroszczę super ! Wzięłam dziewczyny Apap ale nic nie pomógł eh

Gość S992
BasiekKk ale Ci zazdroszcZę:) dzidzia juz szaleje:) zdrowia dla was :* Iwonka25 ja bym nie ryzykowala i przeczekala...

Gość iwona25lat
Ja sie chyba zastrzelę wlasnie pobolewal mnie znowu lewy jajnik dokładnie tak jak dzień temu i badałam szyjkę znowu chyba jest otwarta, druga owulacja czy co??

iwonka Ty nie nie strzelaj sama w siebie tylko wyluzuj kobieto !!! :D u mnie też jakoś dziwnie....jestem dokładnie w 15 d cyklu....bolą mnie sutki,brzuch jakiś twardy i nadęty,bulgotanie w nim słyszę a z pochwy ciągnie mi się jakiś mleczno-zółtawy śluz....zrobiłam test owu i jest negatywny....w 8-9 dzień cyklu miałam pozytywne testy owulacyjne....podczas przytulania używałam tego żelu płodności ,o którym Wam pisałam....ostatnia miesiączka była 5 maja....dodam,że jestem ospała dziś strasznie i też boli mnie głowa ....najdziwniejszy ten śluz....jest go strasznie dużo....co o tym myślicie???

Gość iwona25lat
Mi głowa tez pęka a śluz nadal mam mleczny i tez nieraz czuje bulgotanie w brzuchu

Gość iwona25lat
Michiganka dzisiaj masz chyba 16 dc skoro @ była od 5 maja?

No tak.... :D 16 dc....ja teraz 2 tygodnie będę się denerwowała....bo 2 tygodnie do @....normalnie dziś bym miała pozytywne testy owu a tu negatywne wychodzą....tempka u mnie 36,8.....znowu pomieszanie z poplątaniem....

Gość iwona25lat
Na tempke nawet nie patrzę juz dzis miałam spadek o 0,2 stopnia

Basiek ale gratki :) super :):):) zapisałam się na pierwsza wizytę 6czerwca ,niestety do dobrych lekarzy są mega kolejki :o Dziewczynki zalecam cierpliwość ,wiem że łatwo się pisze bo sama do najcierpliwszych nie należę ,ale przecież stres nie jest wskazany ani podczas poczynania ani tymbardziej jeżeli doszło do zapłodnienia ,i choć może to nie jest fajne to objawy o ,których kochane piszecie tak na prawdę mogą oznaczać wszystko ....śluz biały czy żółty w nadmiarze może być objawem zarówno owulacji,jak i zagniezdzania ,wczesnej ciąży ale może też alarmowac infekcje ....czas pokaże mam nadzieję piękne różowe kreseczki ale chill out bo się nam tutaj wykonczycie nerwowo :):):):) całuje ,ściskam i czekam TYLKO na dobre wieści :)

Gość Paula 24
Angelowa tak myślałam O tobie i o tym co pisałaś wcześniej... I taka myśl mi się nasuwa... Nie powinnaś brać lureiny czy duphastonu teraz z racji tego że dużo razy poronilas? Ja w drugiej ciąży z synem udanej dostałam odrazu lureine jak gin dowiedziała się że wcześniej poronilam, tak wiesz zapobiegawczo... Trzymam mocno kciuki za Ciebie i maleństwo! U mnie @ za 3 dni...

Paula właśnie nie wiem ,mówiłam położonej podczas rozmowy telefonicznej o swojej ,,przeszłości ,, i ustaliła termin najwcześniej jak tylko mogła ...za dwa tygodnie :o

Gość S992
Angelowa a jak mąż zareagował na nowinę?:) U mnie zaczynają sie płodne, wiec starania pełna parą:) byle by soe zakomczylyw sukcesem ;)

Gość Karolcia06
U mnie też zaczynają się dni płodne, w poniedziałek mam usg czy pęcherzyki rosną :/

Gość Angelowa11
S992 mąz w środe wraca jeszcze nic nie wie ;) życzę owocnych staranek kochane:)

Gość gość
Ja zacznę starania we wrześniu. 9 tygodni temu urodziłam cudowną córeczkę i chcemy po odczekaniu 6 miesięcy, żeby się wszystko zagoiło, starać o drugie dziecko :)

Gość Gość321
widzę, że w większości podobnie płodne mamy:) zobaczymy czy coś z tego będzie. Najgorsze jest to wyczekiwanie. W pn idędo gina (teoretycznie mam wtedy owu), sprawdzić co z tym moim tworem na jajniku, może po dwóch miesiącach powiedzą coś więcej.

Gość KateA92
Basiek Możesz nie wierzyć teraz ale naprawdę nie zapomniałam o Tobie ! Zaraz jak tylko dodałam post to chciałam napisać drugi i wspomnieć o Tobie, że jest nas trzy ale te cholerne wirusy nie dały mi wejść z telefonu :/ a nie miałam jak wcześniej z komupera wejść. Nie czuj się pominięta! :* który to u Ciebie tc ? U mnie dziś 7t6d :) Angelowa ja czułam tylko piersi ale też nie jakoś super mocno, dopiero teraz od 7-8tc zaczynają się przeboje takie jak meeeeega ból piersi, osłabienia, zawroty głowy, obrzydzenie do jedzenia, odrzuciło mnie od słodkiego, na widok słodkiej bulki mdli mnie, czasami jest mi tak słabo ze musze się położyć bo mam wrażenie ze zaraz zemdleje, wzdecia takie ze mam wrażenie ze zaraz eksploduje.. i paradoks - mam obrzydzenie do jedzenia a organizm chciałby żebym cały czas coś jadla :/ I zmusza się tak do jedzenia i mecze. Najlepiej wchodzą mi wtedy kwaśne rzeczy, typu pomarańcze, zupa ogórkowa itp także poczekaj cierpliwie - wszystko przyjdzie w swoim czasie. Az będziesz tęsknić za tymi pierwszymi tyg gdzie nic nie dolegalo.. ja tęsknię. ...

KateA92 - ja tez tak mam, ze jestem ciagle glodna, a jak jestem glodna to jest mi niedobrze. A jak jest mi niedobrze to ciezko zmusic sie, zeby cokolwiek zjesc i kolo sie zamyka :P Mnie praktycznie wcale nie bola piersi, moze sa minimalnie bardziej czule, ale to minimalnie. Dzisiaj bylam na usg piersi i spytalam lekarza, czy by nie mogl zjechac odrobine nizej i przynajmniej sprawdzic czy serduszko nadal bije, ale powiedzial, ze nie jest ginekologiem, nie zna sie na tym i nie chce mnie w razie czego wprowadzic w blad. Moze faktycznie jak by np nie umial znalezc serduszka, to bym wpadla w panike niepotrzebnie. No ale musialam sprobowac, bo kolejna wizyta u gina dopiero 30.05.

Gość BasiekKk
Kate ja sie smieje tylko ;) u mnie zaczety 10tc, w sumie wg apki jutro zaczyna sie 11 :) Dziewczyny ja tez tak mam ze ciagle glodna jestem, mam juz 2 kg na plusie i czuje po sobie ze nabralam cialka :/ w dodatku tez piersi strasznie bola. Macie dziewczyny juz hakies typy imion? :)

Gość KateA92
My na razie nie myślimy o imionach.. jakoś nie wyszła spontanicznie taka rozmowa jeszcze. Mąż się kiedyś śmiał, że będzie mały Arni a ja do niego ze raczej mała Ania ale to było jeszcze zanim zaszłam. Także nic ustalonego nie mamy. Przyjdzie z czasem ;) A Wy macie ?