Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czym wyczyścić lodówkę w środku?

Polecane posty

Gość gość

hej. Poże mi pomożecie :) czym można umyć lodówke w środku? by zabic ewentualne bakterie ale by był to środek bezpieczny dla jedzienia, które tam potem włożęJakie są Wasze sposoby?

My myjemy zwykłym płynem z wodą oraz wsadzamy do niej pojemniczek z sodą oczyszczoną do pochłaniania zapachów.

Gość gość
ludwik z wodą tzn płyn do mucia naczyn lub teraz uzywam płynudo lodówek z tesco - jest tani i niezły

Gość gość
Soda oczyszczona z octem spirytusowym.

Gość gość
Na blogu dowiedziałam się o boraksie. Zamówiłam razem z sąsiadką zestaw sprzątający na e-natura.pl Boraks, kwasek cytrynowy i sodę oczyszczoną. Jeżeli chodzi o sprzątanie łazienki i kuchni w tym lodówki efekty świetne, tym bardziej że trzy środki kosztują grosze w porównaniu do środków chemicznych, które są w każdym sklepie.

Gość gość
"Wsadza" to się kwiatki do ziemi. A do lodówki WKŁADAMY pojemniczek z soda. Polska języka być trudna, trudna jak cholera. Co chwile byki, ze wstyd.

Gość gość
""Wsadza" to się kwiatki do ziemi. A do lodówki WKŁADAMY pojemniczek z soda."- następnym razem może zajrzyj do słownika zanim zaczniesz prawić mądrości :D Co do pytania autorki- ja myję normalnie, gorąca woda i płyn do naczyń, kilka razy przemywam czystą, pojemniki i półeczki pod bieżącą.

Gość gość
Myje woda z płynem do naczyń i potem przecieram woda z octem lub spirytusem.

Gość gość
Jak mam natchnienie to w sklepie kupuje płyn dedykowany do lodówek. Jak nie mam natchnienia to myje wodą i płynem do mycia naczyń. Po wszystkim wkładam kawałek cytyny. Wyciągam go zwykle za późno. Gdy już jest tak zeschnięrt że muszę zastanawiać się co to w ogóle jest :-P Ogólnie myje lodówkę rzadko. Ale chciałabym częściej ;-) i wierzę w to że kiedyś stanie się to moim nawykiem :-P

Gość gość
dobre pytanie..

Gość gość
Jesli lodówka wymaga faktycznie porządnego przeczyszczenia to warto skorzystać z usług firmy, zajmującej się ich przemysłowym oczyszczaniem. Ja na przykład zdecydowałem się na http://www.mesitekos.com/ oraz ich parowe czyszczenie lodówek. Problem rozwiązali w mgnieniu oka, niezwykle prędko.