Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyścig szczurów

Polecane posty

Gość gość

Widzę że wyścig szczurów już nie tylko praktykuje się w pracy czy nawer w szkole ale teraz to maluchy nie mają życia a dokładnie mamusie nie dają im spokoju bo już tyle muszą umieć w wieku paru miesięcy! Skąd to się wzięło. Widzę na forach, że niektóre matki szukają pomocy, rady, to zamiast jej udzielić to wymadrzaja się pozostałe doradczynie. A żeby pokazać jakie to jej dziecko zdolne. A już nie wspomnę o takich znajomych....

Gość gość
też jestem przerażona, ja nigdy nie brałam udziału w takich wyścigach, ale boję się o dzieci jak pójdą do szkoły. jedyne co można zrobić dla naszych dzieci to je uświadamiać jacy mogą być inni ludzie i że nie ma sensu dochodzić do celu po trupach. nigdy nie musiałam mieć czerwonego paska w szkole, za to na studiach miałam stypendium za naukę bo tam dopiero mogłam dać upust swojej pasji :D. dzieci też nie będę zmuszać do super wyników w szkole, oczywiście dobrze by było, ale jak będą jechać na 3 i 4 to też ok. i będę je uczyć że w życiu nie są najważniejsze pieniądze tylko szczęście, miłość, rodzina.

Gość gość
Ja miałam czerwony pasek, ale nie dlatego, ze zakuwałam, tylko za intelekt. Ogólnie to leser i leń ze mnie był. Wiec nie wsadzaj wszystkich do jednego wora, ok?

Gość gość
Ja widzę tylko wyścig mamuś na kafe. W szkole nie ma wyścigu szczurów, dzieci maja wszystko głęboko gdzies. Nauka i wiedza? "Po co"? A poziom w polskich szkołach jest obecnie taki, że nie trzeba się nic uczyć, aby jechać na piątkach i szóstkach. Wystarczy trochę wrodzonej inteligencji.

Gość gość
Mnie też bardzo męcza pytania typu :kiedy twój zaczął Raczkowac czy już siedzi a dlaczego nie bo mój już w twoim wieku siedział; kiedy twój zaczął gadać? A to mój wcześniej...masakra... Każda mama wie najlepiej co jest dobre dla swojego dziecka. Przecież nie zmusze...tylko po to żeby komuś dorównać. Koleżanka ma młodszego synka i strasznie próbuje mnie przebić. Jej dziecko wszystko ma bardziej, bardziej kolki, bardziej płacze, bardziej bardziej gaworzy itd nawet ona bardziej zmęczona mimo że ma teściowa i matkę pod nosem i jej obiady gotują... No ale ja tak ciężko nie mam.