Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża 8 tydzień

Polecane posty

Gość gość

Lekarz wyliczył mi z okresu ciążę w 8 tygodniu nie miałam jeszcze usg dopiero za 3 dni ale stwierdził ja po hcg i mnie zbadał palpacyjnie i to wystarczy boje się ze coś nie tak ze ciąży nie będzie tylko puste jajo albo coś złego krew dopiero za tydzień i ważę 92 kg przy 169 cm to chyba za dużo nie wiem czy to jakieś konsekwencję i mam nie wyleczone żeby a kazał mi od stomatologa zaświadczenie jeszcze przynieś

Gość gość
Jestes otyła, masz niewyleczone zeby, ktore mogą byc potencjalna przyczyna utraty ciazy, a ty dopiero teraz o tym myślisz?

Gość gość
a jakie jest Twoje pytanie? W czym mamy pomóc?

Gość gość
Miałyście problemy z zębami w ciąży jakoś zagrazaly i czy leczylyscie ?

Gość gość
goń do dentysty ,bo jak ktos napisal popsute zęby mogą być zagrozeniem. Stomatolog wie jak leczyc w ciazy, pewnie nie dostanies znieczulenia i tyle. Nie objadaj sie w ciazy tylko staraj sie zdrowo odzywiac skoro masz taką wagę, trzymam jednak kciuki zeby bylo dobrze. Powinnas isc do gina prywatnie, wtedy na pewno bys miala usg,

Gość gość
Jeśli już jesteś w ciąży to z tego co pamiętam to zęby najlepiej leczyć dopiero w II trymestrze. Teraz na pewno jest okres największego ryzyka. Pierwsze słyszę żeby przez zęby stracić ciążę więc się nie martw na zapas. Gorzej dla Ciebie, bo niektórym bardzo się psują zęby w ciąży. Co do wagi to tylko tyle, że na pewno nie powinnaś dużo przytyć, bo każde dodatkowe kg obciążają organizm i kręgosłup. A tak w ogóle to ciesz się ciążą i nie martw na zapas:)

Gość gość
Zeby musisz wyleczyc do 7 miesiaca.do tego czasu moga robic znieczulenie. Tylko musisz powiedziec o ciazy bo znieczulenue musi byc inne.

Gość gość
Co do zębów: jeśli jest szalejąca infekcja to może ona spowodować utratę ciąży na KAŻDYM etapie. KAŻDYM. I wczesnym i późnym.

Gość gość
18:03 A ja znam przypadki utraty ciąży z powodu zębów. Infekcja ogólna, przeniosła się na płód, nastąpiły skurcze i poród.

Gość gość
W 5 miesiacu ciazy wyleczyłam kilka zębów. Niektore ubytki takie ze hoho. Wszystkie ze znieczuleniem. Znieczulenia dla ciężarnych są tak samo skuteczne tylko trochę krócej działają. Ale lekarz zdaje sobie z tego sprawę i sprawnie działa. Gdybym miala kanalowe, a bylo takie ryzyko, to bez zdjecia rtg, wiec troche wiecej roboty. Usunięcie ósemki lekarz przesunął na po porodzie (nie opłacało się leczyc), tak samo jak zdjęcie pantomograficzne szczęki, aby zobaczyć czy nie ma próchnicy pod starymi wypełnieniami. W ciąży do dentysty iść trzeba. Lekarz wyłapie potencjalne ogniska zapalne. Nie ma co czekać aż zrobi się ropień, przy którym antybiotyk to najmniejszy problem. Twoje dziecko z taką infekcja może się nie uporać.