Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

od 3 dni nie mogę wykąpać dziecka

Polecane posty

Gość gość

Ma 16 miesięcy. Na sam widok wanny z wodą dostaje histerii takiej, że wpada w bezdech. Próbowałam wielu sposobow, nic z tego. Pozostaje mi obmywanie go wacikami z wodą w ciągu dnia. Bo po takiej histerii pada uplakany i spocony. Co robic?

Gość gość
Dodam, że wcześniej normalnie się kapal. Nie poparzyl sie

Gość gość
Może czegos się przestraszył? albo duza wanna naraz go przeraża... a w miske moze nalej wody i niech sie najpierw pobawi

Gość gość
Mam wanienke włożoną do naszej wanny. Zawsze tak był kapany. Wygląda jakby się strasznie czegoś bal

Gość gość
dzieci mają różne fazy...może naraz przeraziła go lecąca woda ,serio mówię Moze najppierw nalej wodę,żeby nie widział,jak leci

Gość gość
to postaw ta wanienkę w jego pokoju przy lozeczku i tam go wykap.

Gość gość
Zawsze to biorę jak już woda nalana. Może faktycznie spróbuję w pokoju. I rano, nie będzie wtedy zmęczony

Gość gość
Może wrzuć do wanienki jakąś zabawkę typu kaczuszka, coś kolorowego. Przed kąpielą Wyjaśnij dziecku po co go kąpiesz, że to taka zabawa. Może ma traumę, bo naleciało mu coś szczypiącego do oczu.

Gość gość
spróbuj zaangażować tatusia żeby mu puszczał bańki mydlane, nie wiem czy to zrobi jakieś cuda ale zawsze to mały jakieś inne skojarzenia zacznie mieć

Gość gość
Ok dzieki za rady. Zabawki, nawet ulubione, nie zadzialaly :-(

Gość gość
U nas tez tak bylo. Pewnego dnia po prostu bez powodu przy probie wlozenia do wanny zaczela sie drzec jak opetana. Wpadlam na pomysl, wyscielalam wanne recznikiem i wlozylam corke w skarpetkach do suchej wanny. I dopiero jak zaczela sie bawic powoli zaczelam puszczac wode. Za drugim razem przy takiej fazie pomogla taka kolorowanka do kapieli przyczepiana na przyssawki do sciany prysznica.

Gość gość
noże niech maluch naklei jakieś naklejki na wanienkę, wiem że potem będzie skrobania, ale przy dzieciach trzeba kombinować. albo kupcie jakąś większą miskę w ładnym kolorze i próbujcie. mój ma tak z myciem głowy. przez 1.5 roku super i nagle płacz. teraz jest już lepiej, ale niestety myjemy rzadko.

Gość gość
Fajne pomysły z tą kompiela. Możesz też nalać mu wody do małej wanienki i pozwolić mu dolewać wodę np. kubeczkiem w formie zabawy żeby zaczął się chlapać. Siostra pozwala synkowi bawić się kostką mydla uciekała mu z rączek do wody łowił ją i miał uciechę. Może macie kobietki pomysł jak takiego obywatela 19 miesięcy ostrzyc? Właśnie dzisiaj brat z bratową byli z nim u fryzjera. Patrzył jak rodzice się strzygą ale nie pozwolił siebie ostrzyc. Wpadł w spazmy i koniec. Kilka miesięcy temu dal obciąć włosy a dziś nie było mowy. Dodam że ma gęste włoski jak przyjdzie wiosna to będzie mu gorąco. Jak go przekonać?

Gość gość
To taka faza, samo przejdzie. Ja przez jakiś czas kapalam corke w dużej misce w pokoju bo nie chciała wejść do wanny ani małej wanienki. Dużo cierpliwości życzę!