Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćwystraszona

Wychodzenie z ciała DWA

Polecane posty

Gość To ja od kota
Chojnice maja jednak nieciekawy żywot ;)

Rok temu jak byłam rozwalona u ginekologa na fotelu to weszła do gabinetu położna z kartami. Na szczęście od korytarza fotel zasłaniał parawan a miła Pani mnie przeprosiła. W moim ośrodku u trzech pielęgniarek, w tym tej położnej, jestem w stanie wszystko załatwić bez problemu.

Kultura i prawa pacjenta wymagają w takich sytuacjach zapytać o zgodę pacjenta czy może do sali wejść tabun ludzików tuż po studiach. W końcu praktykanci powinni się szacunku do pacjentów uczyć od lekarzy zanim jeszcze wybiorą specjalizację.

Posmarowałam plecy Ketonalem w miejscu bólu i w odcinku krzyżowo-lędźwiowym. Zastanawiam się czy to coś da :/

Uciekam do spania. Dobrej nocy i spokojnych snów Kochani :) Niech Wam się przyśnią piękne sny :D

Gość Hehgość
As28 Miałem ciotkę z terenów ciut powyżej czyli białostockie. Ciotka dożyła wieku 97 lat w zdrowiu, a pamięci tylko pozazdrościć. Pamiętam sprzed laty jak powiedziała, że do szpitala idzie się tylko po to żeby umrzeć :-) I wieku tych 97 lat ciotka czegoś się najadła i dostała ostrej obstrukcji. Wystraszona rodzina wezwała karetkę i odwieźli ją do szpitala. Na drugi dzień ciotka już była świętej pamięci. x To ja od kota Nie przejmuj się, sami dorośli :-) x Też mam niemiłe doświadczenie z SOR Trzeba było odwieźć na oddział karetką matkę, która źle się poczuła. Na SOR-tłum ludzi, trudno przejść. Ci w kiepskim stanie już na łóżkach szpitalnych i czekają pod opieką bliskich na badania. Niektórzy na tych łóżkach sami, przywiezieni z jakiś wypadków. I w którymś momencie pielęgniarka wystawiła na ten korytarz łóżko z dziewczyną, najwyżej szesnaście -siedemnaście lat, z jakiegoś wypadku, widać trochę poranioną w okolicach ud, ale zupełnie przytomną. I tak sobie leżała całkiem odkryta wśród tych wszystkich ludzi. Widzę, że nikt nie reaguje, to wpadłem do pokoju pielęgniarek i tu już tekst można opisać samymi gwiazdkami. Ruszyła w końcu któraś z obrażonych piguł du/psko i zrobiła co do niej należało. Moje wrażenie z tej wizyty dokładnie takie jak As - sztuka mięsa! A była to tylko jedna godzina spędzona na SOR. Bleee z tą "służbą zdrowia" Lepiej zmienić temat!

Gość To ja od kota
Witam moich ludzikow. Pieknej pogody i duzo usmiechu. :)

Miłego dnia Wam życzę Kochani :)

Na koniec jeszcze jeden przypał Wam opiszę w moim wykonaniu. Miałam 5-6 lat i jak to po takim ostrym strachu przed igłami przyszła kolej na badanie krwi. Oczywiście musiała być pobrana żylna więc z mamą do zabiegowego i się zaczął cyrk. Mama mnie wzięła na kolana a ja w pisk i histeryczny płacz. Krew była pobrana szybko i sprawnie ale i tak po wyjściu z gabinety "mądre panie" w poczekalni musiały zaczepić dziecko. Zaczęły pytać kto tak piszczał i płakał. Moja odpowiedź po "szoku" - TO MAMA i poszłam na dół. Mama stała chwilę zaczerwieniona i zaczęła się tłumaczyć jakiejś znajomej co do mego wyczynu. W domu się ze mnie cała rodzina śmiała przez lata.

Gość To ja od kota
Popychacze pierwsza klasa hehe. As dobre z tym tekstem ze mama piszczala i krzyczała podczas twojego zastrzyku :) . A jak moja wychodziła z pobran krwi to zdziwione babki pytaly dlaczego nie plakala. Te baby zawsze maja durne teksty. Ty plakalas - zle, moja nie plakala - tez zle. Dochodzić moherkom na korytarzu w przychodni ;) pogoda orzezwiajaca az milo ;) slonce z mroźnym wiatrem to jest to ;)

Gość To ja od kota
Hehgosc Milo ze sprawiles ze zajęli sie ta odkryta dziewczyna. Inaczej by leżała tak i zle psychicznie by sie czula. Sa jeszcze dobre osoby na tym swiecie :)

Jeszcze przed tym moim n/awróceniem i tą całą "alergią" pracowałam zbyt intensywnie po kilkanaście godzin dziennie co w tamtej pracy było normą. Z czasem doszły jakieś kłopoty z snem więc żeby nie być senna za dnia piłam hektolitry kawy. Kiedy organizm już nie reagował na taką ilość mocnych kaw to sobie wymyśliliśmy inteligentnie w pracy popijanie między kawami tzw. energetyków, które miały potężne dawki kofeiny. Kupowaliśmy sobie nawzajem i wymienialiśmy się firmami, który lepszy czyli mocniejszy ;) I przez jakiś czas było pięknie jak w reklamie, no do czasu. Z tak dużych dawek kofeiny serducho zaczęło mi dość mocno dziwnie pikać. Po EKG lekarz z dnia na dzień skierował mnie do szpitala kardiologicznego. No więc tak nagle wyrwana z pracy pamiętam jak na oddziale w zabiegowym przy przyjęciu w jednej ręce miałam telefon służbowy i dogrywałam jeszcze pilne sprawy a w drugiej ręce równolegle zakładali mi wenflon. Bardzo miłe i wszystko rozumiejące pielęgniarki poinformowały mnie, że kierują mnie na czteroosobową sale młodzików. No więc zaprowadziły mnie do tego pokoju a tam średnia wieku 70 lat ;) Panie sąsiadki okazały się być bardzo miłe i wyrozumiałe dla ciągłego dzwonienia telefonu w pierwszym dniu i słyszałam, no tak jak ta dzisiejsza młodzież ma być zdrowa jak nawet w szpitalu nie dają im odpocząć. Po tych energetykach wątrobę miałam dość zcioraną i jeden z lekarzy szukając przyczyny wypytał mnie jak często piję wino czy inne trunki po czym badawczo wpatrywał mi się w oczy, po czym stwierdził, że nie wie skąd takie wyniki ponieważ po oczach nie widać żebym piła :D Był jeden incydent ze spokojną zawsze sąsiadką, która miała 89lat. Był obchód i tam z karty czytają wiek i kiedy jeden z lekarzy przeczytał lat 90 - ta zawsze spokojna i miła starsza pani mocno się obruszyła i powiedziała przy wszystkich tych lekarzach - Proszę mnie nie postarzać. ... :D W ogóle ta 89 letnia babeczka była niesamowita. Przychodziła do mnie wieczorem i dyktowała mi nr telefonu - komórkowego i prosiła żebym połączyła ją z synem / córką bo chciała im przypomnieć żeby na następny dzień nie zapomnieli jej tam czegoś przynieść. Byłam w szoku, że potrafiła zapamiętać w tym wieku tak długie numery. Był moment kiedy wyciągała R/óżaniec do m/odlitwy w ciągu dnia a inne babeczki w pokoju widząc to przyciszały telewizor żeby jej nie przeszkadzać a ona im mówiła, że jej to nie przeszkadza i mogą sobie spokojnie oglądać. Na tamten czas jeszcze w ogóle nie rozumiałam fenomenu tej modlitwy a teraz na szczęście już to rozumiem :) Ta babeczka zawsze była miła i uśmiechnięta, jej młodsze koleżanki narzekały na to czy tamto a ona nigdy mimo tak zaawansowanego wieku. Wszyscy lekarze przychodzili ją oglądać i badać jako zjawisko nadprzyrodzone była super sprawna i fizycznie i intelektualnie :) Wniosek z tego jest jeden: warto odmawiać R/óżaniec :)

Gość To ja od kota
Hahahaha prosze mnie nie postarzac hahaha ale fajnie powiedziala babcia i jeszcze jej sie zarty trzymały hehe . Duzo starszych osob fajnie żartuje ;)

Gość To ja od kota
W szpitalu zawsze ktos fajny sie trafi. Raz tylko jak bylam to byla dziewczyna ktora bardzo sie perfumowala. Nie dosc ze sala pełna kobiet w ciazy ktorym czesto jest niedobrze to jeszcze perfumy. Caly tydzien bez przerwy walila na siebie ogorkowe perfumy. Moj poczatek ciazy i wieczne mdlosci a ten zapach gdy gdzies poczuje to niedobrze mi sie robi. Został mi uraz i dzis wlasnie poczulam to gowno w tramwaju i odrazu przypomnialo mi sie tamto. Trauma do konca zycia :( fuj

Gość To ja od kota
Slowa na naszym temacie nie powinni wogole kropkowac ;) i Chojnice odpowiednio by bylo napisane a nie luka w srodku ;) pozdrawiam ludziki kochane ;) witaj Modelko :) dawno cie nie bylo. :):)

Gość gość
C/h/o/j/n/i/C/e ;)

To ja od kota dziś Witaj :) zgadza się, dawno mnie tu nie było a kiedy chcę tu doczytać w jakim temacie piszecie to trzeba przerzucać ileś tam stron bo ten temat blokują i większa ich część dotyczy ciągle nerwów i wpisów przerzucania strony... i tu mam propozycje - przerzućmy się na mój temat: http://f.kafeteria.pl/temat/f1/modlmy-sie-o-pokoj-dla-narodow-p_6018644/8 tam prawie nikt oprócz mnie nie zagląda a ja jako autorka w/w tematu zapraszam do rozmów tam o wszystkim :) mam nadzieję, że nie będzie takich problemów jak tu z przerzucaniem strony bo temat jest długo i sprawnie funkcjonuje, sam temat - jako temat chyba nie będzie jakiś drażniący bo w sumie pokój na świecie dotyczy każdego z nas czy wierzący czy nie - czy się mylę :) ? no a gdy częściej będzie się pojawiał jako temat - hasło: módlmy się o pokój - to może wierzący ruszą swoje ociężałe sumienia i w ten sposób będą mieli swoistą przypominajkę bo akurat w/ierzący mają taki odgórny obowiązek o ile sami nie mają takiej potrzeby ;)

Gość As28
Dzień dobry Kochani :) Chcę się z Wami czymś podzielić, co za mną chodzi i nucę a nawet śpiewam: https://m.youtube.com/watch?v=cVREPEDTP6E xx Moje dziecko już ucieka jak to usłyszy :D Mam nadzieję, że Wam tym krzywdy nie zrobiłam, bo każdy komu to puszczę wraca do tego utworu i się nie może go z głowy pozbyć ;)

Po obejrzeniu tego filmu możecie mnie przestać lubić :P ;)

Gość To ja od kota
Hahagahahzhzhzhzhahahshshs ..... Super klip, az mi sie literki pomieszaly As. Tego mi trzeba bylo od rana- uśmiechnąć sie :). Modelko pozniej zajrze na tamten twoj temat :) . Wczoraj urwalam wieczorem dwie gałązki bzu po drodze. Ten zapach leczy dusze ;) dla mnie zawsze moglby byc maj :) maj i prawdziwa zima :):) milego dnia kochane ludki