Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ama4latka

Co zrobić z tymi wszystkimi rzeczami po dzieciach?

Polecane posty

Gość ama4latka

Mamusie co robicie z tymi wszystkimi rzeczami po swoich dzieciach? Ja już więcej dzieci nie zamierzam mieć, choć oczywiście nigdy nie wiadomo...ale czy oddać znajmym czy sprzedać czy skitrać gdzieś na strychu? Hmmm co się najbardziej opłaca, bo wrzucić trochę szkoda, jak się tak zastanowić to naprawdę niezła kasa w tym wszystkim. Mama 4 latka

Gość gość
Jeśli w twoim mieście jest dom samotnej matki to tam chętnie przyjmą

Gość gość
Oddaj za darmo na olx. Ja tak zrobiłam.Oddałam wózek,łóżeczko,ubranka.Dwa lata później okazało sie,że jestem w ciąży i wtedy zaczęłam wyszukiwać na olx za darmo i udało mi sie dostać wózek,łóżeczko,dużnm ubranek,krzesełko do karmienia,wanienke,mate edukacyjną itp.

Gość gość
Pytanie... Zależy na co możesz sobie pozwolić, jeżeli chcesz "zarobić" to sprzedaj, jeżeli chcesz komuś pomóc to oddaj. Możliwości jest kilka: 1. Sprzedaj (allegro, olx, portale lokalne). Z doświadczenia wiem, że najlepiej podzielić rzeczy i skompletować w mniejsze paczki np tak za 100-120 zł, tak najszybciej sprzedasz. 2. Oddaj rodzinie/znajomym 3. Oddaj za darmo osobom potrzebującym (olx, dom samotnej matki, dom dziecka) 4. Zostaw sobie, ale jak mówisz, że nie planujesz dziecka to lepiej wybierz, którąś z powyższych opcji.

Gość gość
Jakbyś miała w planach wyrzucenie to serio lepiej oddaj osobom potrzebującym. Karma powraca <3

Gość gość
na pewno nie wyrzucaj. Ja sprzedaję. Możesz też lepsze rzeczy sprzedać kupić coś swojemu dziecku a pozostałe oddać

Gość gość
Ją wrzucam ciuszki i zabawki które są jeszcze w fajnym stanie do takich specjalnych kontenerów na odzież potem zbiera to jakaś firma i sprzedają do szmateksow podobno kontenery karitasu ale kto tam wie.rzeczy o większej wartości raczej zawsze udało mu się sprzedać wózek lóżeczka kojec ale ciuszkami jest problem jak niema się komu oddać ze znajonych