Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kto z was oplaca ubezpieczenie saochodowe oc!jezus jak poszlo w góre straszliwie

Polecane posty

Gość gość

ceny sa straszne a najdrozsze jest teraz pzu. w tamtym roku placilam w pzu 400 zł z groszami za caly rok -auto pojemnosc 1600 i mam 60%zniżek. a w tym roku podobno polowe więcej będzie w pzu.

Gość gość
Podobno, czy na pewno?

Gość gość
na pewno ,bo tata mój tak mówil bo ubezpieczał teraz auto swoje.

Gość gość
mówili o tym ostatnio, że wzrośnie poza tym ma też wejść podatek religii ( nie wiem tylko czy to propozycja czy tez zgłoszona ustawa) bo na to wpadł nowy minister zdrowia....

Gość gość
JAKIEGO RELIGII??CO WY CHRZANICIE?

o jej to ja pisałam poprzedni post - chodziło mi o podatek Zbigniewa Religi a nie religii :) dlatego maja być podwyżki

on już kiedyś był za czasów PIS w Polsce ,,Minister zdrowia, Konstanty Radziwiłł chce przywrócić tak zwany "podatek Religi". Ma obowiązywać od przyszłego roku i będzie nam doliczany do obowiązkowego dla kierowców ubezpieczenia OC - dowiedział się dziennikarz RMF FM, Krzysztof Berenda. Pieniądze mają zostać przeznaczone na leczenie ofiar wypadków samochodowych.''

Gość gość
nie rozumiem, przeciez jak ktos oplaca skladke zdrowotną to po co jeszcze podatek Religi?

Gość gość
ZENADA

Gość gość
Dlatego właśnie najlepiej znaleźć dobre ubezpieczenie OC poprzez multiagencję. Ja korzystam z usług w Gliwicach http://silesiaubezpieczenia.pl/pakiet-ocac/ i chociaż składki generalnie poszły w górę, to oni mi zawsze znajdą najtańszą, tak żebym nie płaciła wielkich kwot. Polecam takie rozwiązanie, bo sami nie wiemy, jak jakieś towarzystwo ubezpieczeniowe ma jakąś promocję itd. a oni są zawsze poinformowani i na bieżąco mogą dopasowac składkę i polisę do ciebie.

Ubezpieczenia od ostatniego roku poszły znacznie w górę i odpowiada za to kilka powodów (nie tylko podatek bankowy, który jest wprowadzony dopiero co, a już tym bardziej nie podatek Religii, który nie wiadomo czy w ogóle będzie ;) ) Jasno opisaliśmy to w naszym artykule: https://www.mfind.pl/akademia/raporty-i-analizy/6-powodow-wzrostu-cen-oc-w-2016/ Co do samego zakupu zdecydowanie trzeba robić porównanie pod koniec trwania polisy. Nasi klienci rekordowo zaoszczędzili nawet po ponad 700 zł mimo podwyżek, jednak przeważnie oszczędności są w okolicach 50-200 zł, ale są :) Pozdrawiam, Łukasz Porównywarka OC i AC mfind.pl

Gość Karina23
Ja też sie ubezpieczam w tej firmie koło Gliwic: http://ubezpieczenie-oc-gliwice.pl/ Zawsze dostaje tam tanie ubezpieczeni oc. Jak na razie jestem bardzo zadowolona ze współpracy, a babeczki które tam pracują, są naprawdę bardzo miłe.

Gość gość
ja kupuję przez www.rankomat.pl i zawsze trochę dzięki temu zaoszczedzę, chociażby na prowizji dla agenta

Gość pikne
Taa od razu widac, ze nie kupowales na rankomacie. Tam w wynikach sa ladne ceny, a jesli przychodzi do zakupu to sie okazuje ze trzeba doplacic jeszcze 50-100 zl, bo masz mniej znizek niz sobie podales. No i przeciez oni tak samo biora prowizje jak kazdy agent, bo sa agentem.

Czy wiadomo coś na temat podatku religii? Kiedy zostanie wprowadzony i jaka będzie jego wysokość, koszt OC bardzo wzrośnie?

Gość anka~42
odradzam rankomat!! nie mialam nigdy gorszych doswiadczen niz z tym posrednikiem... trzy razy zmieniali cene a przy zakonczeniu transakcji mieli dac znizke -10% za platnosc karta kredytowa, ktorej nigdy nie zobaczylam. W tym roku dla odmiany skorzystalam z mfind i jestem bardzo zadowolona, bo pomimo podwyzek zaoszczedzilam troche w porownaniu do roku ubieglego

Gość gość
ja kupowałem ostatnio OC i zaoszczędziłem ładną sumkę coś około 230zł, nie wiem chyba musiałaś mieć pecha ale ja sobie bardzo chwalę tą wyszukiwarkę. Zawsze coś oszczędzam!Polecam!

Gość anka~42
@gosc no chyba jednak nie...roznica pomiedzy najlepsza oferta z rankomatu a mfind to suma 397 zł na korzysc mfind !!!!!!!!!! wiec nie wciskaj ludziom ciemnoty, to ze cos jest wszedzie reklamowane to nie oznacza ze jest tansze

Gość gość
Ja mialam tylko 20zl. zwyki w tym roku ale i tak przykre,bo jazda bezkolizyjna.

Gość bronkennwounded
Nie mamy wpływu na cenę ubezpieczenia, szczególnie gdy rośnie ono wszędzie. PZU to przede wszystkim marka, która gwarantuje, że jeżeli zajdzie potrzeba wykorzystania ubezpieczenia, to nie będzie z tym najmniejszego problemu. I przekonałem się o tym wielokrotnie na własnej skórze i dzięki temu wiem, że mogę na nich liczyć.

nie zgodzę się co do rankomatu, mnie zawsze tam wychodzi najtaniej - to kwestia wielu czynników, jednemu wyjdzie tak, drugiemu inaczej, ale to nie powód żeby zaraz kogoś oczerniać

Gość ollivander
Wiesz kto opłaca? KAŻDY! Bo TAKIE JEST PRAWO. Poza tym poszło w górę, ok, ale bywa, że nie aż tak strasznie. Mi w PZU nie podnieśli jakoś specjalnie, nie narzekam w każdym razie.

Powiem tak- trzeba umieć szukać ;) Z porównywarką cały problem jest z głowy. Sama korzystałam z rankomatu, więc wiem co mówię.

Gość gość
ogólnie to jest tak, że mężczyźni single płacą mniej niż singielki, a do tego mniej jeszcze płacą małżeństwa z rodzinami. Ale tka czy siak ile byśmy sobie dzieci nie naprodukowali i głodem przymierali to poniżej 1000 zł nie zejdziemy. Niech żyją PISuary

Gość gość
Ja opłacam ubezpieczenie w http://universubezpieczenia.pl/ . Był to doskonały ruch, dzięki któremu opłaty wcale nie są aż tak wielkie, a gdy miałem wypadek to wszelkie odszkodowania zostały wypłacone w trybie natychmiastowym. :)

Gość Mirekk

Cuk sprawnie porównuje polisy OC i można zaoszczędzić sporo kasy, przy okazji dostajesz pakiet porad prawnych

Ja mam OC z Polins. Dobra cena, odpowiedni i odpowiadający mi zakres ubezpieczenia.  Z tego co wiem, to sprawdzają się w kryzysowych sytuacjach - sprawnie przeprowadzają cały proces likwidacji szkody, ale też uczciwie wyliczają kwotę odszkodowania.