Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przykładowe menu waszego roczniaka

Polecane posty

Gość gość

prosze, napiszcie - jakie posilki, jak czesto, ile razy mm? tylko szczerze, zalezy mi na prawdziwych odpowiedziach. dziekuje

Gość gość
Syn ma trochę ponad 11 miesięcy. Odstawiony od piersi. Wczoraj zjadł: śniadanie kasza jaglano-amarantusowa z gruszką i daktylami. 2 śniadanie: kefir obiad: gotowane ziemniaki, pietruszka, marchew i kurczak podwieczorek: pieczone jabłko kolacja: warzywa z kaszą gryczaną ( rozdrobione) tuż przed snem mm 280 ml. Dzisiaj od rana byliśmy pod domem. Rano: kasza z śliwkami 2 śniadanie: 200 ml mm koło 13.00 znowu butla mm. Po powrocie do domu zasnął i śpi nadał. Jak wstanie to zje obiado- podwieczorek.

Gość gość
moje dziecko je mniej wiecej tak: 5-6 rano butla mm (tak sie budzi, bardzo glodne, potem dosypia do 7) ok 8 sniadanie, czyli gesta kasza na wodzie (dobrej jakosci, z pelnego przemialu, rozne rodzaje kaszy) do tego owoce, zarodki pszenne, otreby zbozowe ok 11:30 obiad - gesta zupa miesno-warzywna ok 15 drugie danie (np warzywa na parze, albo jakis sloiczek), zamiennie jajecznica, twarozek z chlebem itp ok 19 kasza z mm przed snem w miedzyczasie je np jablko, gruszke. wg was dobrze?

Gość gość
Dzisiaj od rana byliśmy pod domem x Aż się oslinilam :D ta informacja była niezbędna do menu :D dobrze, że nie pod mostem

Gość gość
13miesiecy Dzis. 1.Sniadanie o 7:30: kasza manna na mleku krowim pasteryzowanym. 2.Drugie sniadanie 10:30: butla z mm 250ml 3.Obiad 13:40:Ziemniaki tluczone z marchewka, pulpety z kurczaka z dodatkiem majeranku, gotowana w ziolach cukinnia pokrojona w kostke na talerzu. 4.Deser 16:25:Pol banana i gruszka. 5.Kolacja 19:20:Butla z mm 210-250mm Wczoraj: 1.Sniadanie 7:45: Jajecznica na parze, 1/4 awokado pokrojonego w paski, 2plastry pomidora i pol kromki chleba z maslem. 2.Drugie sniadanie 11:00:Butla mm 210ml 3.Obiad 14:00: Sloiczek 4:Deser 16:30:Jogurt naturalny bez cukru z musem sliwkowym domowy tez bez cukru 5.Kolacja 19:15: Butla mm 250ml

Gość gość
A ja już nie mam pomysłów, moje dziecko ma skaze i nie może jeść nabiału ani jajek natomiast za warzywami nie przepada. Może ktoś mi coś podpowie. Marze o tym, żeby dać mu zwykły jogurt, albo jajecznice i mieć chociaż 1 czy 2 posiłki z głowy

Gość gość
Dzisiaj: Butla - 120 ml mm (nie chce pic...) Jajecznica z cebula, szynka i papryka Jablko Kotlet z idyka w płatkach kukurydzianych, warzywa (kalafior, fasolka, ziemniak, baklazan, marchew) Kasza bez cukru na mm (tak choc troche zje) - 180 ml gęstej Butla - wypil 50 ml.

Gość gość
Aaa i kiwi.