Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Żal czytać, oczy bolą, analfabetyzm i brak szacunku do rozmówców

Polecane posty

Gość gość

W co drugim temacie piszą analfabetki, nieznające podstawowych zasad ortografii, o interpunkcji już nie wspomnę, na jedynym wdechu napisze 10 zdań, ewentualnie w przypadkowych miejscach oddzieli je kropką. Co jest z tymi matkami-analfabetkami?

Gość gość
dziewica?

Gość gość
Autorko, Ty chyba też z tymi przecinkami i kropkami masz małe problemy. Jednak masz rację. Ja staram się zawsze pisać poprawnie. Wiadomo, że każdemu czasem zdarzy się literówka czy jakiś błąd, ale staram się ich nie popełniać. Według mnie to, jak się wysławiamy, świadczy właśnie o szacunku do rozmówcy. Nawet jeśli rozmówcą jest obca analfabetka, to należy jej się szacunek w rozmowie. Szczerze mówiąc, to gdy widzę taki ciąg znaków bez ładu i składu, to nawet dalej nie czytam. Nie rozmawiam z ludźmi, którzy mnie nie szanują. Szkoda czasu i wysiłku na odpowiadanie komuś takiemu. Pomijając już analfabetyzm, to i kultura wypowiedzi pozostawia wiele do życzenia. Na żadnym forum jeszcze nie spotkałam się z taką eskalacją agresji i chamstwa.

Gość gość
Oho, pierwszy raz w internetach, widzę? :D Witamy, witamy! :P

Gość gość
Pisałam o 01:16. W internetach jestem wiele lat, właściwie od dziecka, kiedy to internety dopiero raczkowały. Zapewniam, że smarkulą już nie jestem od dawna. Odkąd pamiętam, udzielałam się na różnych forach. W miarę dorastania zmieniała się ich tematyka. Na tym jestem od niedawna. Poziom tego jest przerażający w porównaniu do innych.

Gość gość
mamamloda39 tak pisze:O Zwróć jej uwagę, to od razu zacznie ataki, że my tu wszystkie po doktoratach itp....Ona kompletnie nie rozumie, że to są podstawy i poprawnie powinien umieć pisać każdy, kto skończył podstawówkę.