Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chusteczki nawilżane

Polecane posty

Gość gość

Jakich składników należy unikać w chusteczkach dla niemowląt? Czytacie składy czy bardziej patrzycie na wygodę użytkowania?

Gość gość
Ja używam z firmy pampers. Sa najlepsze jeśli chodzi o użytkowanie. Nie czytam składu. Ogólnie najlepiej byłoby szmatką i wodą, ale to dla mnie mało higieniczne, skoro kupek jest kilka w ciągu doby a szmatki nie są jednorazowe.

Gość gość
Pampers s to jedne z najgorszych chusteczek pod względem składu. Ja używam babydream calendula.

Gość gość
Chusteczki Pampers są faktycznie genialne jeśli chodzi o używanie, natomiast mają niestety fatalny skład dlatego używam ich tylko "na wyjścia". W składzie mają np. PEG-i, silikony, alkohol... no ale są najlepsze :)

Gość gość
Ja używam wacików nasączonych woda- takich jak do demakijażu tylko większych. Chusteczki nawilżane bardzo odparzają pupę niemowlaka, tym bardziej, jesli są często używane.

Gość gość
Ja używam chusteczek nawilżanych tylko wodą bez zadnych innych dodatkow

Gość gość
Autorko jeżeli ineteresują Cię takie kwestie to zachęcam do czytania bloga "Sroka o", chemiczka właśnie rozpisuje skład rożnych produktów (kobiecych kosmetyków, dziecięcych, proszków do prania itd) pod względem ich składu chemicznego. Dużo ciekawych rzeczy można się dowiedzieć. Jest specjalna zakładka poświęcona wlasnie chusteczkom nawilżanaym - link http://www.srokao.pl/2015/06/analiza-chusteczki-nawilzane.html

Gość gość
Dziękuję bardzo za link, ciekawa strona

Gość gość
Cieszę się, że mogłam pomóc :)

Gość gość
Te chusteczki Bella to jakaś masakra! same parabeny. Ja się dziwię co skłania producentów do produkowania takiego syfu! Bo cena tu nie jest wyróżnikiem jakości

Gość gość
ja na początku również używałam takich dużych wacików i nasączałam wodą. W miarę jak była starsza weszły chusteczki. W sumie to dużo tego próbowałam, były huggie, pampers, dada i te drugie z biedronki (fitti?).. Nic nigdy się nie działo dopiero ostatnio (prawie dwa lata) zaczęły pojawiać sie krostki mimo że chusteczki stosujemy raz na dzień, dwa przy kupie. No ale po dada nic nie ma.