Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co powiecie na imię MIA? Tylko szczerze!

Polecane posty

Gość gość
Bardzo ładne! Jeśli nazwisko jest normalne a nie typu Kiełbasa ( nie obrażając nikogo o tym nazwisku) to jak najbardziej :)

Gość gość
a do tych co piszą o kotach czy psach - tak bo imię ładne, dziecku nie macie odwagi tak dać ale kotku owszem? to ja się pytam czemu wy zwierzakom dajecie ludzkie imiona, a później komentujecie Kuba nie bo tak się mój pies nazywa.. trzeba było go nazwać Burek i nie byłoby problemu

Gość gość
Ostatnio zauważyłam modę na to imię. Imię ogólnie ładne, lubię takie oryginalne. Problem zauważam jednak w tym, że wiele osób pewnie pisałoby to jako Mija, jak ktoś już tu wcześniej zauważył.

Gość gość
Mija miała żmiję a ta żmija zjadła Miję :P buahahahahah leże i kwiczę :D

Gość gość
MIA Mai Miiiiiiiija Mia Miał miał ...Oj będzie beka z córy będzie ...dzieci się ubawią .Tak to jest patologia. I śmieszne bo to tak samo ziwaczne jak Ziemowit Puteaux we Francji czy Marzena Mc Stevens w UK Czy Przemysław Hohner w DE -w rodzinach bez polskich korzeni oczywiście .Tam też by sobie jezyki łamali.. Tu chodzi o konieczne wyróżnienie siebie (przez mamuśkę) widać nie ma czym innym, potem będzie każdemu wózek z MIĄ pod nos podtykała do tego "kompleks polskości" wpojony przez polskojęzyczne media połaczony z cielęcym zachwytem zachodem .Dziecko ma być "zachodnie: a nie "przaśne cebulaste "czy jak tu na kafe trollice piszą ..Niech matka sie modli by MIA wyrosła na piękną i mądrą . Jakieś 15 lat temu w okolicy nadano "fashion " i "posh" imię pewnej dziewczyce Wyrosła na brzydką i piegowatą do tego przecietną uczennicę Imie ją dobiło bo każdy mówił "a ta (::::) ach.. ta piegowata -już wiemy" . Albo "Biedna dziewczyna jeszcze to imię nie dość że taki brzydal "- to ci bardziej miłosierni . W szkole było powiedzenie "brzydka jak (::) "bo imię było ultraunikatem i nie tyczyło nikogo innego .Naprawdę jest mi jej żal .

Gość gość
Dzieci sie ubawia??? Dzieci przyjma imie jak kazde inne, bo dzieci nie zastanawiaja sie czy to imie polskie, czy pasuje do nazwiska, czy pies tak sie nazywa, itp......Chyba, ze beda mialy taka zawistna, zacofana matke jak ty, ktora bedzie sie z imienia nasmiewac, to one tez beda sie smiac bo beda myslaly, ze tak trzeba, bo taki wzorzec da im matka! A tak wogole Mia to bardzo ladne imie!

Gość gość
teraz co druga dziewczynka w niemczech dostaje na imie mia

Gość gość
Pracuje na porodowce i niestety, ale ubaw z tego typu imion zaczyna się już w tym miejscu, a nie dopiero w szkole. W przypadku imienia Mia był tym większy problem, że nie wiadomo jak to odmieniać. Lekarz po tym jak usłyszał od matki to imię to mówił MIA tak jak się piszę. Dajcie sobie spokój z tymi zagranicznymi imionami, które nijak nie pasują do nazwisk. Najbardzie mnie rozbawiła Vanessa Łoś - pytanie do kreatywnych pod względem imion mamusiek - chciałybyście się tak nazywać?Niestety, ale z patologią nadającą zagraniczne imiona to nie mit. Spotykam się z tym na co dzień. Badania, które tego dowodzą nie kłamią. Kiedy mijam na korytarzu przechadzającego się Pana w białym obuwiu, dresiku i czapce wp*****lce, to wiadomo że Kewin lub Dżesika przychodzi na świat. Nie róbcie krzywdy dzieciom, bo w przyszłości takiego Brandonka czy Dzesiki nikt nie bedzie traktował poważnie, beda musieli sie 10 razy bardziej starac, zeby nikt nie uwazal ich za idiotow wywodzacych sie z patologii.

Gość gość
Jak dla mnie dziwne to imię. Nie, brzydkie, tylko po prostu dziwne. I możecie mnie nazwać nietolerancyjna czy jak tam chcecie, ale to jest moja opinia.Nie nazwałabym tak dziecka. MIA - to brzmi jak skrót jakiejś nazwy:O

Gość gość
mnie sie bardziej podoba "MIA-ł". Oszczedz tego córce

Gość gość
Dzieci wszystko przyjmują dopóki ich sukowate mamuśki nie zrobią z tego halo i nie nauczą się naśmiewać z innych. taka prawda :o

Gość gość
nie sukowate matki tylko przemadrzale dzieci same wymyslaja swoje glupie dodatki i przezwiska!

Gość gość
Ładne imię. Dla Brytyjek, Amerykanek i innych obywatelek krajów obcojęzycznych jak najbardziej. Ale polskiemu dziecku na pewno nie dałabym takiego imienia. Dobry gust to umiejętność dopasowania danej rzeczy do sytuacji. To tak samo jak np. z ubraniami - nie zakłada się sukienki koktajlowej (mimo że śliczna), do ćwiczeń fitness, ani trampek na uroczystość.

Gość gość
W Polsce rzeczywiście Mia nie brzmi dobrze. Podobnie jak Lea. Imię ładne, ale nie pasuje do Polki. Tutaj dopiero odmiana jest komiczna: "dla kochanej Lei", czyt. Leji, czyli os. lejącej (sikającej).

Gość gość
Piertolicie jak potłuczone. Polskie imiona to Sieciecha i Rzepicha, a Anna, Katarzyna, Maria też tu przywędrowały jako egzotyczne dziwadła i tak na przestrzeni wieków się przyjęły oraz spolszczyły i nikt z tego afery nie robił. Małgorzata pochodzi od Margarity coś jak ta nieszczęsna Dżesika pochodzi od imienia Jessica albo jak Nikola od Nicolette TA SAMA ZALEŻNOŚĆ.

Gość gość
W Polsce absolutnie nie pasuje to imie, nie dziwie sie ze juz n porodowkach maja beke z takich imion. Jak ktos napisal to pasuje w usa, uk a nie u nas. Jakby malo bylo ladnych inion. Ja tez widze ze takie wynyslne imiona daja ludzie biedni i niewyksztalceni, Nikola to juz standard u takich srodowisk, a dzesika i brajan to juz plaga.

Gość gość
Proponuje Maja. Prawie jak /mija/ ale lepsze, bo polskie

Gość gość
Pani z porodówki ma racje ! 12 lat temu przy mnie rodziła 17 latka . Dla synka miała 3 imiona do wyboru -każde "z listy patologicznej" . Tatuś Seba (autentyk) niecałe 18 lat przerażony plątał się pod szpitalem, czapeczka dresik itp. Tak więc tu macie 100% racji .

Gość gość
W poprzedni piątek zadzwonił do niej w środku nocy. To też się zdarzało wcześniej. Powiedział, że przyjedzie i ją zabije. Nie do końca mu uwierzyła, ale na wszelki wypadek się ubrała. Wypuściła psy, żeby zaszczekały, jeśli się pojawi. Czekała. Za ścianą spały dzieci: półroczna Mia i 19-miesięczny Niko. Kiedy Marta zobaczyła światła samochodu przed bramą, zadzwoniła na policję. Ale za chwilę odetchnęła, bo auto odjechało. Usłyszała dźwięk klucza w zamku.- Mąż wpadł do domu z jakimś oprychem - przypomina sobie. - Chwycił mnie za włosy, przewrócił. Zawlekli mnie do łazienki i tam katowali. Cięli nożem po rękach, wyrywali włosy, cały czas słyszę ten dźwięk. Jeden siedział na mnie, dociskał kolanem, a drugi w tym czasie kopał. Zmieniali się. Uderzali moją twarzą o podłogę. Nie mogłam złapać powietrza do płuc. Nic nie widziałam, bo krew zalewała mi oczy, włosy wchodziły do ust. W pewnym momencie poczułam ciepło rozchodzące się po całym ciele, nie czułam nóg ani rąk. Pomyślałam: więc tak wygląda śmierć. Dalej nic nie ma. Byłam pewna, że to mój koniec.Usłyszała głosy policjantów, więc jednak będzie żyła, nadeszło wybawienie. Napastnicy wcale nie chcieli się poddać, byli agresywni, przestraszyli się dopiero, gdy zobaczyli broń. krakowska szlachta - Mia i Niko - nietuzinkowe imiona :)

Gość gość
WOW ! 13.24 to autentyk ? ;:")

Gość gość
13:30-jak najbardziej autentyk-nawet w telewizji tą pobitą kobietę w szpitalu pokazywali:-(

Gość gość
Bardzo ladne ale jak kazde imie musi pasowac do nazwiska

Gość gość
No Mia Budzyńska to raczej srednio pasuje, więc w tym wypadku imie totalna klapa.

Gość gość
A mi sie podoba -takie kobiece :)

Gość gość
Rada Języka Polskiego-Radę spytano o to czy można nadać córce obywateli polskich imię Mia,pytający twierdził że jest to imię hebrajskie znaczące w jidysz:"ta,która wychowuje" x odpowiedź Rady Języka Polskiego: Mia ta szwedzkie i duńskie ZDROBNIENIE imienia MARIA.Imię Mia-choć wyraźnie wskazuje na płeć dziecka,nie jest obraźliwe,nie jest nazwą geograficzną to jest trudne do zaakceptowania w języku polskim ponieważ ma kłopotliwą wymowę-zawiera miękkie "m"(mi) oraz "a" które w polszczyźnie wymawia się jako dwa dźwięki np.che/mia ;w języku angielskim wymowa mi-j-a jest niezgodna z polska fonetyką;jeśli imię będzie wymawiane zgodnie z polskimi normami-tzn.dwugłoskowo-mi-a może stać się obiektem żartów ze względu na podobieństwo dz dźwięku wydawanego przez koty:mi-a/mi-au x to na tyle jeśli chodzi o opinię Rady Języka Polskiego w sprawie tego konkretnego imienia:-)

Gość gość
Mamy w klasie Mię.Nikt nigdy się z niej nie śmiał, dziwne co tu piszecie. Jej rodzice są dentystami więc patologiczni raczej nie są.Natomiast mamy w klasie Sławkę której chłopaki często dokuczaja z powodu imienia

Gość gość
Żałosne imię!