Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość Gabriela

Co o tym myślicie

Polecane posty

Gość gość Gabriela

We wrześniu nasze wesele, skromnie, ale oszczędności mamy sporo, plus "pomoc" od obojga rodzin. Właściwie mniejsze mieszkanie bez żadnych kredytów w mieście wojewódzkim moglibyśmy kupić od ręki za gotówkę. Problem w tym, że mąż nie chce. Jego argumenty - mieszkanie to wyrok. Po co nam mieszkanie w tym mieście, w tym kraju, po co się ograniczać. Dzisiaj mieszkamy w Polsce, jutro możemy w Norwegii lub w Hiszpanii,możemy wybierać. Nasi rodzice nie popierają, ja w rozterce. A co Wy o tym sądzicie? On 29, ja 24, oboje mamy niezłe zawody, które w każdym kraju można wykonywać.

Gość gość
Mieszkanie to wyrok??? Raczej lokata kapitału. Nawet jak zechcecie wyjechać to mieszkanie (własne!) zawsze można sprzedac lub wynająć. Twój mąż o tym nie wie???

Gość gość
no to gdzie planujecie mieszkać? nie chciałbym faceta z takim podejściem, mi do życia i szczęścia potrzebna jest jakaś stabilizacja, mieszkanie, które będę sobie urządzać, wybierać rożne dodatki...

Gość gość
A to lobuz z tego twojego przyszłego męża, przytulam.

Gość gość
Męża podejście to... Po co kupować coś w miejscu, w którym obydwoje zbyt różowych perspektyw na pracę nie mamy, Jesteśmy młodzi, możemy sobie wybierać miejsce pracy i zamieszkania Lepiej rozejrzeć się w Świecie, zawsze można sobie życie polepszyć Mamy dokąd wracać, nasi rodzice zawsze kąt dla nas będą mieli. No i mamy konkretne zawody podbudowane studiami [u mnie tylko obrona pracy magisterskiej pozostaje]