Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak meldunku partnera co mi grozi

Polecane posty

Gość gość

od 5 lat mieszkamy razrm. od samego poczatku zameldowalam go na czasowy. i meldunek skonczyc sie jakos w pazdzierniku. i calkowicie wylecialo mi to z glowy. chce isc jutro go znow zameldowac.czy moga robic jakies problemy w urzedzie

Gość gość
usmażysz się w piekle

Gość gość
Nie możesz mieć problemów, nic ci nie grozi wiem bo sama nie mam meldunku, i mój m pracuje w ewidencji ludności.

Gość gość
to jest na mnie mieszkanie. apartner ma meldunek staly u rodzicow. u mnie od samego poczatku byl zameldowany na czasowy.ale skonczyl sie jakos w pazdzierniku.

Gość gość
nie ma żadnych sankcji za brak meldunku, i to do niczego nie zobowiązuje. Mozesz sie zameldowac lub nie, Twoja sprawa czy Twojego partnera. Maja znieść obowiazek meldunkowy, to Twoj z prlu. Sluzy tylko do celow ewidencyjnych

Gość gość
Nic Ci nie grozi. Nie martw się. Partner w ogóle nie musi być zameldowany, żeby mógł u ciebie mieszkać. Kiedyś był obowiązek meldunku tymczasowego. Inna sprawa to spółdzielnia mieszkaniowa.Kwestia wywozu śmieci itd. Ile osób macie zgłoszonych? Jeżeli jakiś kochany sąsiad zgłosi to wtedy możesz mieć nieprzyjemności.

Gość gość
normalnie jest zgloszony. place za 2 osoby. a co z praca. bo pracuje na miejscu. w mojej miejscowosci. co z rozliczeniem rocznym. gdzie ma zlozyc pit. zawsze skladal u mnie. a teraz bez mmeldunku.

Gość gość
jkkjkl

Gość gość
Nic ci nie grozi, zgłoszenie do US nie ma nic wspólnego z meldunkiem, rozliczasz się wg miejsca faktycznego zamieszkania (tak jak zgłosiłaś w pracy) a w praktyce tam, gdzie ci wygodnie. Nikt tego nie sprawdza.

Gość gość
Meldunek w Polsce?Nie jest w Polsce wymagany, ale jeśli nie rozliczasz się do US za dodatkowe koszty mieszkania twojego partnera,to może być dym.