Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Takie jedzenie w ciąży..baby opanujcie sie!

Polecane posty

Gość gość

Moja siostra jest w 7 miesiącu. Je tylko bułki z masłem i jogurty !! Obiad podziubie i tyle z jej jedzenia. Wszyscy jej tłumaczą że ma jeść normalnie bo szkodzi dziecku a ta że wie lepiej i nie będzie na siłe w siebie wpychala. Wy zacznijcie jeść normalnie a nie narzekacie potem że dzieciom coś dolega!

Gość gość
A czy Ty,Autorko byłaś kiedyś w ciąży? Przeżyłaś całkowity brak apetytu albo zwracałaś wszystko co zjadłaś? Ja niedawno urodziłam. W ciąży mało jadłam z powodu wymiotów przez większość jej trwania. A na widok wody potrafiłam rzygać na środku miasta..córka po urodzeniu ważyła 3,5kg. I co z tego że mało je? Je tyle ile potrzebuje..zamiast osądzać dowiedz sie o dolegliwościach w ciąży.

Gość gość
Nie dziwie się siostrze w pierwszej ciąży jadłam wszystko byle słodkie.teraz smakuje mi najbardziej bulka z maslem i suchy ryz.Jestem zdania,ze organizm sam wie czego potrzebuje i jesli czegos braknie to sie upomni

Gość gość
A ja w ciąży miałam ciągle ochotę na ziemniaki w każdej formie. Co ciekawe przed ciążą ziemniaki jadłam raz na ruski rok, głównie na obiadach w gościach, bo sama ich raczej nie gotowałam. Po porodzie też jadam ziemniaki może 1-2 razy w miesiącu. A w ciąży mogłam je wpieprzać codziennie bez opamiętania. To już chyba bym wolała nie mieć apetytu niż żreć ciągle te pyry. Jakbyś to skomentowała autorko, specjalistko z odżywiania w ciąży?

Gość gość
Ja też w ciąży jadłam ziemniaki z upodobaniem co wcześniej było nie do pomyślenia i pokochałam kaszę gryczaną której wcześniej nie lubiłam ( mąż ją uwielbia). Mięso moglo nie istnieć byleby surówka z kapusty i oliwy była. Nikt mnie nie krytykował i nie wpychał we mnie jedzenia które mi przez gardło nie przeszlo. Wiec nie naciskaj na siostrę bo to wpędzanie ciężarnej w poczucie winy bez powodu.

Gość gość
Ja miałam tak aż do około 5 miesiąca, też miałam serdecznie dosyć tego wpychania jedzenie na siłę jak małemu dziecku, bo "dziecko zagłodzić, ty nie potrzebujesz ale ono tak".

Gość gość
Autorko to powiedz to siostrze a nie generalizuj na forum. Co innym do tego?

Gość gość
A ja mam cukrzycę ciążową i mogę się podetrzeć teoriami o ciążowych zachciankach. Ja nie mam prawa przy cukrzycy mieć zachcianek. Muszę jeść z regularnością produkty o niskim indeksie glikemicznym i zazdroszczę każdej, której ciąża kojarzy się z żarciem słodyczy i opychaniem się fast foodem.

Gość gość
Ja w pierwszej ciąży do 5 mca jadłam tylko deserki gerbera dla dziec****ampuchy na parze ze sosem, ewentualnie kurczaka i marchewkę. Po wszystkim innym wymiotowalam i nic w siebie wcisnąć nie mogłam. Lekarz znał moje menu i powiedział by jeść to co mój organizm toleruje. W ciąży przytyłam tylko 9 kg, a syn ważył 3.5 kg. Jest zdrowy.

Gość gość
dziś Ja w pierwszej ciąży do 5 mca jadłam tylko deserki gerbera dla dziec****ampuchy na parze ze sosem, ewentualnie kurczaka i marchewkę. Po wszystkim innym wymiotowalam i nic w siebie wcisnąć nie mogłam. Lekarz znał moje menu i powiedział by jeść to co mój organizm toleruje. W ciąży przytyłam tylko 9 kg, a syn ważył 3.5 kg. Jest zdrowy. x x x kluski ze sosem powiadasz? A może jeszcze chleb ze serem?:O:O:O