Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martak81

Poronienie, czy ciąża pozamaciczna?

Polecane posty

Gość martak81

Witam. Około 15 marca powinnam miec okres. Pojawiło się w tych dniach małe plamienie w kolorze brunatnym. Większe krwawienie pojawiło się 20 marca. Myślałam ze mam okres,jednak najwyraźniej nim nie był. Dwa dni po "miesiaczce" znów przez chwile pojawiło się plamienie. Powiększyły mi sie piersi, powiększyl mi się również apetyt. Wynik beta z przed wczoraj to 296. Lekarz nie widzi zarodka, jest troche płynu, a błona jest zbyt cienka by mogła miec miejsce prawidłowa ciąża. Mam bóle brzucha, jak przed okresem. Dzis w nicy pojawił się wiekszy ból ale nie taki żebym nie mogła wytrzymać ("ból"- odczucie, kwestia względna). Od wczoraj mam zawroty głowy. Czuje się jakbym była odurzona czymś. Kiedy ruszam oczami, nie od razu stabilizuje sie obraz. Byłam przedwczoraj u lekarza który nie byl moim lekarzem (mojego nie było) i dał mi skierowanie do szpitala. Dodzwoniłam sie jednak do mojego lekarza i on kazał tylko zrobic badanie beta. Wczoraj byłam u niego na wizycie i mówi ze nie ma w tej chwili zagrozenia i wskazan do operacji, ani do pobytu w szpitalu. Kazał powtórzyć beta dzisiaj i w tedy mi powie co dalej. Lekarz stawia na poronienie. Jednak ja czytałam ze nawet jeśli beta spadnie, nie oznacza od razu poronienia. Moze oznaczać ciaze pozamaciczną. Lekarz mi tez powiedział ze jak sie okaże dzisaj że to poronienie, to wszystko bedzie ok i nic nie będe musiała robić. Nadal sie zle czuje. Nie jetem w stanie isc do pracy. Co sądzicie o mojej historii i moim lekarzu. Lekarz ten ma dobre opinie. Pracuje w szpitalu w Poznaniu. Ma duzo pacjentów. Ja jednak zaczynam miec watpliwosći. Może jednak się mylę. Pomóżcie.

Gość gość
Robiłaś 2 betę? Kiedy wynik? A dlaczego nie poszłaś do szpitala skoro masz skierowanie?

Gość martak81
Bo mój lekarz doradził inaczej. Tak jak opisałam. Dzisiaj wieczorem bede robic drugi raz badanie, tak jak mi doradził mój lekarz. Mam do niego zadzwonic jak bedzie wynik i on powie mi co dalej. Nie wiem tyko co zrobic jesli wynik beta spadnie i mój lekarz powie mi że mam nic nie robic, bo stwierdzi ze to poronienie. Czy jednak mimo wszystko sama zglosic sie do szpitala? bo skierowanie nadal mam.

Gość gość
Zrób betę. Jeżeli spadnie to idź do szpitala.

Gość gość
idź do szpitala i się nie zastanawiaj, lekarze nie są nieomylni