Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agatalu

dzieci polsko afrykańskie

Polecane posty

Gość gość
jak widac autorka potrafila sie tylko zakrecic kolo jakiegos czarnego imigranta ( bo nawet rodziny nie ma ) nie potrafila normalnie zbudowac sobie zycia w UK

Gość gość
A bo ona jedna :) ? Adonis też jakiś dziwny . Pewnie myśli że gdy wróci do rodzimego blokowiska z czarnym to będzie " lans na dzielni " :P

Gość gość
A ja mam pytanie. Polki są odważne w stosunku do Polaka by po rozwodzie zabrać mu część majątku. Nie chodzi mi o alimenty, tylko o podział majątku. Tak chwalicie kolorowych, jacy z nich fajni faceci, dobrzy ojcowie, ale nic o rozwodach.

Gość gość
Tak zachwalacie kolorowych, a jak tam sprawy rozwojowe. Nie chodzi mi o alimenty tylko czy też zabieracie połowę majątku. Dla Polaka nie macie skrupułów ,a z kolorowymi jak to bywa?

Gość gość
o jakim ty majatku mowisz :)

Gość gość
No jak Polak pi*cza i nie wie co to intercyza to co sie ciskasz? :o

Gość gość
A na Kafe to juz wieloletni standard, ze jak pada temat emigracji to raptem nikt nie mieszka w UK, nikt nie obi w fabyce i kazdy ma duzy dom zagranica (do to koniecznie wlasny, bron Boze nie wynajmowany). Tu sa same mlode, piekne i bogate. Ai zapomnialm jeszcze o tej niedobrej rodzinie i bezczelnych starych polskich znajomych ktorzy sie odwrocili bo zazdroszcza bogactwa. :D Eh.

Gość gość
A na Kafe to juz wieloletni standard, ze jak pada temat emigracji to raptem nikt nie mieszka w UK, nikt nie robi w fabryce i kazdy ma duzy dom zagranica (do tego koniecznie wlasny, bron Boze nie wynajmowany). Tu sa same mlode, piekne i bogate. A i zapomnialm jeszcze o tej niedobrej rodzinie i bezczelnych starych polskich znajomych, ktorzy sie odwrocili, bo zazdroszcza wam bogactwa. :D Eh.

Gość gość
nic mi o tym nie wiadomo ja mieszkam w szwecji dziecko od 20 lat a do uk kiedys corka cisnela na wycieczke ale jakos sie nie zlozylo a na kafe jak pada temat partnera czarnego to kazda ma lekarza ;)

Gość gość
radze poczytac temat-czy ktoś wie jak żyje się z Nigeryjczykiem- z dzialu o slubach , tam ogolnie jest o zwiazkach z czarnymi , ho ho ladne kwiatki mazna sie dowiedziec o tych "lekarzach i inzynierach" ha ha

Gość gość
Alez nikt nigdzie nie powiedzial, ze ma lekarza? W Szwecji tak niski poziom edu., ze nawet czytac ze zrozumieniem nie ucza? :D

Gość gość
A ten duzy dom to pewnie standardowa szwedzka ci*pka wynajmowana od gminy, bo na 1 dziecko to duzych metrazy nie przyznaja. :D Ale co tam, na Kafe mozna se popisac myslac, ze zara wszyscy lykna to wylewajace sie bogactwo.

Gość gość
nie mam wylewajacego sie bogactwa , zyjemy normalnie a dom w polowie na kredyt w polowie za wlasne oszczednosci , jak to w zyciu bywa , jak to u wiekszosci zwyklych obywateli - tak ciezko ci to sobie przyswoic ?

Gość gość
aaa i skad ci przyszlo do glowy ze mam jedno dziecko , wrozko ty moja kafeteryjna , jasnowidzenia sie nauczylas od swojego czarnego kochanka z buszu :)

Gość gość
Taa, na kredyt i z oszczednosci? :D Jasne... Kto mieszka w SE ten doskonale wie, ze nie oplaca sie tam kupowac nieruchomosci, tylko czeka sie na przydzial od komuny. Wlasnie widac jakie masz pojecie o zyciu w tym kraju. :o

Gość gość
W Warszawie codziennie widzą czarne dzieci, głównie to Polki z czarnymi, więc tolerancja jest, ale faktycznie na Pradze to raczej bym nie radził się poruszać nocą, jeżeli jest się ciapatym lub co gorsza czarnym, to dlatego kolorowi poruszają się w Warszawie dużymi grupami. Wyjątkiem są Wietnamczycy i Chińczycy, którzy pomimo, że pochodzą z grup przestępczych to jednak się nie prześladuje, ani nawet ich dzieci, których pełno w szkole. W niektórych szkołach co piąte dziecko to dziecko kolorowe. Poza Warszawą wiem, że największy problem jest z Wietnamczykami i Ukraińcami.

Gość gość
Nie osmieszaj sie juz dziewczyno bo gowno wiesz , na przydzial mozesz czekac na mieszkanie w tej chwili 10 lat a dom musisz sobie kupic nikt domow nie przydziela a pod Sztokholmem dzielnice willowe rosna jak grzyby po deszczy i masa ludzi kupuje ludzie uciekaja z miasta chca miec spokoj wlasnie przez takich jak twoj kochas

Gość gość
Sama się ośmieszasz. Akurat o przydziałach wiem sporo i wiem, że to wieloletni proces, ale domy jak najbardziej pod nie podlegają (szeregowce i wolnostojące). Skoro masz 20 letnie dziecko, to chyba nie przyjechałaś tam wczoraj, tylko siedzisz pewnie kilkanaście lat, to i na przydział się nie jeden załapałaś. Na Kafe same bogaczki siedzą. :P Tylko gdybyś się nie zasłaniała "gościem" i podpisywała nazwiskiem to byłoby od razu widać w jakim to "pałacu" tam żyjesz, o ile w ogóle i jaką "karocą" jeździsz, oraz jaki masz przychód, kredyt itd. itp. A tak to klawiatura jak papier, wszystko przyjmie, ale patrząc realnie na to jak i co piszesz, to ja w to absolutnie nie wierzę ...nie ten poziom. :o

Gość gość
Byłoby też wiadomo co za Adonisa złapałaś, kim jesteście z zawodu, gdzie pracujecie i jakie spłodziliście (mało-)urodziwe latorośle i co one tam dotychczas osiągnęły. :D Pewnie typowa polska rodzina, czyli Janusz, Grażyna, Seba i Karyna. Tak jedziesz po innych, a sama pewnie masz rodzinę dalece odbiegającą od ideału.

Gość gość
A ten kolo wyżej, który napisał, że Wietnamczycy i Chińczycy (mimo, że tych ostatnich nie jest u nas wielu, bo są myleni z Wietnamcami) pochodzą z grup przestępczych, niech się puknie w czoło. Znam wielu młodych Wietnamczyków ze szkoły i studiów i wszyscy mają jakoś normalne rodziny, do tego są bardzo dobrze wychowanymi i grzecznymi ludźmi z dużymi osiągnięciami edukacyjnymi i (ci co już mają dyplomy) zawodowymi, także tego... zwolnij koleś z tymi ulicznymi mądrościami, bo ci jakoś nie wychodzi. A czarnoskórzy i ludzie ze związków mieszanych mieszkają również i na przedmieściach i to nie prawda, że chadzają grupami. Takie głupoty piszecie, że aż oczy szczypią. :D

Gość gość
Oczywiscie idiotko podam ci ulice nr domu , nazwisko i numer personalny Rådhusy dawali na przydzial w latach 70 , moze i co nieco wiesz o szwecji ale twoje info sa przedawnione o jakies 20 lat . Ja przydzialu nie dostalam , wprowadzilam sie do mieszkania mojego adonisa ;)o ktorego wyksxtalcenie obawiac sie nie musisz bo ma porzadne w przeciwienstwie do twojego murzyna

Gość gość
Zdziwię cię, ale info. mam z 2015-2016 r., czyli bieżące :) zaś ty nie znasz nawet znaczenia szwedzkich słów, których używasz. :D Poza tym wnioskując po poziomie twoich wypowiedzi (a raczej "szczekania" i obrażania innych) ...nie wspominając już nawet o twojej (nie-)znajomości j. szwedzkiego (twój polski też zresztą szału nie robi, więc nie dziwota), jakoś śmiem powątpiewać w to porządne wykształcenie twojego Adonisa, bo człowiek na poziomie prostej baby by nie wziął. :o

Gość gość
Gdybyś zresztą naprawdę wiedziała cokolwiek o życiu w Szwecji (którą chyba znasz jedynie z opowieści sąsiadki z bloku), to wiedziałabyś również, że wystarczy strzęp info. o tobie, a nie cały szereg danych personalnych, które wypisałaś, żeby dowiedzieć się o tobie i twojej rodzinie na dobrą sprawę wszystkiego. :)

Gość gość
Strzep danych :) a co dla ciebie jest strzepem danych ?

Gość gość
A ja wam cos powiem. Mieszkam w Holandii i jednym z szefow dzialu w mojej fimie jest czarny. I wiecie co? Jest najbardziej ludzkim i normalnym szefem jakiego mialam. A kilku rodakow w mojej firmie to sa takie szuje, ze szkoda gadac. Nic nie osiagneli, a sa strasznie zarozumiali i wredni. Nie jeden juz przez nich stracil prace. Szkoda, ze polacy to tacy rasisci.

Gość gość
Strzęp informacji to np. 1 informacja o tobie. Jeśli nie masz na nazwisko Nowak, ani na imię Anna (w domyśle nic bardzo pospolitego, a nie że chodzi o to konkretnie zestawienie - od razu wyjaśniam, bo niestety błyskotliwość nie jest twoim przymiotem), to np. samo nazwisko lub imię. Dalej drogą dedukcji można określić twój wiek (skoro twierdzisz, że masz 20 letnie dziecko) i lokalizację (jeśli byś naprawdę mieszkała pod Stockh., w co również wątpię - jak zresztą we wszytko, co tu piszesz). Po ustaleniu twojej tożsamości, reszta wrażliwych informacji jest po prostu w necie na wyciągnięcie ręki, bo szwedzkie prawo w bardzo "osobliwy" sposób interpretuje pojęcie prywatności i "reguluje" jej kwestię - o ile w SE w ogóle prywatność istnieje. :D Niemniej jednak uważam, że skoro muszę ci tak oczywiste rzeczy wyjaśniać i to w dodatku na polskim forum, to jest dla mnie jasne, że nie masz pojęcia o życiu w SE. Może byłaś na wycieczce, a może ktoś z rodziny lub znajomych był, a resztę sobie wymyślasz. :D Jak to na Kafe...

Gość gość
21:07 Zgadzam się (niestety). Taka prawda. (Czy ty nie jesteś przypadkiem z Enschede? Pytam, bo pisała tu kiedyś bardzo często dziewczyna stamtąd.)

Gość gość
Jakie panuje teraz ogólnie nastawienie lokalnych wobec Polaków w NL? Te pro-wildersowskie nastroje już nieco ucichły, czy "smród" nadal pozostał? Pytam z ciekawości bo wyprowadziłam się stamtąd jakoś przed tą całą antypolską kampanią, więc "najlepsze" mnie chcąc nie chcąc ominęło.

Gość OdplamiaczNaBrud
No jasne ze powodów do dumy macie co niemiara.Ja na waszym miejscu bym sie powiesił mając swiadosc ze w wózku przed sobą pcham łaciatego nietoperza lub inny podobny gil z nosa. Wstyd to malo powiedziane.Ale dobrze,gdy hu@jostwo podrosnie to bedzie dymac wlasną matke w imie proroka. Ktos tam napisal o kinder niespodziance z etiopii?? Hahaha brak slow:-) jak wogole takie cos wygląda??Na koniec wiersz wlasnej kompozycji skierowany do Mariolek w zwiazkach dalmatynczyków (ot ciapek w łaty) Lepiej h@ ujem mieszać ciasto niż z ciapatym wyjść na miasto. Ps.a jak na was patrzą w sklepie gdy mowicie np. Poprosze mleko łaciate..:-) ?

Gość gość
Do gosc 13:54- nie bądz swinia!! Dlaczego odradzasz matkom z nigerami spacerowac wieczorami po pradze?? Wlasnie mow na odwrot,niech tam spacerują o zmroku.U mnie w Zabrzu byl kiedys jeden brudas ktoremu edukacyjki sie zachcialo u nas (lat temu 20) notoryczny wpie@ rdol spowodowal ze wrocil do swojego szalasu