Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zoltoczerwony

Prawdobodobnie za kilka miesiecy wracam na stale do Polski. Od czego zaczac?

Polecane posty

Gość gość
Zepsute telefony :D

Gość gość
Autorze, poszukaj info gdzie indziej, tu znajdziesz jedynie wyzwiska.. Moze na tej stronie rzadowej powroty.gov czy jakos podobnie :) Sam usiadz i zrób liste rzeczy, które robisz obecnie na emigracji i od razu bedziesz widzial za co musisz sie wziąśc. Nie wiem czy masz malzonka, dzieci, mieszkanie w Pl , prace itp. Czy przywozisz rzeczy, meble do Pl czy wszytko sprzedajesz itp. Czy musisz aakonczyc umowy z dostawcami mediow czy nie, pozabierac jakies dokumenty chorób od lekarzy itp. Sprawy typu podatki, czy swiadectwa ze szkoły dzieci jesli je posiadasz mozna sprawdzic na stronach rzadowyh i US. xx A ty wuefisto po raz kolejny dałes dowód kompletnej nieznajomosci UK i realiow zycia w nim.. Myslisz, ze wszycy zyja tak jak ty w UK, sa tak ograniczeni i nastawieni na ciulanie funciakow jak ty, zajmuja sie tak jak ty myciem kibli i mieszjakaj na pokoju w polskim gettcie.. Tylko takie doswiadczenia wyniosłes z Uk, jedynie w takich kregach tam przebywałes, o czym swiadczy twoja bogata znajomosc tematu :) I nie pisz po raz kolejny o swoim teamlederowaniu, niestety dla czowieka z taka kultura osobista jak ty, nawet mycie kibli to za duzo.. Ty przeszczesliwy obywatelu PL, okazujacy to w kazdym poscie i zaklinajacym swoja szara rzeczywistosc :D Niezła beka jest z ciebie :) utwierdza to w przekonaniu, ze twoj powrot do Pl byl najlepsza z twoich decyzji.. Przynajmniej nie ma ryzyka, ze wpadnei sie na ciebie na ulicy :P

Gość gość
Swinio, miekniesz. Bylem w uk brygadzista, mam wielu znajomych wśród miejscowych, chodziłem na imprezy w których brało udział wielu obcokrajowców. Nie pisz świnio o mnie, bo gowno o mnie wiesz. Wszedłem na to forum z tej samej przyczyny co autor tego wątku. Chciałem zaczerpnąć opinii na temat powrotu do PL. Jednak, to co tutaj przeczytałem na temat mojego kraju, po prostu mnie przeraziło. Nigdy nie spodziewałem się, że ktokolwiek moze tak oczerniac swój kraj. Przecież tutaj te gnidy plują na wszytko co polskie, począwszy od schabowego, poprzez polskie swieta, a na naszej historii i języku skończywszy. Teraz mam z was niezła beke, ponieważ po powrocie wszytko mi się ułożyło. Nieźle zarabiam, żyję w fajnym mieście, na wszystko mnie stać i co najważniejsze jestem u siebie. Swinio zamknij lepiej ryj i nie pisz mi o dobrobycie i waszych karierach w uka, bo mi się rzygać chce.

Gość gość
Wracaj bo tu jest fajnie. Rodacy ci pomogą i zobaczysz że dasz sobie rady. Weź koniecznie wszystkie swoje oszczędności bo to starczy na początek. W PL jest powszechny dobrobyt i ludzie żyją sobie jak u Pana Boga za piecem. I tutaj wszystko jest takie tanie. Pracy jest pod dostatkiem jak ktoś chce pracować. Wracaj!

Gość gość
W porównaniu z UK to tu jest naprawdę bardzo tanio więc nie musimy zarabiać kokosów. A ludzie w PL są bardzo przyjazni I sympatyczni. W pracy pomagają sobie nawzajem i nie ma żadnych problemów. Mieszkanie kupisz 5 razy taniej niż w UK więc możesz żyć dostatnio. Coraz więcej ludzi wraca bo w PL jest coraz lepiej i nie ma już powodu żeby tułać się na obczyznie. Przyjeżdżaj!

Gość gość
Padły tu bardzio mocne dowody na to ze w UK się nie sprzata niestety. Po prostu trzeba to przyjac do wiadomosci i koniec. Powodem tego sa CUDZOZIEMCY, bylem 30lat temu w anglii za zcasow komuny i kilka lat temu, nie ma co porownywac. 30lat temu londyn był czysty. Syf robią tam głównie obywatele z bliskiego wschodu i południa Europy, najgorsze muzułmańskie bydło. Stoi taki pajac na przystanku w UK i pali peta przy wszystkich a w weekendy puszcza swoja muzyke na cały regulator myslac ze wszyscy w okolicy ją lubią. Ciesze się ze mamy dobry rzad teraz co nie pozwoli aby te brudasy przyjechały do Polski.

Gość gość
W Polsce jest duuzo taniej niz w UK. |Poza tym wystarczy popatzrec na te domy w UK, wszystkie na jedno kopyto, czerwona cegła (na tynk już ich nie stać :D), obowiazkowo malowane drzwi na jaskrawy kolor, brak podziemnego garazu. Nigdy nie mogłem pojac czemu oni jak stawiają dom nie buduja na poziomie basementu garazu? W Polsce juz za komuny pełno było takich domów. Jest to praktyczne rozwiazanie i przez to nie trzeba zostawiac auta bez opieki przed domem lub na chodniku przy ulicy. Angole po prostu są bardzo skąpi i na wszystkim chcą oszczędzić. UK jest bardzo zacofany mieszkaniowo. W Polsce kazdy dom jest inny i jest pieknie.

Gość dobra rada wuja Freda
zacznij od odłożenia wystarczającej sumy na bilet powrotny

Gość gość
Po co chcesz wracac? Zeby szukac pracy na etat?

Gość gość
I najważniejsze że mieszkanie w PL kosztuje conajmniej 5 razy mniej niż w UK. A jak porównać centrum Warszawy z Londynem to nawet dwadzieścia razy taniej w Warszawie. Dlatego po powrocie należy zainwestować wszystkie oszczędności w nieruchomości w PL. To się opłaci, koszty życia w PL są bardzo niskie a polskie pensje idą cały czas w górę.

Gość gość
Zapomniał dodac na koniec Prima Aprilis :D

Gość gość
Oczywiscie ze pensje ida w gore, ale jesli sie nie jest po jakims wsbzdecie i skonczylo sie dobre studia to zarabia sie w PL tyle co w UE. Ja programuje w pythonie c++ roby on rails i shell scripting i mam 8tys na reke prywatna opieka medyczna i obiady dofinansowane w pracy. Wydaje 4tys reszte odkladam i mieszkam w pieknym mieszkanku splacajac kredyt a nie w jakims angielskim pokoiku z czasów wiktoriańskich:D

Gość gość
Panie programisto to daj kazdemu co jest mniej wyksztalcony od ciebie po mydełku i włacz obozy, bo jak was czytam to hitlerowcy mieli wiecej empatii... Niedlugo w pl wejdzie calkowity zakaz aborcji, bedzie rodzic sie wiecej kalekich dzieci, ciekawe co piwiesz takim dzieciakom i ich rodzinom... Mam nadzieje ze zdarzy ci sie kiedts taki wypadek, co wylaczy cie z pracy na dobre, zobaczymy co wtedy zrobisz...bo uk w przeciwienstwie do pl nie wyrzuca takich ludzi na smietnik tylko im pomaga... A wy gorzej niz ssmani, dopoki zdrowi i mlodzi to madrale. Zobaczymy co zrobicie po 40 w pl juz jestes za stary dla pracodawcow i nie liczy sie twoje doswiadczenie...

Gość gość
Wiesz wuefisto kto ma wieksza beke , to jest dyskusujne :) Zwlaszcza z młodych kartofli w marcu :D

Gość gość
No i dobrze ze wracasz. W PL tez mozna dobrze zyc, tylko trzeba miec jakis zawod i pomysl na siebie. Powodzenia:-)

Gość gość
bedzie rodzic sie wiecej kalekich dzieci, ciekawe co piwiesz takim dzieciakom i ich rodzinom x Powiem debilom ze trzeba myslec przed a nie po. Za trudne dla ciebie.

Gość gość
Od czego zacząć? Od dobrego psychoterapeuty

Gość gość
Stary, bardzo dobra decyzja. Sam z zona jedziemy do Polski na stałe za dwa lata. Oszzcedzilismy juz wystarczajaco duzo. Mieszkamy w manchesterze i tutaj nawet trudno znalezc sklep aby kupic sprzet audio wideo lub znalezc producenta cegieł do budowy domu. W Polsce jest allegro i duze sieci handlowe gdzie parkujesz i kupujesz w jednym miejscu wszystko co potrzebujesz. W UK musisz połowe miasta objechać chore.

Gość gość
W Manchesterze jest ebay i amazon :) A jak sie nie zna realiów , kto buduje domy , to cóz.. ma sie trudnosci i zdziwienie..

Gość gość
Kurfa debilu i co masz na tym swoim amazon lub ebaj:D szukałem ostatnio porzadnych kolumn technics lub tonsil do kona domowego i nic nie ma, same chinskie g****o , na allegro znalazłem bez problemu i jeszcze moge pzretestowac przed odbiorem w polsce smieciu. Zamknij swój emigracyjny ryj zamiast komentowac cos o czym nie masz pojecia.

Gość gość
Ha ha ske audiofil z ciebie, żałosne , ty się znasz na tym pajacu Co drugi post twój . Nie kompromituj się

Gość gość
Ty sie za to znasz emigracyjny smieciu na audio , w tesco mozesz sobie najwyzej chinkie pierdziałki kupic skoro nie wiesz co to tonsil buheheheeeeeee debil:D

Gość gość
to może wpisz głupi c/h/u/j/u wuefisto w google "allegro tonsil" to wyskoczy ci 10 stron jak nie możesz znaleźć nie dziękuj, napisałam jak masz znaleźć tonsile z litości...

Gość gość
Ale własnie chodzi o to ze wuefista nie ma z tym problemu:) bo mieszka w polsce i ma dostep do allegro i moze sobie zamowic:) on sie slusznie wysmiewa bo w uk nie mozna nigdzie dostac dobrych kolumn:) to co jest na ebay amazon to jest nowy sprzet masówki które parametrami nie dorównują tonsilowi lub altusom:) znawcy wiedzą o co chodzi:)

Gość gość
Umarłam ze śmiechu:) Nie mogą znaleźc cegieł w UK, ja pierdolę, no strach się bać co za kraj...(Zdradzę o co kaman: ponieważ ludzi, którzy buduja indywidualnie jest tutaj mało, więc nie ma składów budowlanych na kazdym rogu jak w Polsce - Logiczne? Ponieważ tutaj nie ma zasady, że Anglik wszystko potrafi i na wszystkim się zna, więc jak Anglik musi coś wybudować to zleca to firmie/osobie, która się tym zajmuje i ta osoba kupuje co trzeba i wie gdzie i nie musi tego sama wozić, bo tak samo cegły jak i drewno przywozi najczęsciej firma u której się to zamawia młotki). I narzekają, że nie moga dostac Sprzętu Tonsila w UK! To chyba pretensje do firmy, której się nie chce wchodzić na zachodnie rynki lub tego nie potrafi! Ale nie pretensje jaki ten UK straszny... matko debile... chcialam poradzic rozbieg i sciankę przed wyjazdem, ale jedźcie, jedźcie... niermalsi zostaną, będzie lepiej:) Cechą ludzi inteligentnych jest, że starają się rozeznac w sytuacji i pomyślec, zanim zaczną kłapac dziobem bez sensu, jest chyba dośc oczywiste, że nie cały świat jest zorganizowany na wzór Polski prawda? Nie trzeba być geniuszem, żeby to rozumieć...

Gość gość
No gdzie masz w uk tonsile szmato z obesranymi stringami. Liż jaja suko dzis twój gach czeka na to.

Gość gość
To jest pytanie do Tonsila - dlaczego nie zdobywa rynków zachodnich... dlaczego ma swoich obywateli tęskniących za polskim produktem w dudzie:) Zresztą powiem szczerze, większośc osób, które znam ma tonsile i to niektórzy nawet po 3;)

Gość gość
Juz za niedlugo bedziecie mieli w pl zero seksu, bo tylko idiota skarze swoja corke na ciaze w pl. Kazda ciaza kobiety bedzie dla niej byc moze wyrokiem smierci, bo nawet ciazy pozamacicznej nie usuna, a tzn smierc dla kobiety. Potem moze zakaza jakiejkolwuek antykoncepcji i pozistanie wam tj arabom kozy pieprzyc. Taka wspaniała i rozwinieta ta pl...

Gość gość
Cechą ludzi inteligentnych jest, że starają się rozeznac w sytuacji i pomyślec, zanim zaczną kłapac dziobem bez sensu, jest chyba dośc oczywiste, że nie cały świat jest zorganizowany na wzór Polski prawda? Nie trzeba być geniuszem, żeby to rozumieć... xxx bingol tego nigdy nie zrozumie i nie przyjmie do wiadomości wg niego wszyscy na całym świecie muszą jeść kartofle z zsiadłym mlekiem bo jak jedzą co innego to są śmieciami i liżą jaja ot, taka pokrętna bingolska logika