Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zoltoczerwony

Prawdobodobnie za kilka miesiecy wracam na stale do Polski. Od czego zaczac?

Polecane posty

Gość gość
Nas tutaj jest kilku qrwo bez szkoly. Jestes zeebem genetycznym co zpeerdolil z kraju jak szczur :D Beka z qrwiszonow.

Gość wrocę za jakiś czas
ja tam kocham Polskę i chętnie bym wróciła,gdybym miała lepszy start w Pl nigdy bym nie wyjechała za ciężką stresującą pracę zarabiałam grosze, klepali po pleckach że dobry ze mnie fachowiec,ale kryzys i takie tam podwyżek niet :D szef kupował nowe samochody,ale pracownicy tyrali za 1500zł zły zawód wybrałam i moje studia psu na budę chcąc wrócić teraz było by mi ciężko,bo straciłam kontakt w zawodzie gdzie trzeba się ciągle doszkalać,operować coraz nowszymi programami no i tak tutaj siedzę mam pracę nudną jak flaki z olejem,ale zero stresu i kasa jakaś jest jednak tęsknię za Polską, jak tam jestem wszystko mi się podoba,nawet to co się innym nie podoba :D może za jakiś czas wrócę chciałabym żeby moje dziecko poszło do polskiej szkoły a Tobie autorko życzę powodzenia ,oby ci się wszystko dobrze ułożyło czasem lepiej jeść chleb z margaryną i być wśród bliskich

Gość gość
No to jestes w zlotej klatce. Wielu ludzi tak ma, lecz niestety ale boi sie zerwac z tego lancucha. Zycie jest za krotkie zeby zyc w dylematach, ja tam wracam napewno, zadne kredyty mi nie groza. Ale taki plan mialem od pierwszego dnia tutaj, dobiegam juz do mety i czas wracac :)

Gość gość
Ją jestem obywatelem Europy, żyje tam gdzie warto i tyle

Gość gość
No widzisz prymitywnie. Ja oracuje a ty bez roboty jesteś i jeszcze zazdriscisz psycholu

Gość gość
Chyba oralcujesz :D Kto i czego ci niby zazdrosc***azdzierzu emigracyjny? No wypisz nam tutaj szybciutko w punkcikach.

Gość gość
Co ty powiesz swoim dzieciom (jak nawet jakas pupusci ci szpary, w co watpie)? Ze kim ty jestes? Ze jestes wygnancem bez zadnej tozsamosci narodowej i musiales uciekac z kraju jak szczur, bo byles niezaradny zyciowo i lewo reczny. Niestety ale tak bedzie.

Gość gość
Polskie szkoly sa i na emigracji :) Przy konsulatach tak, dla przykladu.. Moj syn chodzi w sobote do takiej szkoly. Zalezalo nam by nie tylko mowil po polsku, ale czytal i pisal rowniez. Natomiast rodzina i jej bliskosc to obszerny problem:) Zdaza sie jak w moim wypadku, ze rodzina rozsiana jest po calej PL i nie spotykamy sie czesto na kawke :) Nie raz latwiej jest wsiasc w samolot i zobaczyc z rodzina :) Zreszta istnieja telefony, skype itp. Czasem rodzina mieszka tuz obok, na emigracji :) Przyjaciele ? Tak samo:) Zreszta po 16 latach kontakt czy chcesz tego czy nie rozluznia sie i tyle. Poznaje sie nowych.. Zycie :) Jak jestem w Pl widze, ze zmienilo sie wiele i jednoczesnie nie zmienilo sie nic :) Chocby pensja np. 3 tys. na reke , taka sama jak 16lat temu :)

Gość gość
W UK tez pensja sie wiele nie zmienila. 15 lat temu pomocnik mial £40 dniowki i dzisiaj tez tyle maja gdzieniegdzie. Takze mozna dywagowac.

Gość wrocę za jakiś czas
Wiem że polskie szkoły są, uczę w takiej szkole sobotniej ,ale moj***abcie i ciocie oraz rodzice mieszkają w promieniu 20 km także kontakt mamy świetny. Prawda że przyjaciele rozsypali się po świecie,druga najważniejsza sprawa praca, a raczej jej brak. W mojej mieścinie trzeba dać w łapę żeby dostać się do fabryki,czaicie? urzędy obstawione familjadą,umowy śmieciowe no i presja ogromna. Tutaj dorabiam sobie kursy, wybieram się na dwu letnie studia żeby podnieść kwalifikacje,nawet jak wrócę do Pl może się przydadzą

Gość gość
Idzie wiosna i znów uka będzie smierdzidcmuszynskim potem. Polaczkow to ie przeszkadza, oni lubią ukowskie zapachy, bo przecież g****a w kibla czyszczą.

Gość gość
Ją moim dzieciom nic mówić nie muszę bo mieszkają ze mną i mężem. Jedno już studiuje a drugie jest w liceum. Więc nie odzywa się do mnie człowieku jakbym była w twoim wieku. To ty jesteś nikim skoro tu najezdzasz na ludzi .

Gość gość
Nie ma sensu tłumaczyć debilowi bo kto p***a zie urodził ksnarkiem nie zdechnie . napisz j****y debilu ci ty chcesz uzyskać pisząc tu?

Gość gość
cytuje debila Kto i czego ci niby zazdrosc***azdzierzu emigracyjny? No wypisz nam tutaj szybciutko w punkcikach. moje punkity zazdroscisz 1; tego ze ktos sobie radzi za granica bo ty wegetowales 2 Tego ze ktos czego sie dorobił , nie tylko materialnie 3 tego ze ktos nauczyl sie jezyka i swietnie sobie radzi, wcale nie musi jechac do Polski by sie czuc jak u siebie 4 tego ze mam normalne ubezpieczenie 5 ostatnie tego ze jestem inteligentna a ty debil amen

Gość gość
Ahahaha qrwa ale punkty napisales. Trzeba byc prawdziwym pazdzierzem zeby tego nie miec w Polsce. Widac niezlym zeebem genetycznym byles w kraju, jezeli tego w Polsce nie osiagnales. Szacun dla rodzicow ze takiego lewusa w swiat wypuscili.

Gość gość
to ty chyba jestes pazdzierzem skoro nei rozumiesz, ludzie pisza jedno a ty drugie ja debilu w Polsce mialam prace, moze nawet dobrze platna, bo 4 lata temu zarabialam 3 tys okolo, ale patrzenie na to jak ten kraj jest rozkradany, na to ze niczego sie nie docenia to mial byc szczyt moich marzen? A to ze np sluzba zdrowia w kraju w ktorym mieszkam co ma t do mocih osiagniec ty prymitywie, Albo w jaki sposob nauczyc sie obcego jezyka , zaczynac kolejne studia? A tak wiem wiecej od ciebie ty becwale bezrobotny!Glupi sie urodziles i nie obrazaj moich rodzicow, ktorzy juz nie zyja ty popaprancu!

Gość gość
Co ty qrwo wiesz wiecej? No chyba ze o murzynach albo bezowych kolegach. Speerdolilas z Polski bo uposledzeni tacy jak ty nie potrafia w niej zyc. Ciesze sie z twojego szczescia na wygnaniu, gnij tam do konca swoich smutnych dni. No i wypeerdalaj chwalic sie swoim szczesciem na ciapackie fora czy angielskojezyczne, jak juz tak dobrze umiesz szprechac, moze tam ci ktos zapoda pod ogon.

Gość gość
najlepiej nie reagować,nie odpisywać , bo taki nudzący się( pewnie bez pracy bo siedzi ciurkiem na kafeterii babskiej)

Gość gość
Ty sie chwalisz czy sie zalisz? To na hooj mu odpisujesz?

Gość gość
No jak to na hooj? Musi sie dowartosciowac stara panna, z dobytkiem w 4 reklamowkach :D

Gość gość
ten czlowiek na bank ma cos z glowa babka pisala ze dzieci wychowuje z mezem a ten ze stara panna, pisal ze nie mieszka w UK, a ten o anglikach, no idiota to ty pogrzancu nie umiales sobie poradzic w polandii i musiales na wegetacje w polsce zarabiac w uk , taka jest prawda

Gość gość
ten idiota zaklada te tematy odkad pamietam, a przeciez wiadomo ze to klamstwo, poza tym ze to czub, cieakwe czemu czepil sie emigrantow , ale to chyba dlatego ze jemu sie nie udalo, bo pewnei myslal ze zrobi kariera, aksy zarobi a tu chu, i D I O T A

Gość gość
Ale co Wy od niego chcecie? Chlop pisze jak jest, tylko tyle ze bardzo wulgarnie. Wiec moze to z Wami jest cos nie tak, a nie z nim. Dlaczego np. kazdy ma sie z wami zgadzac? Ja stoje po jego stronie. Sam bylem emigrantem wiec doskonale wiem jak to tam jest u was.

Gość gość
Ta kilku bueheheh moze kilka osobowosci jednego zj/eba bingola wuefisty, nieraz juz sie zdemaskowal naje/bany chyba, pisal jako bingol dokladnie te same brednie co niby inny cweluch wuefista.

Gość gość
przepraszam bardzo co to znaczy ze on pisze jak jest? To ze pisze do jakies kobiety, ktora ma doswiadczenie, zna jezyki itd szmato? BO tak jest? Dlaczego pisze do ludzi , ze niczym byli w Polsce? Skad on to moze wiedziec? Ja znam za granica Polakow , ktorzy maja tylko wyzsze wyksztalcenie i prace w Polsce mieli dobra.

Gość gość
Nikt sie z biedakiem nie zgadza wiec musi sam pisac pochwalne posty jak ten powyzej. :D

Gość gość
Jestes bingolem , z malym pindolem, jestes bingolem, glupim matołem, jestes smieciarzem i gownojadem mozg masz jak mysz a kysz, a kysz, a kysz....

Gość gość
a z czym tu sie zgadzac, skoro ten kretyn obraza, wkolo widzi jukej i nei dociera do niego ze cos musi byc w poslce nei tak skoro ludzi wyjezdzaja zreszta on nie pojmuje ze jesli ktos zobaczym jak mozna zyc normalnei to to wybiera, nie zadawala sie byle gownem

Gość gość
Z uk ludzie tez wyjezdzaja na potege. Tak wiec od razu obalam twoja teorie.

Gość gość
Dokladnie, wracaja z placzem do swoich krajow jak im nie wyjdzie m.in. PLu tak jak bingol a teraz sie "msci" mysli ze kogos to obchodzi co taki tepak mysli