Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę czyli WYBORY WYBORY...archiwum9

Polecane posty

1. Radio Zet: Duda przyznał ok. 860 tys. premii pracownikom swej kancelarii 2. Wcześniej krytykował za rozrzutność Bronisława Komorowskiego 3. Twierdził też, że były prezydent wykorzystał cały budżet na wynagrodzeniaxJak dowiedzieli się dziennikarze Radia Zet, prezydent Duda w grudniu ubiegłego roku przeznaczył na nagrody dla pracowników swojej kancelarii setki tysięcy złotych. Mówiąc dokładniej, do 261 osób trafiło łącznie 862 500 złotych. Kto dostał nagrody? Na to pytanie rozgłośni kancelaria nie odpowiedziała.xWspółpracownicy Dudy i sam prezydent stwierdzili wówczas, że limit wydatków na wynagrodzenia został przez Komorowskiego wyczerpany. Teraz tłumaczą, że chodziło jedynie o "zaplanowane wydatki", a nie wydane środki.xxTak wyglada dobra zmiana w wykonaniu pana niestety prezydenta...

Gość mmmmmmt
Bruno Shatyn dziś Prokuratorowi, który chciał wszcząć śledztwo w sprawie braku publikacji wyroku Trybunału Konstytucyjnego odebrano sprawę i wyrzucono z wydziału – ustalił portal tvn24.pl. x NARESZCIE :D są stosowane adekwatne metody do sytuacji. Brawo!

gość dziś Nie warto.xxNie warto by czytali ci którzy udają, ze nie wiedza o udziale kk w morderstwach, gwałtach, pogromach.I udają, ze JPII też nie wiedział...:O

NARESZCIE smiech.gif są stosowane adekwatne metody do sytuacji. Brawo!xxCzyli adekwatnym do sytuacji jest wywalenie prokuratora który chciał podjać śledztwo z powodu zgłoszenia łamania prawa.Fakt. Adekwatne do działań ludzi pewnego wyrokowca.

Wacław Berczyński w wywiadzie dla "Gościa Niedzielnego" stwierdził, że na podstawie nowych zdjęć, które jego podkomisja otrzymała od sojuszników, można stwierdzić, że Tupolew uległ rozpadowi w powietrzu. Zapewnia on o wiarygodności fotografii.x- Okazuje się, że prawdziwi specjaliści na całym świecie potrzebują wielu miesięcy, czasem wielu lat, żeby wyjaśnić przyczyny katastrofy, a zespołowi Macierewicza udało się to zrobić w kilka tygodni - komentuje słowa przewodniczącego poseł PO Cezary Tomczyk. - Ludzie, którzy nigdy nie zajmowali się katastrofami lotniczymi, dziś to robią i po kilku tygodniach potrafią stwierdzić przyczyny na podstawie zdjęć, nigdy nie będąc w Smoleńsku i nigdy nie badając wraku. To wszystko dzieje się pod egidą polskiego państwa i jest to skandalem - dodaje poseł.xxPewnie Antoni M. znowu cos znalazł na wycieraczce...:D:D:DA zdjecia (jeśli rzeczywiście takowe są) ocenia facet który nie ma pojęcia o wypadkach lotniczych...:O

MIB rozważa także możliwość podwyżki opłaty paliwowej. „Zastanawiamy się na wprowadzenie podwyżek opłaty paliwowej. To może być bardzo poważne źródło finansowania. Jeżeli opłata paliwowa zostanie podniesiono o 10 gr na litrze w detalu, to uzyskamy w ciągu 10 lat 20 mld zł, jeśli zaś o 20 gr – 40 mld zł” – dodał Szmit. xxNo to nas czeka podwyżka ceny benzyny a więc wszystkiego...Co było do przewidzenia.

Krajowa Rada Sądownictwa przyjęła dzisiaj dwa stanowiska - w sprawach niepublikowania wyroku TK oraz wystąpienia ministra Zbigniewa Ziobro do TK w związku z środową rozprawą dotyczącą przepisów Kodeksu wyborczego.xRada wyraziła w piśmie "stanowczy sprzeciw wobec bezprecedensowych prób ingerowania i wpływania na sędziów Trybunału Konstytucyjnego przez Ministra Sprawiedliwości".x"Minister Sprawiedliwości-Prokurator Generalny nie ma żadnych uprawnień do kontroli orzeczeń wydawanych przez Trybunał Konstytucyjny. Rada nie ma wątpliwości, że tego typu wypowiedzi godzą w trójpodział władzy zagwarantowany w Konstytucji jako jeden z fundamentów demokratycznego państwa prawnego. Wystąpienia takie mają bezpośredni wpływ na stosowanie prawa przez sądy i godzą w niezawisłość sędziów" - czytamy w piśmie podpisanym przez wiceprzewodniczącego KRS płk Piotra Raczkowskiego.xPremier ustawowo zobowiązany do publikacji wyroku TKxKRS przyjęła także stanowisko w sprawie niepublikowania wyroku TK.x"Brak publikacji wyroku Trybunału Konstytucyjnego nie pozbawia go mocy powszechnie obowiązującej i nie zwalnia nikogo z jego stosowania" - czytamy w oświadczeniu.xRada podkreśla w piśmie, że "ustawowym obowiązkiem Prezesa Rady Ministrów jest opublikowanie każdego ogłoszonego wyroku TK, którego opublikowanie zarządził prezes TK".xhttp://tnij.org/h1565h2

Gość gaz musztardowy
shatyn ja nie wiem czy iftar jest bezrefleksyjna. W zasadzie nie obchodzi mnie to jakoś mocno. Każdy wypowiada się tak jak chce a inni mogą to krytykować. Mnie natomiast dziwi że nie dostrzega się budowania "nowego koryta" przez PIS, obsadzania członkami rodzin stanowisk itd. a więc to jest obłuda i hipokryzja by tylko walić w PO i PSL. Miało być inaczej a jest jeszcze gorzej. Ale wielu Polakom to odpowiada bo są zwyczajnie przewrotni. Natomiast to co napisałeś o Kijowskim wczoraj chyba wydaje mi się trafne. alimenty trzeba płacić jednak nijak to się ma do tego co ten pan ODWAŻYŁ się robić w państwie PISu. łatwo krytykować siedząc przed komputerem, łatwo być sędzią zza kompa, moralizować itd. , troszkę trudniej samemu stać sie świętym :classic_cool: i niemieć żadnych grzeszków. Stąd wytykanie Kijowskiemu takich rzeczy jest małe, jak napisałeś. a ja dodam obłudne i pełne hipokryzji co też nas Polaków charakteryzuje. Spójrz ... gdyby Komorowski wydał tyle kasy na nagrody co Duda , który dopiero co niedawno objał urzędowanie, to kafeteria pękałaby w szwach od negatywnych komentarzy.. ale nie.. to nasz Duda którego kochamy więc jakoś to przejdzie. Gdyby za PO odwalili taki numer ze starą oponą.. też byłby wielki hałas, ale to PIS tym razem utwierdził nas w przekonaniu że mamy Państwo teoretyczne i jakoś cicho. Polska prowizorka barw politycznych nie ma , tak jak i pęd do koryta również. PIS po prostu umiał sie lepiej sprzedać w październiku 2015 roku. 🖐️

Gość gość
23;23 w zasadzie to można powiedzieć ze jednak jest dobra zmiana :D

Gość gość
szmata lewacka wkleja linki z wyborczej i cytuje ze warto przeczytac :D

Gość gość
Niech sobie wkleja i tak tego gó.. ludzie nie chca juz czytac każdy widzi jak jest a nie to co szmatławce piszą

Gość gość
23;23 ten film jak sie ogląda to sie zastanawiam ile oni wstydu jeszcze narobili o którym media nie doniosły i o tym nie wiemy prostactwo i chamstwo lansowane na elite narodu :(

Gość gość
"Wyraźnie wzrastała, liczona przede wszystkim kwotowo, wielkość wykrytych przez organy kontroli skarbowej czynności fikcyjnych, co skutkowało również wzrostem kwot wymierzonego podatku. W 2013 r. organy kontroli skarbowej wykryły fikcyjne faktury na kwotę 19,7 mld zł, w 2014 r. na kwotę 33,7 mld zł, a w 2015 r. już na kwotę 81,9 mld zł. W związku z ustaleniami (na podstawie art. 108 ustawy o podatku od towarów i usług) wymierzyły odpowiednio 2,3 mld zł w 2013 r., 5,2 mld zł w 2014 r. oraz 4,9 mld zł w I półroczu 2015 r. należnych podatków. Jednak wpłaty do budżetu państwa z tego tytułu w latach 2013-2014 i w I półroczu 2015 r. wyniosły zaledwie 162,3 mln zł, czyli 1,3 proc. kwot należnych, wymierzonych przez organy kontroli skarbowej. Niska skuteczność odzyskiwania należnego podatku spowodowała gwałtowny wzrost zaległości w VAT: z 5,1 mld zł na koniec 2013 r. do 14,1 mld zł na koniec czerwca 2015 r. W ocenie Najwyższej Izby Kontroli możliwości odzyskania tych kwot są niewielkie". - skoro wyłudzenia VATu za rządów tych 'aby żyło się lepiej ' były coraz bardziej powszechne i nieścigane - rosła także armia urzędników- nierobów pobierających coraz wyższe pensje to efekt jest wiadomy - kolosalny wzrost zadłużenia sięgający realnie grube dziesiątki mld. zł (może nawet ponad setkę mld ) w skali roku

Gość Myrevin
{ Strzał w 10. Brawo. A Myrevin kite pod siebie i w nogi...} <<>> Masz prawo tak uważać, a ja po prostu staram się idiotami nie wdawać w dyskusję. :classic_cool:🖐️)))

Gość gość
Otulona, doicie z Myrem razem, czy na zmianę, żeby jedno było trzeźwie? :D:D:D:D

Gość gość
A kible dalej czyścisz, czy teraz Myro na Ciebie tyra?

Gość gość
Myro twierdzi, że stara sie z sobą nie dyskutować. Co racja to racja.

Gość gość
gość wczoraj Iftara nie cofa się mentalnie, tylko jest zwyczajnie głupia. Stara, sfrustrowana, samotna locha. Bruno Shatyn wczoraj Już raz prosiłem ale powtórzę. Prosze nie obrażac na moim topiku ludzi. Po prostu. X A gdzie tutaj jest obraza? Przecież to wszystko prawda. Sam mówisz, że stwierdzenie faktu, to nie jest obrażanie.

Gość gaz musztardowy
otulona weź ty się odkoleguj ode mnie bo na temat wieku iftar nic nie pisałem. Może ktoś spod orange pisał bo ja na pewno nie :classic_cool: i to jest normą że się oskarża kogoś że coś pisał spod orange na tym topie "niestosownego" i tym "żyjecie" :-P Możecie się tutaj naparzać całymi latami, ale mnie w to nie wciągniesz. Nie widać tego twojego dystansu do forum, o którym piszesz nie raz i nie dwa :classic_cool:. Od lat włazicie shatynowi na topa bo jak to kobiety nie potraficie odpuścić toksycznych układów. Myrevin za wami przyczłapie zawsze bo inaczej już nikt nie uzna że pisze wielkie mądrości. Ja rozumiem że jak "dotknę" iftar czy napiszę krytycznie o Myrevinie to od razu włącza ci się " mój kolega z piaskownicy dostał po palcach to ja go bronię" ale daj sobie spokój z takim przedszkolem. Staram się nikogo wprost nie obrażać co wam się zdarza dość często. Ty masz fazę "lubienia" moich wpisów lub totalnego hejtu na moje wpisy mniej więcej raz na kilka lat. Przyzwyczaiłem się że kobieta zmienną jest. Traktuję cię mimo wszystko z jakąś tam sympatią bo napiszesz coś czasem do rzeczy , a jak potrzeba mogę wypowiedzieć się w twojej obronie jak ktoś po tobie jedzie w sposób wulgarny, ale to tyle.. maki z tego chleba nie będzie 🖐️

"A gdzie tutaj jest obraza? Przecież to wszystko prawda. Sam mówisz, że stwierdzenie faktu, to nie jest obrażanie." >> shatyn stosował ten "wybieg" wielokrotnie więc tu masz rację. >> ps. widzisz shatyn... pisałem że mam prze s rane odkad ciebie poparłem w krytykowaniu PIS i ośmieliłem się źle napisać o fici i myrku .. Moda na sukces made in kafe :-P znikam ..na czas jakiś

Gość gość
"Mnie natomiast dziwi że nie dostrzega się budowania "nowego koryta" przez PIS, obsadzania członkami rodzin stanowisk itd. a więc to jest obłuda i hipokryzja by tylko walić w PO i PSL. " x ale że co, pis powinien zostawić na tych stanowiskach ludzi z PO i PSLu? no już po prostu tym "antypisom" to w dekiel wali. przekonanie że po wygranych wyborach pis powinien zostawić tych wszystkich złodziei którzy obsadzili państwo przez ostatnie 25 lat to jest jakiś dowod piramidalnej głupoty albo już sam nie wiem czego.

Gość gość
a menda postkomunistyczna ciągle szczuje jak widzę. a wstrętne pisiory nie zważając na szczucie przeciw nim po całym świecie ciągle robią swoje :D

Gość gość
11;06 racja ,muszą wsadzić zaufanych żeby w końcu trzymac to wszystko w jakiś ryzach

gaz musztardowy dziś "A gdzie tutaj jest obraza? Przecież to wszystko prawda. Sam mówisz, że stwierdzenie faktu, to nie jest obrażanie.">>shatyn stosował ten "wybieg" wielokrotnie więc tu masz rację. xxxPrzykro mi ale niestety nie mogę zgodzic sie z tym co napisałeś.Iftar nie jest lochą bo locha to samica dzika (każdy moze to sprawdzić np w WIKI). I to jest fakt a to co napisała orange to obrażanie.Fakt ten może potwierdzić np otulona a i ja spotkałem sie osobiście z Iftar i wiem, że to kobieta a nie locha. Na 100%.I nigdy takiego zabiegu nie stosowałem bo jeśli napisałem, że ktoś jest głupi czy też jest oszołomem to zawsze mogłem uzasadnić na podstawie faktów moją ocenę.A więc... No to już sam wiesz...:P

Gość gość
szmatyn jakie plany na weekend? najezdzanie na kaczynskiego pis i kosciol i pisanie ze ja tak nie napisalem i udowodnij i sraczka wklejkowa?? jak tak to wspaniale plany na weekend:D

ale że co, pis powinien zostawić na tych stanowiskach ludzi z PO i PSLu?xxNie. Fachowców. I chodzi o to, żeby obsadzać na stanowiskach nie ludzmi z konkretnego rozdzielnika PARTYJNEGO a tylko i wyłącznie w związku z ich KOMPETENCJAMI.

- W chwili, gdy Polskę czekają wyzwania antyterrorystyczne i bezpieczeństwa państwa, stolica straciła ochronę kontrwywiadowczą - ostrzega w rozmowie z Onetem były szef ABW gen. Krzysztof Bondaryk. Skomentował tym samym fakt, że zdecydowano o likwidacji warszawskiej delegatury Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego. - Ta decyzja jest niezrozumiała - dodaje Bondaryk.x- Ze smutkiem przyjąłem fakt rozwiązania delegatury warszawskiej Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego - jednostki, która pięć lat działała i zajmowała się ochroną Warszawy. Stolica Polski wymaga takiej jednostki terenowej ABW. Tym bardziej, że spełniała ona swoje zadania bardzo dobrze - mówi w rozmowie z Onetem Krzysztof Bondaryk.x- Przed nami szczyt NATO, Światowe Dni Młodzieży, wzrost zagrożenia terrorystycznego, tak że wydaje się niczym nie usprawiedliwione, by Warszawa nie miała ochrony kontrwywiadowczej - podkreśla były szef ABW.xKrzysztof Bondaryk odniósł się też do decyzji obecnego szefa MSW Mariusza Błaszczaka, który zabronił podwładnym składania kwiatów pod pomnikiem swojego poprzednika Krzysztofa Kozłowskiego stojącym na terenie MSW. - Formalnie takiego zakazu nikt nie wydał, ale trzeba pamiętać, że popiersie Krzysztofa Kozłowskiego stoi na dziedzińcu wewnętrznym MSW i dzięki okolicznościom, które pozwalały, żeby tam wejść na posiedzenie rady Fundacji Pomocy Funkcjonariuszom UOP i ABW, to jej przedstawiciele złożyli tam kwiaty 22 marca. Natomiast ze zdziwieniem odnotowaliśmy informację, że minister Błaszczak sobie tego nie życzy - tłumaczy.

Gość gość
Dajcie już spokój tamu shmatynowi.Produkowanie się tu na babskim forum jest jego sensem życia,a wu go przebrzydłe, oszołomskie pisiory krytykujecie i dołujecie, choć jak to schmatyn, wszystko wam DOSADNIE I JASNO uzasadnia, a wy i tak swoje :D