Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy na czerwiec 2016 cz.2

Polecane posty

Acai, Rozefi nawet nie wiedziałam ze pozwalaja zamawiac jedzenie do szpitala. Rozefi chyba wszystkie tak mamy w ciąży ze jakas mala dolegliwośc****anikujemy ale w koncu chodzi o nasze malenstwa i nie chceny niczego przeoczyć. Ja troche marudze ostatnio ale od wczoraj mam jakiś dziwny nastrój, nawet nie umiem tego wytłumaczyć. Czuje jakis dziwny niepokoj, nie moge sobie miejsca znalezc, lezec mi sie nie chce, czytac tez nie, tv mam dosyc, spacerów mi zabroniono, czuje sie ciezka, dyza, spuchnieta, ogolnie jakis dół.. pobeczalam sie z niewiadomego powodu :( nie wiem, może pod koniec ciąży to normalne

Gość kawusia4
Bezka, który u Ciebie jest tydzień? Ja mam termin na 26.06 i jakoś nie mogę się doliczyć. zaczęłam wreszcie pakować rzeczy. Zasunęłam torbę dumna z siebie, spojrzałam na listę a to dopiero 1/3 tego co potrzeba ( planuje tylko niezbędne rzeczy wziąć).

Gość kawusia4
Bezka, który u Ciebie jest tydzień? Ja mam termin na 26 czerwca i cos nie mogę się doliczyć.

Gość nikola0806
Rozefi dobrze, ze mozna jedzonko zamawiac, zapewne pierozki byly pyszne :) Mila to milo ze strony rodzicow, ze chca Wam dolozyc do wozka. To sobie wezmiesz taki jaki chcesz. Acai to dobrze, ze lozeczko prawidlowo skrecone i opite to sie nie rozleci ;) Moj maz tez robil "pepkowe" ale tylko przy pierwszym synu i gdy ja zostalam w szpitalu na nocke na drugi dzien ciezko mu bylo dotrzec do nas. Zadowolony, ze wysprzatal po imprezie ale jak doszlam do siebie po jakis 2 tyg i odkurzalam to jeszcze kosci z kurczaka znajdowalam. Nie wiem co oni z tym kurczakiem robili? :0 Bezka dola zlapalas? To pewnie przez ta "nie moc" i obrzek od temp.i pewnie juz bys malenstwo chciala tulic. Kazda z nas podejrzewam tak ma. Nie lam sie pociesz sie, ze my czujemy podobnie :) Glowa do gory :*

Bezzka mam bardzo zbliżony nastrój do twojego także to chyba rzeczywiście wpływ ciąży ,jeszcze troszkę i będziemy tulić nasze maluszki.

Kawusia mam podobny termin na 25.06 czyli zaczelam 34 tydz. Ja na szczęście zmiescilam sie do torby tzn. jedna dla mnie i druga dla malej. Nikola dzięki za pocieszenie :) ale ja chyba nienormalna jestem!! Niedawno zlapala mnie głupawka i smialam sie jak glupia, nie moglam przestać. Mąż mówił ze chyba urodze z tych wrażeń :D

Gość gajazmaja
ja za to z dolka wyszlam i teraz lapie mnie jakas niemoc. Niby wiecej mi wolno,a slaba jak ciele jestem. Ale dorastam do tego,ze juz niebawem chce..tak za tydzien moge probowac przec ;) najlepiej w nocy!

Gość kawusia4
Ja mam taki puchaty szlafrok, który zajmuje sporo miejsca, a że nie używam szlafroka na co dzień to nie chcę kupować nowego. No i te paczki podkładów poporodowych tez zajmują sporo miejsca. A jeszcze koszule, kapcie, na pewno woda, kosmetyki, dokumenty , kubek, sztućce. No i sama nie wiem co tam jeszcze.

Gość kawusia4
Oglądałyście brytyjski dokument "7kobiet ciąża" ? Polecam.

Gość zojka123
Bezzka ja od jakiegos czasu ciagle mam wrażenie, że cos bedzie nie tak. Nie dręcze męża tymi moimi przypuszczeniami bo nie chce żeby się przejmowal. Dzisiaj snilo mi się, że urodzilam małą, choc mała to ona nie byla. Bez problemu ssala pierś. No i byla zdrowa. I to mnie troche zaniepokoilo. Wiem, że to glupio brzmi ale ja sny mam zawsze na przekór. Pomyslicie, że jakas pokrecona jestem ale przez cala ciążę mam dziwne mysli i jak dochodzą te sny, ze wszystko jest ok to zaczynam schizowac.

Bezzka masz racje w koncu dobra wiadomosc bo juz sie balam ze bede musiala kupowac taki jak ktos chce a w koncu to moje dziecko. Choc dzisiaj sie dowiedzialam ze caly dom od strony mojego faceta chce po mnie do szpitala przyjechac . Masakra Rozefi jeszcze jak bylismy u nich dzisiaj i wychodzilismy to tata zaznaczyl ze mamy go brac i koniec kropka on nam dolozy . Bo moj tata teraz wyjezdza do Niemiec na 2 miesiace nikola nawet ssie nie spodziewalam takiej reakcji a moj nie wiem czemu ale jakos tak nie podchodzi do obietnicy swoich ojcow jak ja do moich bo moi powiedzieli ze nam kupia tylko mamy z nimi jechac i jeszcze nie stawiali nam jakis ograniczen cenowych mi bylo glupio ze tyle nam kupuja a mama co chwile cos jeszcze wymyslala a on jak wracalismy nic nie mowil ze jak ojce tyle moga dac to reszte dolozymy czy cos tylko mowi ze jakos da rade i kupi ten wozek

Gość Doris2250
Witam mamusie....:)ciagle Was czytam a nie mam czasu napisac. Ja dzis zaczelam 36 tydzien. Mam te same bolesci co Wy. Od dwoch tygodni wiem ze bedzie chlopczyk czyli chlopcy doczekaja sie braciszka. Dziewczynki w pierwszej. Chwili nie byly zadowolone bo mialy juz imie dla siostry. Miala byc Malwinka . a tak mamy dylemat czy bedzie Przemek czy Wit?Hmmmm....a tak wogole to czas sie pakowac. Do dzidziusia kupilam ostatnio ponad 70 ciuszkow po 1 zl za sztuke w ciucholandzie. Jestem mega zadowolona. Pueluszek tetrowych kupilam 20 ale w czechach bo sa super wytrzymale. 6.3zl sztuka a nasze tetry to strasznie cieniutkie sa. Strasznoe bola mnie kosci zwlaszcza miednica. Bol w pachwinach utrudnia mi chodzenie. Ciagle poplakuje i boje sie porodu

@Doris - Malwina bardzo ładne by było ;) a wcześniej miała byc dziewczynka i usg coś zmieniło, czy nie chciałaś znać płci? @Bezzka - nie martw się, chyba większość z nas tak ma ;* jesteśmy na wylocie, trochę w takiej niepewności, zmęczone, opuchnięte i grube, łatwo o deprechę. ; / @nikola - oprócz tego wtorkowego jeszcze 2 i już koniec. do końca maja powinno się zamknąć wszystko, więc mam nadzieję, że dotrwam, byleby mieć to z głowy. wysłałam na zakupy do lidla mojego ukochanego, zaraportował mi, że nie ma topów ani bluzek ciązowych S. ; / a cholera M musiałabym obejrzeć, czy nie za wielkie, bo normalne M lidlowe przed ciążą bywalo zwykle za luźne. ; / a któraś kupiła tam rajstopy? albo legginsy? jakie są, wygodne? warte ceny?

Gość Doris2250
Alex95 nie znalam plci wczesniej na prenatalnych nic nie powiedzial potem moja pani doktor byla chora i mialam 7 tyg przerwy i dopiero teraz sie dowiedzialam. Jaki proponujecie wozek bo nie jestem w temacie

Gość kawusia4
Doris to masz kobieto cierpliwość tyle czasu zyc w niepewności. Chociaż z drugiej strony jak ja od 15 Tc byłam pewna, że chłopiec ale ostatnio na usg bardziej na dziewczynkę wskazywało i bądź tu mądry. Na szczęście teraz to mi wszystko jedno co bedzie, byle by szczęśliwe i zdrowe. Zojka ja w pierwszej ciąży miałam.sen , ze przechodzę przez pasy i widzę samochód mojego męża po wypadku, wyciągali jego ciało ze środka. Obudziłam się wtedy cala zaryczana. Niosłam na rękach naszego synka, ubranego w białą bluzkę i granatowe spodenki . Od tamtego snu minęło niecałe 9 lat a ja nigdy nie nałożyłam im ubrania w tych kolorach. Nie wiem dlaczego ten sen i przekonanie z ubiorem aż tak mocno utkwiło mi w pamięci.

Gość zojka123
Alex Ty jeszcze miescisz się w rozmiar S. Zazdroszcze, tez bym tak chciala. Ja w rozmiar S miescilam się jakies 15 lat temu. Doris zakupy mega wypasione. Juz pisalam, że ja nie potrafie kupowac w lumpkach albo u mnie w miescie są takie, że nic nie da sie wybrać, dlatego niestety musze szukac okazji w sklepach. Kawusia Twój sen tez by mi utkwil w pamieci na dlugo. To glupie ale ja w sny wierzę, tzn. odczytuję je odwrotnie.

Gość Doris2250
Ja tez miewam sny ktore ciagle przewijaja mi sie przez mysli. Zwlaszcza te ktore sa straszne i dotycza moich bliskich.co do ubranek w ciucholandzie to musze sobie podjechac ponad 20 km bo u mnie nie ma ale co dwa tygodnie jest po 1 zl wszystko i wtedy mozna sie super obkupic . ludzie kupuja tam nawet po 300 szt i wiecej. Ja od rana czuje ucisk w dole brzucha . Malusi chyba bedzie pilkarzem bo kopie niesamowicie mocno. A tak wogole to unas inwazja dzidziusiow we wsi. Co chwile nowe wiesci u kogo sie pojawi dzieciatko. I o dziwo duzo jest mam w moim wieku i starszych.a myslalam ze jestem sama... Pozdrawiam.

Gość mam nadzieje ze przyszla mama
Hej dziewczyny:) U jas remont trwa. Ja siedze u tesciowej i szlak mnie juz trafia. Nigdy w zyciu nie chce mieszkac z tesciami. Mam nadzieje ze w ciagu 2 tyg skoncza juz ten remont. Dzis mam wizytę u gina. Wczoraj mierzylam brzuch i mam nadal 91cm choc przytylam troche. Waze teraz 62 kg czyli dokladnie tyle ile przed ciaza. Ale 600g przybylo mi w ciagu 3 tyg. Mam nadzieje ze w większości to dzidzia a nie ja sie tak spaslam :) W ciazy 3kg na plusie :) A i tak czuje sie gruba i brzydka:( Ciekawe jakbym miala wazyc tyle ile lekarz zakladal - 73 kg. Juz teraz czuje sie taka wielka i popuchnieta. Pozatym tesciowa zafundowala wnuczkowi wozek. Przyszedl w srode i jest sliczny choć duzy a raczej wysoki :) zdecydowałam sie na tako baby heaven exclusive. Jest dość ciezki ale mieszkam na parterze w bloku wiec mam nadzieje nie bedzie mi to przeszkadzac:)

WITAM DZIEWCZYNY jak sie czujecie ciezko mi znalezc czas zeby wejsc bo ja sie juz zaczynam przygotowywac do porodu zostało mi niewiele moze ze 3 tygodnie najpozniej uroddze jestem w 37 tygodniu takze to juz termin prawidłowy nie wczesniactwo i czekam cierpliwie na objawy boje sie troch bolu ale coz i tak trzeba to przejsc a wy jescze macie troszke czasu ciekawe czy jest jscze jakas dziewczyna co ma termin koniec maja jak sie czuje kurcze nie chce byc sama trzymajcie kciukasy a narazie nic tylko czekac pozdrawiam

Doris mi sie podobal do soboty caramelo a teraz gusio florencja ciemno szary w czerwcu jedziemy po niego

Gość kawusia4
Mam nadzieje przyszła mamo a juz się martwiłam, że się nie odzywasz. Dobrze, że wszystko dobrze. Pojazd jest dla Maluszka gotowy to tylko trzeba czekać aż kierowca wsiądzie. Nie wyobrażam sobie teraz remontów. Chociaż nas czeka w sobotę przeprowadzka. Zarzekałam się, że niczego nie tknę a juz z rana poleciałam porządek w piwnicy robić. Bo tam wszystko ze wszystkim. Po jednym worku mi przeszlo. Chyba teraz przewieziemy rzeczy byle jak a za 3 tygodnie ogarnę to i owo , żeby nie miec żalu, że poród przyśpieszyłam. Można planować porzadki po porodzie, ale ciekawe czy damy radę. Justynka a jak ciśnienie? Uspokoiło się trochę? Mila chciałam zobaczyć jak ten gusio wygląda, ale nie znalazłam. Rozefi jak taM wczasy?

Justynka Ty juz właściwie mozesz rodzic, jak się czujesz ? Czujesz ze poród sie zbliza? Kawusia nie przesadz z porzadkami, rozkladaj sobie na kilka razy jak masz możliwość. Doris witamy :) chyba kazda z nas zaczyna sie juz niepokoic zblizajacym sie porodem. Dzis wyszlam do pobliskiego sklepu, pogoda piekna nie chce się siedzieć w domu. Ale ledwo wrocilam, nie dosc ze zadyszka to brzuch twardy, ciagnie do dołu. Teraz leżę bo przestraszylam się żeby szyjki juz nie skracac. Ech taki krótki odcinek.. chcialabym juz chodzić na spacery z córeczką

Gość kawusia4
Mnie to juz szlak pomalu zaczyna trafiać. Myślałam, ze jak będę na tym etapie to będę cieszyć się ciążą, celebrować te ostatnie tygodnie ( kolejnej ciąży sobie nie wyobrażam, więc przyjmuje, że to ostatnie tygodnie moich ciąż). A stan mojego ciała jest zupełnie sprzeczny ze stanem mojego ducha . Chciałabym gdzieś się przejść, wyjechać, posprzątać, objeść niezdrowymi rzeczami np. jakiś kebab chodź mi po głowie. A tu jeszcze taka sprzeczność, że już by się chciało, ale jest strach, że jeszcze za wcześnie. No i ta analiza wszystkich kłuć, skurczy, bóli. No i te moje wszędobylskie dzieci, za którymi nie nadążam już. A że krzyknąć mocniej tez nie mogę bo też brzuch się kurczy to się rozpuścili, że szok. Ciepło jest a z nimi nawet na spacer nie wyjdę. Mam nadzieję, że damy radę z przeprowadzką i będziemy mogli korzystać z dobrodziejstw ogrodu.

Cześć dziewczyny, nie miałam ostatnio weny na pisanie... Ja też już ledwie dogorywam. Nie mam na nic siły, boję się porodu, a mała z tego co czuję nadal głową do góry i nie chce się przekręcić, a tu już 35 tydzień mija... Wczoraj skręciliśmy łóżeczko, żeby się wietrzyło i zamówiliśmy wózek, mamy już nosidełko. Brakuje tylko drobiazgów. No właśnie, czy po myciu dziecięcia będziecie stosować jakieś oliwki czy kremy? Tyle jest różnych zdań, że już sama się w tym pogubiłam. Bezzka, spóźnione życzenia - wszystkiego najlepszego, zdrowej pociechy i pięknego porodu :)

Gość zojka123
Kawusia jak ja Cię dobrze rozumiem. Dzisiaj cały dzień leżę bo wystarczy, że wstanę do kibelka i brzuch mam twardy jak skala. Do tego ciężko mi się oddycha. Myślałam, że jak w końcu pójdę na wolne to sobie trochę wykorzystam na sprzątanie, odwiedzanie znajomych i rodzinki, na spacery i takie tam, a tu klops. Z synkiem tak nie miałam.

cisnienie mam 135 na 80 wiec nie jest idealne ale nie przekracza normy ale puchna mi nogi woda mi sie zatrzymuje choc nie ma jeszcze takiego ciepła rece tez mi puchna co do objawoow strzyka mnie w dole kregosłupa i mam upławy ale jak narazie spokoj brzuch mi twardnieje to tyle jak na niecałe 3 tygodnie przed terminem no dziewczyny trzymajcie sie dzielnie i trzymajcie za mnie kciuki buzki

* kawusia -to jest taki sam jak my kupujemy ja niestety znalazlam w necie tylko takie zdjecie nie ma w trzech opcjach( gondola , spacerowka , fotelik) To nam pokazywali w sklepie ale bardzo mi sie spodobal http://gusio.pl/wozek-dzieciecy/florencja-2/ * zeberka no my chyba niebawem tez juz skrecimy skoro wszyscy juz skrecaja zeby sie wietrzyly to zobaczymy jak mi wyznaczy wizyte jak na poczatku czerwca to po jeszcze nastepnej a jak juz pozniej to po tej 18 maja każe mojemu skrecic bo chyba mnie skreci od srodka :D * zojka ja juz tez was rozumiem bo dzisiaj spadlam ze schodow cos w noge zrobilam i tez leze to jakas kara dla mnie czasem o tym marzylam zeby miec dzien wolnego i polezec ale teraz dupa swedzi zeby wstac bo zaraz kazdy pojdzie na podworze a ja tylko na lozku. Ale po 18 jedziemy na szpital zeby zobaczyc co z noga i wgl bo bardzo boli

Gość zojka123
Mila bidulko jeszcze tego by brakowalo, żebyś nogę skrecila. Daj znac po lekarzu.

Gość nikola0806
Mam nadzieje przyszla mama jak tam po wizycie? Mila to sie urzadzilas z ta noga, zeby faktycznie to nie bylo nic powazniejszego. Rozefi jak tam pobyt? Dajesz jeszcze tam rade? Alex dobrze, ze juz Ci poza jutrzejszym egz zostaly dwa to z gorki- ambitna dziewczynka ;) no i juz nic nie skomentuje tego rozmiaru S tylko pozazdtoscic. Kawusi sen straszny ale nie trzeba wierzyc w takie rzeczy i myslec o zlym. Pakuj sie pomalutku jak radzimy bo zamiast na nowej chacie zebys w szpitalu nie wyladowala. Chociaz wiem, ze latwo powiedziec jak tyle rzeczy do zrobienia. Sama od rana sprzatalam cale pietro ale juz ogarnelam wszystko lacznie z tymi oknami. Czuje sie ok bo rozlozylam sobie te porzadki na 3 dni teraz jestem gotowa na komunie :) i porod ;) bo juz tylko z grubsza jakies porzadki na biezaco mi zostana. Justynka juz 37 to faktycznie nie wiele Ci zostalo. Ja ide w piatek i sie dowiem caly plan porodu i termin przede wszystkim, bo musze tesciom bilety kupic lotnicze. Nie wiem jak dlugo zostana dlatego tez nie ma sensu zeby za szybko przylatywali ;) Nie wiem jak ja to Euro przezyje z moimi kibicami, cos czuje, ze maz i tesc to zapomna o mnie i dzidzi jak juz zasiada przed meczamu :p jakos to bedzie.

Gość Açai91
@Zeberka - ja po kąpieli kupilam nivea baby aksamitne mleczko hipoalergiczne takie z pompeczką. Kosztuje ok 14 zl za500ml a podobno jest bardzo wydajne i ma naprawdę bardzo duzo dobrych opinii - na tym punkcie mialam bzika jalies 1,5miesiaca temu. Oliwki z tego co mowia dziewczyny z rodziny to powoduja na ubrankach zolte plamy, ktore się nie chcą sprać. A do kąpania kupilam teraz w biedronce w promocji ten plyn 3w1 za 7.99 - sklad ma jak te wszystkie oilatum. @Mila -ogarnijcie łóżeczko wczesniej bo jesli nowe to bardzo intensywnie pachnie. U mnie stoi trzeci dzien a ja nadal czuje ten mocny zapach. Jadzis caaaly dzien odpoczywam. Brzuch twardnieje jak tyllo wstane plus to klucie. Jeszcze 4,5tygodnia i z glowy:-)