Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w miękkim staniku piersi będą wyglądały na mniejsze niż w zwykłym usztywnian

Polecane posty

Gość gość

Push upów oczywiście nie noszę, ale zwykły usztywniany też ma ileś tam gąbki. Z miękkimi nigdy nie miałam do czynienia, czy w nich piersi będą wyglądały na wyraźnie mniejsze? W jakich w ogóle fasonach można osiągnąć taki efekt (poza minimizerami, chodzi mi o zwykłe staniki)? Czytałam, że w bardziej zabudowanych. I w jakich ubraniach?? Ktoś pomoże?

Gość gość
nie wierzę, że nikt nie wie

Gość gość
Biust wygląda na zgrabniejszy po prostu w dobrze dobranym staniku, popatrz: www.stanikomania.blox.pl/2007/08/Kwestia-rozmiaru.html Czy on będzie lekko usztywniany czy nie ma tu już zupełnie drugorzędne znaczenie, ważniejszy będzie już krój bo niektóre staniki (głównie half cupy) dają kształt zaokrąglony, a inne, np. balkonetki, robią lekkie "noski". Trzeba pomierzyć i zobaczyć, w czym Ci lepiej. A co do ubrań to po prostu trzeba sięgać po takie, które mają odpowiednie miejsce na biust, czyli Urkye albo Biubiu. W nich cała sylwetka jest zgrabniejsza bo wszystko jest idealnie dopasowane, i w biuście, i w talii.

Gość gość
Mam dobrze dobrany, dlaczego zawsze od tego zaczyna się na kafe? :P Tylko chcę go jeszcze zmniejszyć optycznie. Niby w dobrze dobranym wygląda zgrabniej, ale jeśli chodzi o wielkość to u mnie bez stanika biust wydaje się dużo mniejsze (ale to pewnie chodzi o to, że stanik go "zbiera"). Czy na pewno ilość gąbki nie ma znaczenia? Jak rozumiem, w miękkim staniku nie ma jej wcale?

Gość gość
Może ktoś jeszcze się wypowie?

Gość gość
Są różne miękkie staniki: - "softy" - całkowicie miękkie, często koronkowe - semi-softy - z usztywnianą dolną częścią miseczki; muszą mieć dobrą konstrukcję bo inaczej mogą "dziobować" - miękkie ale z cieniutkiej, takiej może 2 mm gąbeczki, często są tak szyte half cupy - usztywniane, z grubszą gąbką, nieraz z poduszkami (niektóre t-shirt bras, wszelkie "puszapowate" Ja noszę 30FF/65H i szczerze mówiąc jak pisze ktoś wyżej między tymi 3 pierwszymi różnic "wielkościowych" nie widzę, jak biust wygląda na mniejszy/większy, to ze względu na krój miseczki (szerokość fiszbin, to czy to jest half czy balkonetka - zebranie, uniesienie i kształt są nieco inne i to może dawać optycznie trochę inne rezultaty). Usztywniane z większą ilością gąbki tak, trochę potrafią rzeczywiście dodać, zwłaszcza freya deco u mnie w tym celowała.

Gość gość
ja nie lubie miekkich stanikow, jak dla mnie są niewygodne i w ogole cycka nie trzyma. lubie sztywne staniki ze sztywna miseczka z fiszbinami.

Gość gość
Jak ma odpowiednio ciasny obwód to musi trzymać... i jak nie jest rozwleczony, tak na mój rozum. No ja niestety kupuję przez net, więc nie mam takiego luksusu żeby sobie różne poprzymierzać i popatrzeć w jakim mam mniejsze, dlatego pytam osób bardziej obeznanych