Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moge zajsc w ciaze majac zapalenie?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam 19 lat i od kilku miesiecy borykam sie z zapaleniem aktualnie grzybiczym. Wydaje mi sie ze gdy bylam zarazona to zarazilam chlopaka. I teraz gdy co sie wylecze to nawraca. Chlopak nie ma zadnych objawow zadnego swedzenia, pieczenia. Poszlam miesiac temu do ginekologa zrobil mi cytologie i nie byla zadawalajaca wiec dal mi leki ale podczas brania wspolzylam z chlopakiem i w ten sposob nie udalo sie wyleczyc. Teraz tydzien temu poszlam i powiedzial ze mam zapalenie grzybicze znowu dal mi leki clotrimazolum dopochwowo i zel oraz flumycon doustnie. Kazal zeby chlopak smarowal sie mascia i wzial dwie tabletki doustnie a reszta dla mnie. Po pierwszej tabletce dopochwowo zauwazylam zmiany bo zadnych swedzen i pieczenia ale dzis znowu z chlopakiem wspolzylismy i delikatnie pieklo wokol pochwy. Wydaje mi sie ze to znowu blad z tym wspolzyciem a tym bardziej bez zabezpieczenia. Bardzo chcielibysmy miec dziecko ale nie wiem czemu nie moge. U mnie jak i chlopaka w rodzinie nie bylo osob bezplodnych wrecz przeciwnie duuuza rodzine mamy. Czy to moze byc przez te zakazenie?

Gość gość
Współżyć w czasie infekcji to głupota. Przecież go zarazasz tym! Przy grzybicy można normalnie zajść w ciążę. Jak juz raz miałaś grzybicę to ona już będzie wracać często... To tak jak z opryszczką. Na niektóre leki można mieć też nadwrażliwość np świąd jeszcze większy niż bez tabletki. Najlepsze efekty będą jak lekarz zastosuje taka pół roczna terapię. Wtedy może będziesz miała spokój na kilka lat.

Gość gość
1. Po co zakładasz po kilka tematów tej samej treści? Wystarczy trafnie zatytułować jeden. 2. Tak, można zajść w ciążę. 3. Nie polecam. Lepiej najpierw się wylecz a potem rozmnażaj. 4. W ciąży niedoleczona infekcja będzie nawracała przez cały czas aż do porodu.