Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ja jestem za głupi na otwarcie własnego biznesu?

Polecane posty

Gość gość
gość dziś ...z twojego prymitywnego tekstu wynika że żadnej firmy nie posiadasz... I znowu sposób myślenia tępego robola :P. Firmy się nie posiada :), firmę się prowadzi :). Posiadać różne firmy, to mógł taki Kulczyk i nie mieć dokładnego wglądu w to, co się w nich dzieje. Kulczykiem nie zostaniesz, więc swoją łopatę szanuj :P.

Gość janula
Ja już odpadam. Coś mi tam świta o tej spółce, ale na dobrą sprawę nie znam się. A zobowiązania rodzinne nie mają wiele do rzeczy. Nie da się firmy prowadzić w weekend i wieczorami, pracując na etacie. A przynajmniej nie dobrze. Dlaczego naiwnego? Mogę wejść w spółkę z przyjacielem.

Gość przerost tresci nad forma
jeszcze co do tej spolki z o.o. i kombinowaniu z zusem nie ma sensu za 500zl/msc kombinowac bo skladke zdrowotna i tak trzeba zaplacic. do tego jak ktos zxaklada peirwsza dizlanosc to ma nizszy zus przez dwa lata. ustanawianie wspolnika moze byc strzalem w stope a tym bardziej rezerwacja udzialow na poczet tego niby przyszlego wspolnika. takie optymalizacje nigdy dlugo nie trwaly. \wroze przyszlosc jak z tymi co sie zlapali na posrednictwo w placeniu zusu za granica :D posrednicy spoliki z o.o. sie zwinely a firmy maj zus do zaplaty za kilka lat z odsetkami :D

Gość gość
przerost tresci nad forma dziś ...Dla małych firm, może to być zabójcze. >>to jest wlasnie te 200zl roznicy u ksiegowej. pelna ksiegowosc kosztuje tam gdzie on byl 600zl a teraz bedzie placil 400... Wybacz przerost, ale ty chyba rzeczywiście uprawiasz przerost formy, nad treścią. Jeszcze raz powtórzę, że nie o Twoje śmieszne 200zł chodzi, ale o zupełnie inny sposób rozliczania kosztów i przychodów, przy pełnej księgowości. Widać, że nie masz pojęcia, czym różni się pełna księgowość od uproszczonej.

Gość gość
Godzinę temu polecałeś mi Kancelarię w Alejach Jerozolimskich, więc może zdecyduj się wreszcie o co ci chodzi - powinnam dokumentację wyrabiać sama, czy mają to robić fachowcy.

Gość gość
gość dziś ...jest możliwość optymalizacji i pozbycia się haraczu względem zusu będąc udziałowcem w spółce zoo są firmy które dzięki miesięcznemu abonamentowi umożliwiają ten sposób prowadzenia działalności w pełni legalnej wobec obowiązującego prawa... Faktycznie :P, oni za te machloje nie odpowiadają :P. To tylko przygłupi właściciel firmy, złapany na lep ich bajek, musi zaległe składki ZUSowi zapłacić, a potem grzywnę odsiedzieć lub też gotówką zabezpieczyć :P.

Gość gość
dziś marny z ciebie doradca skoro nie wiesz że spólka zoo w Polsce jest legalnie zwolniona z ZUSu tutaj masz więcej informacji w temacie spółek zoo http://www.eprofitplus.pl/

są firmy które dzięki miesięcznemu abonamentowi umożliwiają ten sposób prowadzenia działalności w pełni legalnej wobec obowiązującego prawa >>do czasu. v to raczje ty nie rozumiesz ze te 200zl to roznica miedzy prowadzneiem ksiag a rozliczeniem jdg(uproszczona). on nic sam robil nie bedzie bo nie umie. to przedszkole a nie firma handlowa wiec obieg dokumentow jest drugorzedny w tym przypadku. v "to nijak nie wyklucza zlozenia wniosku po raz 2,3 czy 5" Chłopie, ty serio jesteś taki durny, czy udajesz? > moze nie neguje tego al eczekam az mi wskazesz gdzie bo z wklejoneog tekstu nie wynika to co wczesniej deklarowalas. moga ci wnioske odrzucic i skaldasz za rok dwa czy piec. nadal nie wiem gdzie w ustawie wymieniono ze mozna raz probowac cos opatentowac a jesli sie wypelni wniosek zle to juz tego opatentowac nie bedzie mozna :D v polecalem kancelarie najlepsza oni przez kilakdziesiat lat byli depozytariuszem wszystkich patentow panstwo polskie dopiero gdzies od 91r czy cos kolo tego utworzylo urzad patentowy. wczesniej ta kancelaria sie tym zajmowala teraz wypelnia wnioski i nie zdarza im sie prawioe wcale aby im je odrzucano. skoro twierdzisz z emozna tylko raz to ci polecilem kaminskiego albo jakos tak sie nazywa :D

Gość gość
janula dziś ...A zobowiązania rodzinne nie mają wiele do rzeczy. Nie da się firmy prowadzić w weekend i wieczorami, pracując na etacie. A przynajmniej nie dobrze... Jak widzisz jest noc końca weekendu, a ja w papierach po uszy siedzę :(. Na szczęście rano ktoś po nie przyjedzie i będę mógł odespać :). x ...Dlaczego naiwnego? Mogę wejść w spółkę z przyjacielem... I w ten sposób go stracisz :(. Wiem to niestety z doświadczenia :(.

Gość gość
Godzinę temu polecałeś mi Kancelarię w Alejach Jerozolimskich, więc może zdecyduj się wreszcie o co ci chodzi - powinnam dokumentację wyrabiać sama, czy mają to robić fachowcy. x daj już spokój, gość ma blade pojęcie o czym pisze lepiej skorzystaj z doradztwa profesjonalistów z tej strony http://www.eprofitplus.pl/

Gość gość
gość dziś Odnoszę wrażenie, że nie do końca rozumiesz mechanizmy w sp. zoo działające. Poza tym firmę zakładasz na długie lata, a PiS właśnie pracuje nad zmianą opodatkowania sp. zoo. Wiedzą o tym wszystkie mądrzejsze księgowe.

Gość gość
dziś do tej pory spółki były wolne od zusu, ale przyznam ci racje lewackie pisiory chcą znowu namieszać w prawie i okradać kolejne rzesze ludności w Polsce

nie jestem doradca napisalem jasno , po drugie to ze jakas firma istnieje to co z tego sprawdz czy optymalizuje jednoosobowe spolki z o.o. :D zostawia ten wspolnik akcje na przyszelego wspolnika co juz rodzi komplikacje i podejrzenia. poza tym wypowiedzialem sie juz na ten temat nie bede powielal ani to oplacalne ani perspektywiczne. jak ktos chce oszczedzic z 400-500zl bo tyle zaoszczedzi nie palcac zusu a placac skladke zdrowotna i wyzsze oplate za ksiegowosc w przypadku spolki. dodatkowo w przypadku spolki jendoosobowej tam trzeba miec jakies notarialne potiwerdzenia roznych czynnosci etc. nie znam sie na szczegolach bo juz napisalem ze ten pomysl jest dla mnie z gory do odrzucenia. masz inne zdanie to sobie zakladaj czy ja komus bronie jak sie przejedziesz bo np. wykladnia zusu sie zmieni to ta spolka zwinie dzialnosc a ze spolka z o.o. to i tak odszkodowania nie dostaniesz wiec sobie moga doradzac. sa wirtualne biura ktore namawiaja do rejestracji w nich firm jednosobowych a osoba fizyczna prowadzaca jednooosobowa dizlanosc nie moze jej rejstrowac w miejscu innym niz adres zamieszkanai podatnika. kazdy orze jak moze biura zarabiaja na frajerach i ta spolka wyzej tez :D takie jest moje subiektywne zdanie a to ze modne stalo sie pisanie artuykulow o omijaniu zusu to nie musisz szpanowac ze przeczytales tylko moze lepiej rusz glowa. doradzam rpzeczytac te zprzed 6 lat o placeniu zusu za granica i zobaczysz co sie pozniej stalo nawet na tym forum byl temat w stylu optymalziacja ziusu oszukani przez firme x :D walka z zusem to jak kopanie sie z koniem. jak kogos nie stac to trzeba isc na etat.

Gość gość
przerost tresci nad forma dziś ...to raczje ty nie rozumiesz ze te 200zl to roznica miedzy prowadzneiem ksiag a rozliczeniem jdg(uproszczona). on nic sam robil nie bedzie bo nie umie. to przedszkole a nie firma handlowa wiec obieg dokumentow jest drugorzedny w tym przypadku... Ty rzeczywiście nie masz pojęcia o czym piszesz :P. Co ma obieg dokumentów w firmie, do sposobu rozliczania przychodów i kosztów, wynikłego z wyboru pełnej księgowości? Facet nie musi robić nic, a i tak obowiązują go takie a nie inne przepisy. Właśnie od wyboru sposobu księgowania, zależy, które przepisy go dotkną.

Gość gość
"mamy różne talenty. Jedni mają kreatywne wizjonerskie pomysły, innym dobrze idzie ich realizacja" Ano właśnie, jako córka architekta jestem dobra w tym pierwszym - moja wizja i pomysł, a resztę załatwiają konstruktorzy i inżynierowie. Planowałam to tak, że podrzucę Belli podstawowe założenia patentu, a techniczną stroną zajmie się ekipa ich projektantów, która na przestrzeni lat zgłosiła do UPRP dziesiątki patentów i ma w tym doświadczenie. Dlaczego nie chcą, nie mam pojęcia, może faktycznie trzeba będzie spróbować w Procter&Gamble.

Gość gość
Co daje założenie spółki zoo przy wsparciu Profit Plus sp. z o.o.? Skorzystasz z bezpiecznej alternatywy dla działalności gospodarczej. Uzyskujesz możliwość redukcji opłat do ZUS do 0 zł. W ramach współpracy otrzymujesz obsługę księgową. Zwiększasz bezpieczeństwo prowadzenia biznesu poprzez rozdzielenie majątku prywatnego od firmowego. Obniżysz podatki dzięki zastosowaniu sprawdzonych i zgodnych z prawem tarcz podatkowych i planowania podatkowego. XX te informacje znajdziesz na stronie wyspecjalizowanej w spółkach zoo http://www.eprofitplus.pl/spolka-zoo.php

no jzu sie wydalo spamujesz reklama profiplus :D i wniosek patentowy sporzadza i zus omina :D catering tez dostarcza :D? a o kaminiskich sobie poczytaj z dziada pradziada zajmuja sie patentami nie musza placic spamerom.

Gość gość
dziś nie spamuje tylko obalam twoje niedoinformowanie w temacie spółek zoo :)

Gość gość
gość dziś ...Co daje założenie spółki zoo przy wsparciu Profit Plus sp. z o.o.?... Kłopoty i jeszcze raz kłopoty :P. Jak nie masz zaufanej księgowej, orientującej się w aktualnych przepisach, to nawet nie masz po co firmy zakładać. Znam biura rachunkowe, które spis z natury klienta wyceniają gdzieś na przełomie września i października, a w razie kontroli zwalają całą winę na klienta i są one kryształowo czyste :D, w porównaniu do oszustów, ogłaszających się w internecie.

Gość gość
Przedsiębiorca chcący prowadzić swoją firmę bez konieczności opłacania składek do ZUS może się zdecydować na rozwiązanie oparte na formie prawnej spółki z ograniczoną odpowiedzialnością, w której pełni funkcję prezesa spółki z mianowania.: Potrzebnych jest dwóch wspólników, którzy zakładają spółkę z o.o. Stają się oni udziałowcami tej spółki. Struktura udziałów jest dowolna i może być określona przez klienta. W umowie spółki wskazuje się, który z udziałowców ma wejść w skład zarządu spółki. (dopuszczalna jest opcja, w której dwaj udziałowcy są członkami zarządu) Następnie udziałowcy powołują na funkcję prezesa spółki jednego spośród członków zarządu wskazanych w umowie spółki. Docelowy klient staje się prezesem spółki z o.o. z mianowania. Ten fakt powoduje, że zgodnie z ustawami: Art. 6 ustawy o systemie ubezpieczeń społecznych Art. 66 ustawy o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych NIE PONOSI OBOWIĄZKU PŁACENIA SKŁADKI ZUS Zgodnie z w/w zasadami klient prowadzi przedsiębiorstwo jako Prezes z mianowania w spółce z o.o. Aby wykorzystać powyższe rozwiązanie konieczne jest odpowiednie skonstruowanie statutu spółki i regulaminu wynagradzania członków zarządu. W tym zakresie wsparcie dostarcza Profit Plus.

Gość gość
spółki zoo są zwolnione z marnowania pieniędzy do zusowskiego dziurawego worka oczywiście do czasu gdy złodziejska władza nie rozszerzy macek na owe spółki

Gość gość
gość dziś ...moja wizja i pomysł, a resztę załatwiają konstruktorzy i inżynierowie... A nie wpadłaś na to, że Twój pomysł, jest dla konstruktorów niewykonalny lub jego koszta są większe od korzyści ? Rynek jest czymś bardzo skomplikowanym i nie ma nic wspólnego z Twoimi wymysłami. Wiele dopracowanych patentów, zostało przez wielkie koncerny wykupionych i w ten sposób zablokowanych. Po co ktoś ma poświęcać środki, na wykreowanie produktu, niszczącego jego własny, "dojny" :P rynek ?

Co ma obieg dokumentów w firmie, do sposobu rozliczania przychodów i kosztów, wynikłego z wyboru pełnej księgowości?>>to ma że to niewygodne np. aby dokonac przelew przedplata przy pelnej ksiegowosci musisz miec np. proforme czy inny element zamowienia do zaplaty gotowka musisz pobrac kase etc. do wszystkieog musisz generowac niepotrzebne ci dokumenty. to jest duze utrudnienie dla malych firm. w jdg wyjmujesz kase i placisz jak masz ochote to czy na fv zaplacono gotowka czy karta jest nieistotne a czesto ludzie na tych fakturach pisza w sposobie zaplaty nie to co trzeba zwlaszcza w sklepach. wszystko jest mniej wygodne co dla laikow ma kolosalne znacznie. podatki sa prawie identyczne przy ksiegach rachunkowych i kpir. znowu pomijajc spolki z o.o. w ktorych udzialowcem jest spolka komandytowa bo znowu ktos wyjedzie z tym.

Gość gość
gość dziś ...spółki zoo są zwolnione z marnowania pieniędzy do zusowskiego dziurawego worka oczywiście do czasu gdy złodziejska władza nie rozszerzy macek na owe spółki... Nikt tutaj ZUSu nie broni, ale udowadnianie, że jakieś WYNAGRODZENIE, jest od obciążeń ZUSowskich wolne, jest co najmniej śliskie. To że jakaś firemka twierdzi, że można tak INTERPRETOWAĆ prawo, nie oznacza, że sąd również to prawo tak ZINTERPRETUJE. A to przedsiębiorca będzie stał przed sadem, a nie manipulująca nim firemka. Kluska miał najlepszych doradców i prawników w Polsce, a i tak go sądy uwaliły.

Ano właśnie, jako córka architekta jestem dobra w tym pierwszym>>Architekt to nie tylko wizjoner raczej wie jak techniczny projekt sporządzić bo ci architekci po rolniczych szkołach to od krajobrazu sa :D a ci normalni nie sadze aby mieli problem w wnioskiem. moj kolega chemik po szkole rolniczej nie jakos szczegolnie bystry juz 3 patenty sam opatentowal wiec uwierz w siebie i zrob sama ten wniosek bo to nie moze byc cos arcytrudnego. v nawet w profiplus nie wiedza z tego co widze ze wcale dwoch wspolnikow nie musi byc :D da siue zrobic tak aby byl jeden. to zabawa na krotka mete kompletnie nieoplacalna spamujesz i nabijasz komus kabzę przy okazji narazajac jakiegos forumowego frajera na niezle straty. policz ile kosztuje jedno i drugie i powtarzam jeszcze raz nawet gdyby to mialo dzialac do konca swiata to nie jest oplacalne a dziala cnie bedzie i z kazdym sie zaloze.

Gość gość
przerost tresci nad forma dziś Dodatkowa papierologia, to najmniejszy problem przy pełnej księgowości.

kluski sady nie uwalily to urzad skarbowy go zrujnowal jak go sad uniewinnil to jzu prawie nic nie mial :D na tym polega caly paradoks ze nawet gdyby ktos z tym zusem wygral po 10 latacch to co z tego jak zus na poczet zaleglych skladek wszystko mu zabierze kazda firma ma linie kredytowa wiec jak zus zajmie konto to wszystkie umowy bank wypowie wszystko sprzedadza za grosze i g****o z tego interesu bedzie :D a po 10 latach ew. zus odda to co zabral a reszta to juz bedzie riuna do teog dlugi. ciekawe jaki jest zapital zalozycielski teog profi plus 5 tysiecy ? to na pewno wszyscy poszkodowani odzyskaja kase jak ich w blad wprowadza :D v Kapitał zakładowy: 6000,00 zł >>ach pomylilem sie cale 6 tysiecy kapitalu zakladowego :D to jest solidna firma :D talk doradzaja ze do takiej astronomicznej kwoty beda odpowaidac :D

Dodatkowa papierologia, to najmniejszy problem przy pełnej księgowości. >>moim zdaniem bardzo duzy bo reszte robi biuro rachunkowe i a to sie placi odpowiednio wiecej.

Gość gość
"A nie wpadłaś na to, że Twój pomysł, jest dla konstruktorów niewykonalny lub jego koszta są większe od korzyści?" Nie, to zaskakująco prosty pomysł - wiele wynalazków zadziwia prostotą, ten właśnie taki jest. "Rynek jest czymś bardzo skomplikowanym i nie ma nic wspólnego z Twoimi wymysłami" Jak wygląda rynek podpasek wiem doskonale i jako kobieta dużo lepiej się orientuję niż Ty ;-) To nie wymysł, prototyp został już przetestowany przez kilka pań i opinie są rewelacyjne, poza tym (za przeproszeniem) sama takiej podpaski z powodzeniem używam od wielu lat. "Wiele dopracowanych patentów, zostało przez wielkie koncerny wykupionych i w ten sposób zablokowanych" Koncerny będą blokować patent, na którym (po wykupieniu go od twórcy) mogą zarobić mnóstwo kasy? Trochę to bez sensu. "Po co ktoś ma poświęcać środki, na wykreowanie produktu, niszczącego jego własny, "dojny" jezyk.gif rynek" No tak nie do końca niszczącego, klientela ma gusta zróżnicowane i część kobiet (zwłaszcza starszych) na pewno przy tradycyjnych podpaskach i tamponach zostanie.

idz spamowac gdzie indziej to forum to nie jest juz to co kiedys w google rank wiec ne ma sensu tu pozycjonowac stron. a to co ja proponowalem jest tu widze ze mieli 2 odmowy na 5 tysiecy wnioskow. jak masz super produkt to moze wejda z toba w spolke wnioske za darmo w zamian za jakis % :D http://www.patents.com.pl/pl/histroria-i-rozwoj.html