Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Allessa

Katowice Gyncentrum... komu pomogli 3

Polecane posty

Gość aneta197722
Kasiu-przykro mi. Wizyte mamvw poniedz u dr M boję się co usłyszę bo to będzie 34dpt i powinno bić serduszko. A już kiedyś przez to przechodziłam trzy razy-puste jajo płodowe. Dorciak-sto lat!!! Ja też dziś ide na urodzinki do mojego taty.

Gość gość
Sunshine dzis mialam kolejna wizyte usg8t 2 dz... Ide do szpitala w Tychach,jutro mam sie zglosic na 7:30,nie wiem jak to bedzie wygladalo wszystko i troche sie boje...ehhh! Kasia

Gość gość
w tej mutacji nie tyle chodzi o przyjmowanie metylowanej formy kw foliowego a zwiekszenie jego ilosci z 5 do 15 mg....

Kasiu tulę mocno... Jakiś sam dramat ostatnio na forum :(

Kasiu tak mi przykro. Dorociak sto lat :-) Kochane ja dalej w szpitalu naszej pannie nic sie nie spieszy. Rozwarcie na marne 3 cm rano dostalam jakis lek na wywolanie skurczy ale narazie nic nie ma. Jak mnie lekarz badal to myslalam ze reke se ugryze masakra. Pozdrowionka

Gość gość
Kasiu bardzo bardzo mi przykro współczuję ci! Sunshine trzymam kciuki za Ciebie cały czas i mam nadzieje ze wszystko dobrze się skończy! Dorciak 100 lat pozdrawiam MaBo

Gość Rubineye
Kasia ja byłam czyszczona w wojewódzkim w Tychach. Idziesz pierw do rejestracji ze skierowaniem. Przenoszą Cię na odział, gdzie robią USG potwierdzające obumarcie ciąży. Dostajesz tabletki dopochwowe na wywołanie poronienia. Jeśli się nie uda po 3 godzinach kolejną dawkę. U mnie po ok. 7 godzinach nastąpiło krwawienie, ale pęcherzyk nadal pozostał więc na drugi dzień mnie czyścili pod narkozą. Na szczęście nie leży się w jednej sali z ciężarnymi, tylko z kobietami z problemami onkologicznymi. Opieka i wsparcie na wysokim poziomie. Przykro mi :( Ja poroniłam tez w 8 tyg, 5 d. Tydzień przed urodzinami :(

Gość anies30
Kasia :( smutno mi. Sunshine mam nadzieję że mimo zawirowan bedzie dobrze... dorciak wszystkiego naj :) kto teraz betuje? Allessa, Marysia?

Gość gość
Dzieki Rubineye za info... Dobrze wiedziec to wszystko...nie wiadomo co gorsze hehe czy ciezarne czy onkologiczna ;-p A dlugo Cie trzymali? Matko byleby po juz bylo!! Kasia

Gość gość
Ja tyle co mialam urodziny...3 maja ehh kasia

Gość Sunshine_111
Kasiu, Rubineye, 8 tydzień to już późno :( Przykro mi :( Kasiu, trzymaj się! Oby wystarczyła jedna tabletka i szybko wypuścili Cię do domu...

Gość gość
Niop oby. Dzieki dziewczyny... :* Kasia

Następna betuje Alessa, Marysia i już ja? Ja planuję iść na betę albo 25 albo 27 maja.

Gość gość
Kasiu, tak mi przykro. Kurcze, niby fajnie bo jak już zaskoczyło, i jest ciąża,a tu taka sytuacja i masakra. Dlatego ja każdego dnia się boję. Tulę Cię mocno kochana :( Dziewczyny dziękuję za życzonka. Jesteście kochane. dorciak1805

Dorociak Wszystkiego Najlepszego ☺A Ty w którym jesteś tygodniu widziałeś już serduszko?

Gość Rubineye
Kasia dwa dni. Potem dostałam L4 na dwa tyg. Po drugiej dawce leku było mi na przemian zimno, gorąco. Miałam dreszcze, a pot lał się strumieniem. Na pewno będą się Ciebie pytać czy chcesz pochować dziecko, ubiegać się o kasę z ubezpieczenia za śmierć dziecka, czy iść na macierzyński..... Masz do tego wszystkiego prawo. Wybór należy do Was. Ciężko się do tego wraca, ale ja po tych przeżyciach (poroniłam w styczniu) dopiero teraz zaczynam stawać na nogi z pomoca psychologa i aku.

Gość Anisek
Ja poronilam w w listopadzie zeszłego roku w 5 tyg. Ciazy. Ale moja była to wina bo zamieniłam lutinus na luteine bez wiedzy lekarza.

Gość Rubineye
Kasia a gdzie przyjmuje dr. P. w Tychach?

Kasiu i Rubiney bardzo wam współczuję poplakalam się..to jest straszne cieszysz się ze się udało..a tu nagle dziecka nie ma..straszne ; ( Rubi chciałaś pochować swoje dziecko? (..trzymajcie się kochane ; (

Anisek.. Myślisz ze przyczyną poronienia mogla byc zamiana lilutinusa na luteine . Miałaś po luteinie jakies nie przyjemne objawy czy cos? Ja tez zamienilam lutinus na luteine jakos w 5-6 tygodniu. Ciąży. I wiem ze wiele dziewczyn tal robi.. Pow. Tylko dr Cz. O tym żeby przepisala mi teraz luteine i nie widziała w tym żadnego problemu.przed niczym tez nie przesyrzegala.. Dlatego twoja teoria jest dla mnie .... No nie wiem Malo prawdopodobna. Czy jakis lekarz ja potwierdził???

Dorciak wszystkiego najlepszego :* Smutasku u nas bez zmian jutro mam wizytę i zobaczymy..jak tam rodzinka wie już ze będą bliźniaki?;) Sil o tym że estrofem można stosować dopochwowo powiedziała mi znajoma. .ake ja biorę doustnie..jak się trzymasz?

Gość Rubineye
Nie....Byłam w szoku, że od prawie tygodnia noszę martwe dziecko w sobie i chciałam jak najszybciej go pozbyć. Razem z mężem podjęliśmy decyzję, że nie chcemy przechodzić przez tą całą biurokrację, tłumaczyć się każdemu z tego co się stało. Uznałam, że to kolejna porażka na drodze do szczęścia. Psychicznie dawałam radę, najgorzej było kiedy maż wychodził do pracy na nockę. Chciałam wrócić od razu do pracy, do ludzi a nie siedzieć w domu na macierzyńskim i płakać. A pieniądze i tak nie oddałyby mi tego co straciłam....

Rubi rozumiem..;(nie wiedziałam że przechodzilas przez taki koszmar..ty Kasiu tez trzymajcie się ..bądźcie silne

Gość Anisek
Ewela potwierdzila to dr Cz. Bo okazuje sie ze po mimo tej samej dawki wchlanialnosc jest inna. Lutinus wchłania się tylko w 10 % a luteine jest 4 x slabsza we wchłaniania. Rozmawiałam też z dr M i też potwierdzila ze na 1 tabl lutinusu trzeba wziąść 4 tabl luteine. A nie zauważyliście że jak stosujecie luteine to czasem nawet całą tabletkę wylatuje z pochwy a lutinus zawsze w formie płynnej.

Gość Anisek
Ewela potwierdzila to dr Cz. Bo okazuje sie ze po mimo tej samej dawki wchlanialnosc jest inna. Lutinus wchłania się tylko w 10 % a luteine jest 4 x slabsza we wchłaniania. Rozmawiałam też z dr M i też potwierdzila ze na 1 tabl lutinusu trzeba wziąść 4 tabl luteine. A nie zauważyliście że jak stosujecie luteine to czasem nawet całą tabletkę wylatuje z pochwy a lutinus zawsze w formie płynnej.

Gość gość
Rubineye dr P przyjmuje w przychodni nr 4. Kasia

Gość Anisek
Ewela tak się składa ze rozmawiałam z dz Cz. I dr M. I obydwoje potwierdzili ze pomimo tej samej dawki wchlanialnosc obu leków jest różna. Na 1 tabl. Lutinusu trzeba przyjąć 4 tabl. Luteiny .

Anisek ale czy dr cz albo M zasugerowali Ci ze ta zmiana mogla spowodowac poronienie?? Widzisz mi dr cz przepisywala luteine zamiast lutinusa i nie mowila o tym.. Ja po zamianie bralam sporo luteiny. 6 tab dziennie.

Gość Anisek
Piszę o tym tylko dlatego byście uniknęły moich błędów. A i tak zrobicie co będziecie chciały. Mnie dr Cz. opieprzyla strasznie za to, ale w lutym zrobiłam wszystko jak mi lekarz powiedział I teraz jestem w 15 tyg. Ciąży I nadal biorę lutinus mimo że mogłabym już zmienić na luteine bo dr A.G.K już pozwoliła zamienić.