Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Allessa

Katowice Gyncentrum... komu pomogli 3

Polecane posty

Gość gość
1111111 kurcze, co z tą stroną?

Gość gość
zzzzz111111

Dorciak...też chodzę do dr P ale w Gyn. Wg mnie ciąże prowadzi świetnie i mam do niej zaufanie. Ciągle zastanawiam się czy nie zmienić lekarza na bliżej mojego miejsca zamieszkania i żeby pracował w szpitalu w którym zamierzam rodzić ale tu wiedzą co i jak :-) .

Dorciak, ty niedługo będziesz robiła zakupy dla twoich maluchów :) To będzie jeszcze przyjemniejsze :)

Gość gość
Smutasku, właśnie ja też tak podchodzę - mam blisko siebie taką ginekolog do której chodziłam od początku, tylko ona raczej na takich sprawach jak in vitro itd może się za bardzo nie znać. To lekarka starszej daty, ale świetna. A jakby wszystko było dobrze, to chciałabym rodzić w szpitalu na Bonifratrów - super szpital. Chociaż tam miałam łyżeczkowanie, czyli mało miłe wspomnienia, ale podejście mi się podobało, i tam własnie dostałam skierowanie od dr P wtedy. Bo tak to do Katowic mam 40 minut drogi, a do Tych godzinkę. A jak zapisałam się do jednego ginekologa tutaj, bo dawno u takich nie byłam, to koleś jakiś dziwny, a czemu, a po co, on nie wie, bo on siś nie zna itd. Normalnie burak do potęgi. dorciak

Smutasku...byłam wczoraj-wszystko ok. Mam małego krwiaka i to mogło być przyczyną tego plamienia także mam leżeć i leżeć. Byłam też u genetyka z moją mutacją 1298 heterozygota ac-jest ok tzn mój poziom kwasu foliowegoi homocysteiny jest w normie więc nie musze już brać 15mg a wystarczy sam fembion dla kobiet w ciąży.

Dorciak...ja chciałabym w Tychach rodzić choć różnie to jeszcze może być :-) Aneta...to miłego leżenia :-) mówiła dr czy całą ciążę masz leżeć czy później będzie lepiej?

Gość gość
A dziewczyny, powiedzcie mi, czy Wy może przed ciążą miałyście na nogach pajączki, albo pod kolanami trochę bardziej widoczne żyły? Bo ja teraz zaczynam mieć więcej pajączków :( jak będę na wizycie w przyszły piątek, to zapytam się, bo trzeba kosmetyków sobie pokupować trochę :) dorciak

Gość gość
Smutasku, ja to o rodzeniu jeszcze w ogóle nie myślę, niech tylko Bóg da, aby wszystko było dobrze tym razem i aby w końcu te nasze kropki dobrze się rozwijały i za 9 miesięcy czy 8 były już z nami. To teraz jest najważniejsze, a ja to panikara jestem bardzo. dorciak

Gość gość
Dziewczyny jak wyglądał wasz transfer? Był robiony przy usg? Widzialyscie swoje kropki? I jeszcze jedno pytanie czy przed transferem brałyscie nospe? Jeśli tak to ile przed? Pozdrawiam MaBo

Gość ciociakachna
53!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Rubineye
Dziewczyny, orientujecie się może czy są jeszcze pieniądze na crio z programu rządowego? Czekam na okres i chciałabym wrócić.

MaBo ja nie widziałam kropek, usg miałam robione przez brzuch :) Nospy nie brałam. Nic nie bolało :) Po podaniu zarodków poleżałam w pozycji z nogami wyżej ok 20 minut. Trzymam kciuki o której masz transfer???

Gość Joafer
Ciociakachna super no to gratulacje będziesz jeszcze powtarzać ja już 4 razy powtarzalam ale już dość bo zwariuje oczekiwania na wynik są stresujące

Gość ciociakachna
W poniedziałek chce zrobić, będą akurat 3 dobry... w piątek mam wizytę u dr G więc albo wytrzymam albo pójdę jeszcze przed ;)

Gość gość
Karolcia trzymaj mocno mocno! Transfer mam w poniedziałek jeszcze nie wiem o której Pozdrawiam Cię MaBo

Paula czuje sie om poki co pobrali mi 7komorek, transferu nie bedzie ze wzgl na estradiol.. Miala tak ktoras z Was kiedy udalo sie podejsc? I @ to tak ile po punkcji powinna przyjsc?

Gość ciociakachna
JoaferTy już wiesz czy jest 1 czy 2 kropki? Kiedy masz wizytę?

No właśnie siedzę u lekarza może dziś coś się uda zobaczyć

arwena ja tak miałam, co prawda miałam odczekać tylko miesiąc ale okazało sie że mam ta bakterie i juz 2 miesiąc czekam. Ja bym na Twoim miejscu poszła za parę dni do dr i wzięła receptę na lei bo to nigdy nie wiadomo kiedy okres przyjdzie po punkcji

Gość ciociakachna
ooooooo to trzymam kciuki!!! daj znać koniecznie!!! idziesz w klinice czy już wybrałaś lekarza prowadzącego?

Peonia ja dzisiaj byłam u rodzinnego po skierowania dla mnie i dla M do będzina do immunologa. Zapisałam sie na początek lipca. Przed wizytą dr G chce by zrobic morfologie z rozmazem i proteinogram. Na skierowaniu rodzinny wypisa£ mi tylko ze jest problem z zajsciem w ciążę i proszę o leczenie. Robimy badania bo byc moze pozyczymy pieniądze od tesciów i podejdziemy jednak prywatnie do in vitro. Jeszcze nie wiem kiedy i gdzie. Rozważamy tez Czechy.

Ciociakachna ja mam tu gdzie mieszkam swojego lekarza do którego chodziłam przed in vitro. Owszem chciałabym chodzić do mojej pani dr z Warszawy ale niestety za daleko

Gość gość
Arwena ja podlamana...z 11 tylko 5 dojrzałych i tez transfer będzie odroczny bo wyszedł mi helicobacter z krwi igg, powtórzyła z kalu i niby ujemny ale dr G kazała przwleczyc..ja wrócę po zarodki (jeżeli coś się zaplodni i beda) za 2 cykle bo w następnym chce mieć screrhing chce wziąć max co się da i daje większą szansę, z obserwacji widzę ze dziewczyna po tym się udaje...jutro kolejny stres ile się zaplodnilo..ehh serce tak mi waliło jak dzwoniłam ile tych komórek dojrzałych :( Paula

Ciężko mi po tej porażce. Czasem bierze mnie na płacz ale musze zacisnąć tyłek i działac. Tez poszłam ostatnio do fryzjera. Dzis jade na koncert. Musze normalnie funkcjonowac bo zwariuje.

Gość gość
Arwena ja podlamana...z 11 tylko 5 dojrzałych i tez transfer będzie odroczny bo wyszedł mi helicobacter z krwi igg, powtórzyła z kalu i niby ujemny ale dr G kazała przwleczyc..ja wrócę po zarodki (jeżeli coś się zaplodni i beda) za 2 cykle bo w następnym chce mieć screrhing chce wziąć max co się da i daje większą szansę, z obserwacji widzę ze dziewczyna po tym się udaje...jutro kolejny stres ile się zaplodnilo..ehh serce tak mi waliło jak dzwoniłam ile tych komórek dojrzałych :( Paula

Ciociakochna gratulacje !!! Mobo ja widziałam kropki na ekranie za każdym razem. Jak leżałam po transferze te kilka minut to ekran miałam dalej wlaczony i sobie patrzalam na nie