Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Allessa

Katowice Gyncentrum... komu pomogli 3

Polecane posty

Allessa trzymam kciuki.... Dorociak jesteś już po wizycie umawiałaś się już na badania prenatalne????

Gość gość
Allesska trzymam mocno kciuki musi być dobrze! Peonia tak mi przykro co planujesz dalej? Pozdrawiam MaBo

Gość malamii89
Allesa i jak tam Kochana?:*

Małami powinno wystarczyć..a jakby nie chciał dac to dostaniesz od immunologa skierowanie ( ja chodziłam do Grygi do Bedzina i mi dał) dziewczyny bardzo mi przyrko..:(

Gość gość
....m

Gość gość
MaBo, ja planuję porobić te badania immunologiczne i genetykę na NFZ. Tylko jeszcze się za to nie zabrałam. W lipcu histeroskopię, a w sierpniu wracam po moje mrożaczki :) Peonia

Gość gość
Dziewczyny czy któraś z was podchodzila do crio na cyklu naturalnym bo chciałabym wiedzieć jak to w takim cyklu wygląda?Marysia

Peonia dzięki za informacje, ja poki co raz plamie a za chwile juz nie i tak na zmiane. Niech to szybko minie i za jakis czas probujemy na nowo. Dzisiaj mam bete ponad 3000 takze trochę to pewnie potrwa jeszcze zanim calkiem spadnie.

Gość malamii89
Hope prosze napisz mi czy do tego genetyka mialas skierowanie od rodzinnego? zapisalam sie na srode do dr Sadowskiej jaka ona jest? co Ci stwierdzila...? tylko nie mam skierowanie bo dzis do rodzinnego ma max ide w pon mam nadzieje ze nie bedzie mi robil zadnych problemow:(

Gość Rubineye
Allesa, Iwcia trzymajcie się mocno:) Tasia to będę trzymać mocno za Ciebie kciuki bo ja mam 2 ds:) Masz dwa zarodki czy jeden? Marysia - podchodzę teraz na naturalnym cyklu do Crio. Od 2 dc jem 1X Encorton, 2X Estrofen. W 9 ds kontrolne USG i pewnie wtedy będzie decyzja kiedy transfer:) O dziwno jestem bardzo spokojna - chwila wytchnienia od tych starań dobrze mi zrobiła:)

Rubineye na pewno podchodzisz na cyklu naturalnym? Z tego, co wiem, estrofem bierze się przy cyklu sztucznym...

Gość Rubineye
Tak, bo transfer wypadnie w dniach mojej owulacji.

Gość gość
rubineye chyba podchodzisz na sztucznym cyklu. Ja po stymulacji w lutym i punkcji miałam polipa w marcu, w maju w końcu transfer- niestety nieudany wczoraj wizyta żeby zobaczyć czy wszystko w porządku i co ? znowu polip-dlatego pytam bo Pani dr G. mówiła, że najprawdopodniej po estrofemie dlatego raczej nie chce brać już estrofemu bo przeciueż co 2 miesiące nie będę robic histeroskopii. Psychicznie sięgam dna. Marysia

Gość Rubineye
Dziewczyny, wydaje mi się że podchodzę na naturalnym, ale skoro uważacie że na sztucznym niech tak będzie - nie jestem lekarzem:) Marysia wiem co czujesz. U mnie próby zakończyły się wizytami u psychologa, żeby wyjść na prostą. A ile masz jeszcze zarodków?

Gość gość
Rubineye mam jeszcze 4 zamrożone zarodki. A Ty?Muszę z dr M porozmawiać o tym tranferze na cyklu naturalnym, żeby nie brac tego estrofemu- z tego ci wyczytałam teraz na naturalnym cyklu obserwuje się pęcherzyk i robi transfer jak pęknie( z pękaniem tez nie jest łatwo). teraz mam cykl w którym nic nie biore bo nie chciałam od razu podchodzic do kolejnego tranferu i podobnomam piękne endometrium i pęcherzyk.Marysia

Rubineye ja chyba jeszcze 2 dni i zaczynam brać tez encorton i estrofen i to jest cykl sztuczny. Biorę 2 zarodki, chciałabym pięciodniowe :) to juz wiesz kiedy masz transfer ? To będziemy razem przezywać :)

Gość Rubineye
Mam zamrożone 3 zarodki, ale teraz biorę dwa pięciodniowe:) Marysia dzięki za info, nie wiedziałam, że tak to wygląda :) A nie ma jakiś innego leków zamiast Encortonu o podobnych właściwościach ? Tasia mam nadzieję, że nam się tym razem poszczęści :)

Gość HOPE83
Allessa Kochana to nie może tak się skończyc - bardzo Ci kibicuję - daj nam znać proszę jak u Was - wierzę w kropka, Iwcia jakoś nie mogę się pogodzić z tym , że u Ciebie to koniec :( - to czeka Cię szukanie pracy - tak jak u mnie :( , Malami skierowanie od rodzinnego wystarczy - nie wiedziałam, że nie masz kariotypow - Sadowska tez daje na to skierowanie w ramach NFZ - z tego co pamiętam, to Madzia tam robiła, a sama Pani dr bardzo miła :) no i na pewno sporo kasy zaoszczedzone, ja jak zliczylam badania immunologiczne zlecone przez Grygę to wyszla mi oszczednisc przeszło 1000 zl . Mi Sadowska nie miala juz co zlecic bo juz wszystko mialam - tylko chciałam z nią skonsultować. Słoneczko skoro dzisiaj miałaś punkcje to jak jutro transfer?

dzięki Hope:** no niestety nie miałam kariotypów robionych...dr M stwierdził,że nie potrzeba...a jednak?:( 3 próby stracone:( nic zobaczymy czego sie dowiem nowego:) Allessa??:**

dziewczynki, pomocy czy którejś z was wyszły nieprawidowy winik PAPP-A bo ja dzisiaj dostałam telefon z gyn ze w wyniku wyszły nieprawidłowosci i juz sie cała trzęse. Zostałam umówiona na wizytę u genetyka

Kurcze Catrina nawet nie wiem co to jest, ale może to nic takiego - nie denerwuj się na zapas

Allessa 3 mam cały czas kciuki za Was :* mam nadzieje że jest wszystko dobrze? Catarina na pewno każą Ci powtórzyć badanie, nie denerwuj się na zapas (wiem łatwo się pisze), ale musisz myśleć pozytywnie. Na kiedy masz ten termin u genetyka?

Gość malamii89
Catarina kiedy masz ta wizyte? nie martw sie:* z tego co kojarze Fif tez wyszlo cos nie tak a ma zdrowych chlopakow:) 3mam kciuki:* Staraj sie nie stresowac :*

Gość gość
Catarina na innym forum dziewczynom zle pappa wyszly. Robily Nifty i amniopunkcje dla potwierdzenia Nifty. Usg prawidlowe u dzieciatka? Tola

Catarina. ..pewnie będą Ci kazali jakieś dokładniejsze badania zrobić. A na prenatalnych nic nie wyszło? Tam okreslali grupę ryzyka. Na pewno wszystko będzie ok. Kiedy masz iść do genetyka?

Na usg wszystko było wporzadku teraz te z krwi wyszły jakieś nieprawidłowości. Wizytę u genetyka mam 22/06, trzymajcie kciuki dziewczyny. Wczoraj przeryczalam cały wieczór.

Gość Zosia95
Catarina a mialas robione przezieernosc karkową i czy. Była widoczna kosc nosowa. Bo wyniki Papp-a to tylko statystki . Witam was kobietki i wszystkie pozdrawiam u nas narazie bez zmian odpoczywamy