Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę... archiwum 1

Polecane posty

Gość gość
up

Gość gość
_iftar_ dziś Szydło była na audiencji u Papieża. I teraz pół lemingowego świata ma bekę z jej ubioru. Oglądałam zdjęcia. Ubrana była zgodnie z protokołem dyplomatycznym. Nie mieli beki z Komorowskiej jezyk.gif Głupota lemingów powala na glebę . > Becia Szydło dopiero pokazala swoje chamstwo cdn

Gość gość
„To nie błąd protokolarny, to chamstwo”. Dyplomata komentuje słowa Beaty Szydło po wizycie u papieża 'Beata Szydło po zakończeniu audiencji u papieża Franciszka udzieliła krótkiego oświadczenia dla prasy. Jej wypowiedź nie spotkała się jednak z uznaniem dyplomaty i wykładowcy Jana Wojciecha Piekarskiego. Słowa Premier skwitował krótko: „To chamstwo”. (...) „Opowiedziałam mu o naszych przygotowaniach”. „Mówiłam mu o tym, że młodzi ludzie czekają”. Były ambasador w Belgii, Luksemburgu i Izraelu nie ma żadnych wątpliwości. Na Twitterze napisał, że dwukrotne wypowiedzenie słowa "mu" w odniesieniu do papieża to nie był błąd protokolarny, ale chamstwo.'

Gość gość
Takich mamy katolików, brak słów ... Ciekawe czy Szydłowa kiedykolwiek powiedziała do Kaczyńskiego per 'on' ??? No ale fotka z Papieżem jest ;):P

Gość gość
No a, Beata Kempa zaśpiewała psalm w Watykanie. To pierwszy tego typu "występ" polityk PiS 'Podczas piątkowej wizyty premier Szydło w Watykanie odbyła się msza przy grobie Jana Pawła II w bazylice świętego Piotra. Szefowa Kancelarii Prezesa Rady Ministrów Beata Kempa zaśpiewała w jej trakcie psalm, co nie umknęło uwadze dziennikarzy Polsat News.' Kto chce może posłuchać ... >>> http://natemat.pl/179809 ,beata-kempa-zaspiewala-psalm-w-watykanie-to-pierwszy-te go-typu-wystep-przedstawicielki-polskiej-polityki

Gość gość
No a, Beata Kempa zaśpiewała psalm w Watykanie. To pierwszy tego typu "występ" polityk PiS 'Podczas piątkowej wizyty premier Szydło w Watykanie odbyła się msza przy grobie Jana Pawła II w bazylice świętego Piotra. Szefowa Kancelarii Prezesa Rady Ministrów Beata Kempa zaśpiewała w jej trakcie psalm, co nie umknęło uwadze dziennikarzy Polsat News.' Kto chce może posłuchać ... >>> http://natemat.pl/179809 ,beata-kempa-zaspiewala-psalm-w-watykanie-to-pierwszy-te go-typu-wystep-przedstawicielki-polskiej-polityki

Gość kumie kum
Czy nie mial kto Szydło i Kempę nie przygotować do wizyty w Watykanie. Do Papieza nie mowi się per 'mu' , nawet ludzie niewierzący nie pozwalają sobie na takie chamstwo, no i śpiewanie psalmów przez przedstawicielkę władzy, to wpadka nie z tej ziemi. Nasze państwo jest państwem świeckim to Kempa powinna wiedzieć.

Gość gość
"patrioci katolicy" święcą szaliki, modlą się o wielką Wolskę i katują cudzoziemców

Gość gość
w*********j muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Gość gość
Głupota lemingów powala na glebę . XX czy ty akurat IFTAR do tych "lemingów" jak piszesz nie należalaś !!! teraz się tobie odmieniło, czy chcesz na złość zrobić Shatynowi najlepiej weź swoje zabawki i znikaj, bo robisz smród zresztą ile to już razy pisałaś, że nie będziesz wchodzić na top Shatyna? ;) ps ciągle ciągnie wilka do lasu :P

Gość gość
czesc tatarów krymskich majac dosc bolszewików widzała nadzieje w hitlerowcach ,a czesc polaków majac dosc hitlerowców widzała nadzieje w bolszewikach i komunistach ,jaki ten swiat popier....

Gość dobra zmiana
Kto w lodówce trzyma nową bombę z klocków atomową; Kto doradców ma z przedszkola; Kogo prezes „Antoś” woła; A kto oczy ma taliba; Kto na pomoc Marsjan wzywał; Kto obrabia biura NATO; Komu wszystko pachnie zdradą; Kto w Smoleńsku tropił brzozę, śledztwa twardy zgryzał orzech; Kto ekspertów dobrał z cyrku i hipotez miał bez liku; Kto w gaśnicach znalazł bombę, mgłę rozpuścił wodociągiem; Kto opierał się na znawcach, co się znali na latawcach… Antoni! Wzywa do broni! Antoni! Ojczyznę obroni! Antek z całym światem walczy, już mu Rosja nie wystarczy; On napadnie dziś na Szwecję, złupi Madryt, kopnie Grecję, Zrobi przewrót w Ameryce, piekło czystek w Kostaryce Aż mu Pan Bóg powie w niebie: „Ty napadnij sam na siebie!” http://youtu.be/V3YxFizj6pk

1. Marszałek poinformował lidera Kukiz'15, że PiS bada sprawę "taśm Kukiza" 2. "Wara od moich prywatnych rozmów" - komentuje Paweł Kukiz 3. I proponuje: "Może panowie zajmą się swoimi janczarami na Facebooku"xxO "taśmach prawdy" tak nie uważał....:O

Byli ministrowie obrony narodowej piszą o Antonim Macierewiczu. "Stanowczy sprzeciw wobec takich metod i takiego postępowania"x• Na stronie wyborcza.pl opublikowano list otwarty byłych szefów MON o sytuacji wokół resortu obrony i działaniach ministra Antoniego Macierewicza • Byli ministrowie ON piszą m.in.: "Macierewicz nie powinien dłużej sprawować urzędu" • List został podpisany przez: Janusza Onyszkiewicza, Bronisława Komorowskiego, Janusza Zemke, Radosława Sikorskiego, Bogdana Klicha i Tomasza Siemoniaka

W dodatku "Plus Minus" rozmowa Roberta Mazurka z Anną Paluch, jedną z bardziej lojalnych współpracowniczek Jarosława Kaczyńskiego. Jest jedną z trzech "zakonnic" PC w klubie PiS. xDziennikarz przygotował się do rozmowy. Zapytał ją o incydent, do którego doszło na finiszu kampanii Anny Marii Anders w bibliotece, gdzie jej spotkanie zakłócili działacze KOD. "To oczywiście skandaliczne zachowanie" - oceniła Paluch.xPoniżej cytujemy fragment rozmowy: xMazurek: To pani zorganizowała 8 marca 2015 roku grupy rozbijające wiec Bronisława Komorowskiego w Nowy Targu. xPaluch: To stanowczo za dużo powiedziane, bym coś organizowała.xMazurek: Rok temu się pani szczyciła, teraz się pani wypiera?xPaluch: Szczyciłam się tym, że w Dzień Kobiet przypomniałam Bronisławowi Komorowskiemu, że podpisał ustawę, która kobietom pracującym w rolnictwie wydłużyła czas pracy do emerytury o 12 lat. (...)Ja tam była w roli bodyguarda, prosili mnie o to związkowcy, którzy sami bali się tam pójść. (...)Powtarzam, ja niczego nie organizowałam!xMazurek: Są pani wypowiedzi, w których przyznaje się pani, że skrzyknęła ludzi.xPaluch: Oj, ale pan przesadził, ale pan przesadził. Nic takiego nie mówiłam.xMazurek: „Skrzyknęłam osoby, które dzwoniły zdziwione, że urządza się w Nowym Targu fetę na cześć Bronisława Komorowskiego. Zaktywizowałam społeczność lokalną”xPaluch: Co mi pan czyta? Może Natemat.pl Tomasza Lisa?xMazurek: Nie, wywiad dla Onetu. To pani słowa.xPaluch: Hm...Przyjmuję to z pokorą. Nie pamiętam, czy to dokładnie powiedziałam, ale mogło tak być, ma pan rację. (...)Nie żałuję tego, co zrobiłamxxxTak pis kłamie....:O

1. Premier po wizycie u papieża: "Opowiadałam mu o przygotowaniach do ŚDM" 2. "To 'mu' w relacji Szydło to nie błąd protokolarny, to chamstwo" 3. Taką opinią podzielił się dyplomata i były ambasador Janusz PiekarskixSzefowa polskiego rządu zapewniła również, że dołoży wszelkich starań, żeby wizyta papieża i młodzieży z całego świata podczas Światowych Dni Młodzieży w Polsce była bezpieczna. - Opowiadałam mu o przygotowaniach. Mówiłam mu o tym, że młodzi ludzie czekają, cieszą się na jego przyjazd do Polski - powiedziała Szydło podczas ekspresowej konferencji.xI to właśnie sposób relacjonowania dyskusji z głową Kościoła Katolickiego wyraźnie nie spodobał się byłemu ambasadorowi Polski m.in. w Belgii i Luksemburgu i wykładowcy akademickiemu.x"To 'mu', 'mu' w relacji Beaty Szydło ze spotkania. 'Powiedziałam mu...'. 'Opowiedziałam mu...'. To nie błąd protokolarny, to chamstwo" - napisał na Twitterze doświadczony dyplomata.xCałość: http://tnij.org/7t55g4qxxxI racja. To zwyczajne chamstwo i brak kultury....:O

Wiceminister obrony Bartosz Kownacki wymienił trzy powody, dla których jego zdaniem agencja obniżyła perspektywę. Pierwszy to zamieszanie z Trybunałem Konstytucyjnym, które jest "winą Platformy". Dwa kolejne to spisek zewnętrznych agencji: bo, "agencje chciałyby, żebyśmy nie rozwiązali problemu kredytów frankowych" oraz "kwestia dużego programu modernizacji Polski, którego agencje zagraniczne się obawiają".xxPowiedzieć, że jest oderwany od rzeczywistości to za mało i zbyt delikatnie...

- Są problemy, ratingi spadają, wzrost gospodarczy nie ten, więc trzeba pokazać Polskę w jak najgorszych barwach - tak wystąpienie Antoniego Macierewicza ocenił w "Faktach po Faktach" Jakub Rutnicki (PO). Zbigniew Kuźmiuk (PiS) przekonywał, że szef MON przedstawił konkretne zarzuty wobec poprzedników. (http://www.tvn24.pl)

Kilkutygodniowy Ksawery zmarł w połowie kwietnia z powodu śmierci łóżeczkowej. Pogrzebu miał rodzinie odmówić kapłan jednej z parafii w Wągrowcu. Powód? Rodzice nie mieli ślubu kościelnego i nie przyjmowali księdza po kolędzie.xKsiądz, któremu rodzina stawia zarzuty, nie chciał rozmawiać z dziennikarzami. Podobnie jak jego przełożony ks. dziekan Piotr Kalinowski, który nie zna szczegółów sprawy. Dziadek zmarłego chłopca zapowiada skargi do prymasa Polski abp. Wojciecha Polaka, bo wągrowiecka parafia należy do archidiecezji gnieźnieńskiej. Chce także napisać do Konferencji Episkopatu Polski oraz do Watykanu.

Gość gość
nie wklejaj tego gów... bo nikt nie czyta ,mozesz przeciez sam przeczytac a potem napisac własne zdanie na temat tego co wyczytałes bedzie łatwiej i prosciej ,chyba ze nie potrafisz

Nie podoba sie, nie czytaj, nie wchodź na ten topik...Chyba, że odczuwasz wewnętrzny przymus. Ale wtedy to już psychiatra ci pomoże...

We wtorek ma ruszyć proces biznesmena Marka Falenty, jego współpracownika Krzysztofa Rybki oraz dwóch kelnerów oskarżonych w sprawie nielegalnych nagrań m.in. polityków PO w warszawskich restauracjach z lat 2013-2014. Podsądnym grozi do dwóch lat więzienia.xCzęść nagrań ujawnił w czerwcu 2014 r. tygodnik „Wprost”. Wkrótce potem prokuratorzy wraz z funkcjonariuszami ABW weszli do redakcji, żądając wydania nośników z nagraniami. Redakcja odmówiła, w związku, z czym prokuratura zarządziła przeszukanie. Odstąpiono od tych działań po szamotaninie i wtargnięciu do gabinetu naczelnego osób postronnych. Naczelny „Wprost” zapowiedział, że redakcja przekaże prokuratorom nośnik z nagraniem, gdy tylko upewni się, że nie naraża to źródła informacji – stało się to po kilku dniach.xSąd nie uwzględnił zażaleń „Wprost” na działania prokuratury. Uznał, że redakcja miała obowiązek wydać żądane przedmioty. Ocenił też, że treść protokołu przeszukania nie wskazuje na złamanie prawa przez prowadzących czynności.x„Wręcz przeciwnie, zastrzeżenia można mieć do postępowania samego skarżącego i dziennikarzy , którzy swoim zachowaniem utrudniali i ostatecznie uniemożliwili prokuratorom i funkcjonariuszom ABW dalsze prowadzenie czynności procesowej” – zaznaczyła sędzia.

Według prokuratury Falenta miał zlecić wykonanie nagrań dwóm pracownikom restauracji – Łukaszowi N. i Konradowi L. Za takie przestępstwo grozi im i współpracującemu z nimi Rybce do dwóch lat więzienia.xAkt oskarżenia obejmuje 81 zarzutów. 66 z nich dotyczy nielegalnego nagrywania gości dwóch warszawskich restauracji Sowa i Przyjaciele (38 zarzutów) oraz Amber Room (28 zarzutów). Kelnerom – Łukaszowi N. prokuratura postawiła w akcie oskarżenia 66 zarzutów, Konradowi N. – 28, a Rybce jeden – pomocnictwa przy nagrywaniu. Wszyscy odpowiadają z wolnej stopy.

Rozwiązanie konfliktu wokół Trybunału Konstytucyjnego wymaga od opozycji przyznania się do błędu – mówi poseł Prawa i Sprawiedliwości Stanisław Piotrowicz odnosząc się do propozycji liderów Platformy Obywatelskiej, Nowoczesnej i Polskiego Stronnictwa Ludowego.xxTen komuszy [prokurator mógłby wreszcie zamilknąc i przestac się ośmieszać.

Okładkowym tematem poniedziałkowego "Do Rzeczy" jest "PiS-obłęd". - Część osób chorych martwi się sytuacją w kraju w sposób nierealistyczny. Są zarażeni medialnie. Naoglądali się i im zaszkodziło - mówi prof. Łukasz Święcicki, ordynator Oddziału Chorób Afektywnych Instytutu Psychiatrii i Neurologii w rozmowie z Łukaszem Zboralskim zatytułowanej "Symptomy obłędu udzielonego".