Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę... archiwum 1

Polecane posty

Gość gość
shatyn 22;43 odczuwam wewnetrzny przymus czytania opini madrych ludzi na tym topiku ,natomiast zal mi ciebie ze nie jestes wstanie sam wyrazic tego co myslisz jak cos przeczytasz ,tylko bezrefleksyjnie wklejasz ,czasami tylko rzucasz jakims komentarzem na poziomie gimbazy

Gość gość
Tylko dziewice

Gość gość
Myrevin :) jest pazur lepiej sie słucha niz orginał

DKNY 2016.05.14 Shatyn przeczytałam twój wpis o żonie prezydenta. Koło gospodyń wiejskich to kobiety gorszego sortu wg ciebie??? Co to znaczy w tym przypadku właściwy człowiek na właściwym miejscu???Pani prezydentowi jest wykształcona kobieta o bardzo dobrej aparycji. Zupełnie nie e moim guście jeśli chodzi o urodę no ale nie musi być.xDKNY 2016.05.14 Nie przepadam za feministksmi. A dokładnie uważam że są zwyczajnie głupie. Ich czas się kończy. Coraz mniej młodych kobiet się zachlystuje tą ideologia. Młode kobiety mają teraz inne potrzeby inne wartości. I dobrze. Jest nadzieja na mądre społeczeństwo.xxSorry ale nie zauwazyłem. Co prawda nie jestem zakochany... A więc może starość?:DxNo cóż. Koło Gospodyń Wiejskich to organizacja trochę zaściankowa i w zasadzie lokalna. W przeciwieństwie do feministek.Podobnie pani niestety prezydentowa. Zasciankowa i lokalna, uciekająca od niewygodnych pytań i sytuacji...Czy feministki są głupie i ich czas się kończy?Nie uważam.I przypominam, że to dzięki nim, feministkom, możesz m.in. np głosować i posiadac takie same prawa obywatelskie jak mężczyźni. I słusznie bo kobieta nie jest człowiekiem gorszego sortu wg mnie.Oczywiście, że coraz mniej młodych kobiet zachłystuje się tą ideologia bo... Te prawa już posiada..:D

Co do Ziemkiewicza...Napisał :x"Ale PO od razu przedobrzyła i jeszcze nim marsz dotarł na plac Piłsudskiego, władze Warszawy ogłosiły, że jest 200 tysięcy ludzi, a potem poprawiły na 240 tysięcy. To były liczby absurdalne. Może policja, podając 45 tysięcy, nieco liczbę uczestników zaniżyła, bo ma do tego skłonności, no ale ćwierć miliona? xxTo oczywista manipulacja i kłamstwo. Facet wyraźnie usiłuje przymilac sie do pisiorstwa.

I jeszcze...Ziemkiewicz napisał:x"Inwigilacja dziennikarzy, kupno dla wojska moździerzy bez amunicji, przekazanie FSB danych rosyjskiego informatora – rozliczanie każdej z tych spraw mogło skupić uwagę opinii publicznej, a tak wszystkie one zostały przykryte złotym mercedesem, którego kupiła prezesowi jedna ze spółek skarbu państwa."xxDziennikarze podlegają tak samo inwigilacji LEGALNIE jak każdy inny.Do moździerza została zamówiona POLSKA amunicja.Z tym Rosjaninem tak naprawde nic nie wiadomo.A złotego Mercedesa nie było, nie istniał.To zwykłe manipulacje na poziomie komuszej propagandy pisu.Facet jest żałosny.

Gość myrevin
{Lider Komitetu Obrony Demokracji Mateusz Kijowski wystąpił na tegorocznym Kongresie Kobiet. Jednak jego obecność nie spodobała się niektórym uczestniczkom. Dlaczego? Kijowski od lat zalega z alimentami. A teraz jak gdyby nigdy nic występuje na kongresie, którego głównym tematem są prawa kobiet! – Jesteśmy na Kongresie Kobiet, walcząc o nasze prawa, a w tej chwili oklaskiwany jest Mateusz Kijowski, główny alimenciarz Polski. Kur..., nie mogę się powstrzymać – mówi nam anonimowo jedna z uczestniczek kongresu.} <<>> Ryba psuje się od głowy. W końcu to głowa musiała zaprosić Kijowskiego. No chyba że sam się tam wprosił.

- Dochodziło do takich sytuacji, że osoby pełniące ważne funkcje państwowe pozostawały bezkarne - komentował w "Jeden na jeden" działalność CBA za czasów poprzedniego rządu Mariusz Kamiński. Minister koordynator służb specjalnych podkreślił, że były szef CBA Paweł Wojtunik "będzie się musiał bronić w prokuraturze". (http://www.tvn24.pl)xxDochodziło, dochodziło... Np niejaki Kamiński został ułaskawiony przez pana niestety prezydenta i pozostał bezkarny...:O

Mimo dużego marszu opozycji w stolicy, poparcie dla PiS rośnie. Jak wynika z opisanego na łamach "Rzeczpospolitej" sondażu IBRiS, obecnie co trzeci Polak (33 proc.) wspiera partię Jarosława Kaczyńskiego.xTej tendencji nie ma się co dziwić - w kwietniu ruszył program "Rodzina 500 Plus", czyli wypłata 500 złotych miesięcznie na każde drugie i kolejne dziecko w rodzinie - zauważa "Rzeczpospolita".W ciągu ostatniego miesiąca straciły główne partie opozycyjne. Nowoczesną popiera co piąty Polak (21 proc., spadek o 1 punkt proc.), Platformę Obywatelską 12 proc. ankietowanych (spadek o 3 punkty), a ugrupowanie Pawła Kukiza 10 proc. (spadek o 1 punkt).W stawce liczą się jeszcze SLD (6 proc, awans o 1 punkt) oraz PSL (5 proc., awans o 1 punkt).xxxCzyli jest już więcej niż pół na pół dla opozycji antypisiowej...

Wyborcy PiS czekają na całkowity zakaz in vitro. xUchylenie ustawy autorstwa Platformy Obywatelskiej legalizującej in vitro powinno stanowić sprawę o najwyższym priorytecie. Stosunek do tej kwestii determinuje podejście do spraw fundamentalnych, najbardziej podstawowych, w których nie ma miejsca na chowanie się za filary kuluarów sejmowych. Opowiedzenia się za ochroną życia, także w aspekcie panalizacji tej nieludzkiej procedury, oczekują wyborcy, którzy komuś zaufali, biorąc pod uwagę płomienne wypowiedzi polityków PiS przeciwko in vitro w poprzednim parlamencie.xArtykuł opublikowany na stronie: http://naszdziennik.pl/mysl/157939,skonczyc-z-in-vitro.html

Oglądam sobie właśnie kawę na ławę.. piękny przykład na to że politycy mają obywateli za debili. :D

Gość gość
A co właściwie zrobił ten Kamiński?Słyszę tu i tam,że coś strasznego ale nikt nie mówi o co chodzi.

Poszukaj sobie za co miał sprawę sądową i za co został skazany na trzy lata więzienia.

Na zachęte masz to:xMariusz Kamiński usłyszał wyrok o wiele surowszy niż kara, jakiej domagał się prokurator – wnosił o rok więzienia w zawieszeniu! Sąd uznał, że Kamiński zaplanował i zorganizował prowokację CBA oraz zlecił wprowadzanie w błąd i podżeganie do korupcji. Według sądu, CBA w ogóle nie miało podstaw do operacji specjalnej w sprawie afery gruntowej. Wyroki skazujące usłyszeli także zastępca Kamińskiego i szefowie zarządu operacyjno-śledczego CBA. – Działanie skazanych podważa zaufanie obywatela do państwa – podkreślał sędzia Wojciech Łączewski.

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona (jest 60 km od Wrocławia i 40 od Opola)

{ Z tym Rosjaninem tak naprawde nic nie wiadomo.} <<>> Po pierwsze, to że o tym usłyszała opinia publiczna jest dla mnie niedopuszczalne. Tutaj dziwię się Kamińskiemu. Po drugie słyszałem że tego gościa oddano bez sprawdzenia, nie wiem na ile to jest prawdą, ale jeśli taka sprawa miała faktycznie miała miejsce Kamiński powinien dążyć do pociągnięcia osób za to odpowiedzialnych. Ci co widzieli materiały twierdzą że to prawdziwa sytuacja.

Po pierwsze, to że o tym usłyszała opinia publiczna jest dla mnie niedopuszczalne.xxI tu sie zgadzam w 100%

Po drugie słyszałem że tego gościa oddano bez sprawdzenia, nie wiem na ile to jest prawdą, ale jeśli taka sprawa miała faktycznie miała miejsce Kamiński powinien dążyć do pociągnięcia osób za to odpowiedzialnych.xxA tego właśnie nie wiadomo i raczej prawdy nigdy się nie dowiemy.Dlatego nie usiłuję spekulowac na ten temat.xDodam, że tej prawdy nigdy nie powinniśmy się dowiedzieć.

Gość gość
Shatyn przypomnij sobie jaki sędzia skazał Mariusza Kamińskiego.I co ten sędzia później zrobił

:DCzy ja napisałem gdzieś, że jedni od drugich są gorsi?Nie...Napisałem tylko czym się różnią... Nie manipuluj bo ci to nie wychodzi, otulona... A może Myrevin pod nie swoim nickiem?:D

Gość gość
Prezydentowa Duda to mądra kobieta.Po co ma chodzić na jakieś kongresy gdzie jest Środa, Holland ,Piątek czy Ostaszewska.O czym ma z nimi rozmawiać ?

To ocena otulona a nie stwierdzenie, że ktoś jest gorszy czy lepszy.A Jarosław K. wyraźnie stwierdził, że ktoś jest drugi sort...Czyli nie ocenił a wskazał, że ktoś jest gorszy i ktoś jest lepszy.Nie wyszła ci manipulacja.Również ta w której stwierdzasz, ze jestem manipulatorem. Bo nie jestem.

szkoda jak zwykle na ciebie czasuxxSkoro szkoda to po co piszesz?Zupełnie jak w Misiu..."Dzwonię do ciebie bo nie mam czasu z tobą rozmawiać".....:D(cytat z pamięci).

gość dziś Prezydentowa Duda to mądra kobieta.Po co ma chodzić na jakieś kongresy gdzie jest Środa, Holland ,Piątek czy Ostaszewska.O czym ma z nimi rozmawiać ?xxNp o prawach kobiet w ogóle.Np o prawie kobiet o aborcji.

Gość gość
zasciankowosc: przenośnie: niemający szerszych horyzontów myślowych; zacofany, prowincjonalny, partykularny

Zdając raport z "audytu rządów PO-PSL", minister kultury mówił m.in. o "zastrzeżeniach, jakie budzą podróże służbowe pracowników Instytutu Adama Mickiewicza". - W 2013 r. 1/4 całego budżetu instytucji została wykorzystana na podróże pracowników, w tym 8,5 mln na podróże dyrektora - wyliczał Piotr Gliński. Taka sama informacja pojawiła się także na stronie internetowej resortu.xxxTeraz Gliński tłumaczy, że te 8,5 miliona dotyczyło wszystkich pracowników...:D:Dx"- A propos tego audytu, chciałem powiedzieć o jednej sprawie. Ja tam się przejęzyczyłem odnośnie wyjazdów szefa IAM, chciałbym to wyjaśnić. Te dane, które podałem, dotyczyły oczywiście wszystkich pracowników i instytucji współpracujących z IAM, nie tylko szefa - mówił."xxxJak widac to nie było przejęzyczenie... Kłamczuszek jeden...:D