Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

SZybkie pytanie o zęby PIATKI. Prosze o odpowiedz

Polecane posty

Gość gość

Czy sa tu mamy ktorych dzieci dostaly pozno te zeby?? Moj syn ma 2lata i 4mce a po piatkach nie ma ani sladu. Juz dwie osoby powiedzialy mi ze to nie jest normalne i powinnam cos zrobic. Syn w ogole pozno dostal zeby (pierwsze w wieku 8mcy). Napiszcie jak to jest u waszych dzieci zebym sie upewnila czy to juz jest problem.

Gość gość252
A co masz zrobić z zębami które jeszcze nie wyszły, przecież ich na siłę nie wyciągniesz... Według poradników i internetów te zęby maja czas nawet do 30 miesiąca, pozostaje cierpliwie czekać

Gość gość
Tez mi sie wydaje zeby czekac a jak nie to zapytaj dentyste czy pediatre

Gość Przeciez2latai4miesiące
Przeciez 2 lata i 4 miesiące to normalne, że jeszcze może nie mieć zębów "piątek". Same wyrosną, przecież nic nie zrobisz :)

zęby wychodzą do trzeciego roku życia, u nas pierwsze piątka w wieku 2,5 roku

Gość gość
5 wychodzą pòźno. Po drugich urodzinach jest to całkowicie normnalne. U mojego dziecka właśnie ok 2,5 wyszły.

Gość gość
Dostał? :D A kto mu je dał? :P A tak całkiem serio to 5-tki rosną do 33 mies., czyli prawie do 3 lat (dokładnie do 2,75 roku), tak więc macie jeszcze sporo czasu. Nie wiem z kim się konsultujesz w sprawach zębów, ale chyba z koleżankami i kuzynkami, które całą swoją wiedzę na temat rozwoju dzieci opierają jedynie na przykładzie swoich własnych dzieci, w stylu: "A moja Dżesiczka miała już wszystkie ząbki w wieku 2 lat. Z twoim Dżastinkiem musi być coś nie tak!" :P

Gość gość
Amój syn ma 2 lata i 3 miesiące już też się martwiłam na bilansie dwulatka pytałam się pedriatry co nie tak.Bo u nas syn miał jedynki,dwójki i piątki a nie miał czwórek i trójek.Dała nam witaminę D3 bo już jej nie podawałam i po dwóch miesiącach od bilansu w buzi biało wszystkie pozostałe się już przebiły i rosną.