Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odparzenia pupy u 4 latki

Polecane posty

Gość gość

Witam dziewczyny. Sprawa ma sie tak- moja córka od 1,5 roku ciągle ma odparzoną pupcie . Nic nam nie pomaga a ja to boli. Kąpiele ma codzienne w emolium , podmywałam ja też emolium lub zwykłą wodą. Stosowałam tormentiol, linomag, sudocrem, alantan, bepanten i wiele innych nic nie pomagało wiec poszliśmy do dermatologa . Dostała maść robioną z antybiotykiem ciut było mniej ale potem znowu horror, poszliśmy drugi raz dostała pimafucort plus zinalcef (maść z cynkiem) nic nie pomaga. Podmywam ją obecnie w żelu do higieny intymnej ziołowym poleconym przez dermatologa. zastanawiam się czy nie iśc do ginekologa z małą może coś złapała gorszego i to sie wlecze za nią. Już mi ręce opadają. Nie używam husteczek nawilżających tylko papier toaletowy.

Gość gość
Nadmieniam że jak rozchylam jej wargi sromowe to w miejscu gdzie sie sklejają ma czewony pasek z jednej i drugiej strony , pokazywałam i pediatrze i dermatologowi ale nic na to nie powiedziały tylko tyle że jest wrażliwa.

Gość gość
O higienę nie muszę na pewno pisać że rano i wieczorem? Moja 5 latka miała kilka razy to o czym piszesz czerwone jak nie umylam jej np 2 dni bo zasnela przed myciem

Gość gość
Córke codziennie myję , czy jest chora czy nie zawsze

Gość gość
może pije soki. kwaśny mocz może to powodować.

Gość gość
Może tantum rosa spróbuj. Mojej koleżance lekarz polecił. Albo mycie w korze dębu

Gość gość
Umówiłam się do ginekologa dziecięcego dzisiaj na 18. Zobaczymy co powie.

Gość gość
No i pamiętaj o przewiewnych majteczkach, z prawdziwej bawełny. A czy córeczka trochę nie popuszcza w ciągu dnia? Może ma np. zapalenie dróg moczowych, często siusia po kropelce i stąd takie historie.

Gość gość
zbadaj mocz

Gość gość
Badam mocz wychodzi ok, nie, nie popuszcza moczu. Posiew też robiłam nic nie wyszło. majteczki kupuj***awełniane.

Gość gość
jak nic nie wyjdzie idź do urologa, to, ze nie popuszcza sprawdzi tylko badanie pęcherza i jego ciśnienie, ale to już wyższa pólka w badaniach