Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proszę o radę. Wizyta u ginekologa

Polecane posty

Gość gość

Mam 47 lat i po 22 latach wybieram się do ginekologa. Mój problem polega na tym że nie wiem czy w dzisiejszych czasach idąc powinnam zgolić włosy łonowe, wtedy to było normalne że kobiety miały tam włosy a teraz z tego co się słyszy to już przeszłość, ja nigdy się tam nie goliłam bo nie miałam potrzeby, nie chodziłam na basen, nie opalałam się w bikini a mąż też nie nalegał. I dlatego chciałabym was się drogie panie poradzić czy będąc w podobnym wieku jak ja golicie włosy łonowe zwłaszcza jak idziecie do lekarza, nie mam siostry ani córki więc nie mam z kim o tym pogadać. Proszę o rady, tylko nie krytykujcie mnie za to że 22 lata nie byłam u ginekologa, tak jakoś szybko te lata przeleciały i tyle.

Gość gość
Ja zawsze gole włosy tobie też radzę, a poza tym zauważyłam że wtedy łatwiej utrzymać higienę.

Gość gość
absolutnie nie powinno się golić włosów. One są tam nie bez przyczyny i każdy mądry ginekolog to powie. Przytnij trochę włoski żeby się nie plątały między wziernikiem i będzie ok

Gość gość
Zostaw tak jak jest. Tylko 10% polek goli włosy łonowe. Lekarz nawet nie zwróci uwagi na to czy ty jesteś tam zarośnieta czy ogolona.

Gość gość
Jestem w podobnym wieku,akurat raz w roku chodze do gina. Nie gole sie ,tylko przed wizyta troche,zeby miał lepsze dojscie powiedzmy,a niera i tego nie robie.

Gość gość
Ja jestem w takim wieku że mogłabym byś twoją córką i też nigdy się tam nie goliłam chociaż jestem tam dość obficie owłosiona bo dużo włosów wystaje mi poza majtki i chodzę tak do ginekologa a mój chłopak jest ze mnie dumny że nie uległam głupiej modzie golenia i chyba uwierzę w te 10%.

Gość gość
Ja regularnie golę na zero ale moja mama jest w podobnym wieku co ty i też nigdy nie goliła nawet tych co wystają poza majtki a muszę przyznać że jest ich bardzo dużo. No a do lekarza chodzi częściej niż ty. Tyle mogę doradzić.

Gość gość
A jeszcze jedno bo te 10% to przesada. Ja bym powiedziała że zależy od wieku takie dwudziestolatki to goli z 80% a takie czterdziestki to 50/50.

Gość gość
Ważniejsze jest to abyś była czysta a nie ogolona. Mam koleżankę, która pracowała na położnictwie i opowiadała jak to niektóre kobiety przychodziły nie umyte ze strąkami , to jest dopiero obrzydliwe.