Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Każdy Polak powinien mieć pensję gwarantowaną

Polecane posty

Gość gość

A nie żebyśmy klepali biedę i emigrowali do najgorszych robót na Zachód. Za Hitlera wywożono Polaków i Polki do Niemiec na roboty przymusowe. Za UE, Polacy i Polki jeżdżą robić u niemieckich bauerów albo podcierać tyłki starcom-wermachtowcom czy tańczyć na rurach BO BIEDA NAS DO TEGO ZMUSZA. Bieda robi z Polaków niewolników. Jesteśmy ich niewolnikami.

Gość gość
pieprzysz polska katoliczko :D polacy jezdzą za granice bo chcą a nie muszą, w polsce jest praca , brakuje chetnych do pracy i trzeba sprowadzac ukrainców, rumunów, litwinów itp, bo polacy wybrzydzają i za 1300-2000 do pracy nie chcą iść, rozumiesz to czy nie ?

Gość gość
Taaa. I znów pracujący będą walić kasę na patologię, która nic nie będzie robić tylko pić i się mnożyć :(

Gość gość
Polskie zarobki są wielokrotnie wyższe niż w krajach byłej Jugosławii z wyjątkiem Słowenii oraz 5 razy wyższe niż na Ukrainie 6 w Kosowie Albanii zarabia się 7 razy mniej w Mołdawii dwa razy mniej w RUMUNII Bułgarii Turcji Rosji Białorusi dwa i pół raza mniej mniej zarabia się też na Łotwie Litwie Węgrzech

Gość gość
to idź do "pracy" za 1300 ciekawe czy Niemiec by robił za 400 eur jakby im merkel czy jakikolwiek rząd to zaproponował to by ludzie ich na taczkach wywieźli, czas aby ludzie w Polsce byli szanowani i żyli na godnym poziomie, podcieranie tyłków Niemcom w domach starców bo w kraju bieda to wstyd dla Polaki

Gość gość
Czemu narzekacie przecież co oni mają powiedzieć wy narzekacie a oni wielokrotnie mniej zarabiają i skoro niby w Polsce jest źle to czemu do polski do pracy coraz więcej rosjan Ukraińców Białorusinów Rumunów i Wietnamczyków przyjeżdża? I chcą tu żyć i zarabiać nawet hiszpanie Portugalczycy Grecy włosi do polski przyjeżdżają do pracy bo u nich są wyższe koszty utrzymania ceny i dwukrotnie wyższe bezrobocie niż w Polsce i jest wielokrotnie wyższa biurokracje niż w Polsce polska ma najszybszy wzrost gospodarczy w UE a oni mają recesję

Gość gość
ja zarabiam 1650 zł i myślicie że za to można się utrzymać samemu - nie ma takiej możliwości, zastanawiam się nad wyjazdem bo za 1650 euro to ja się sama utrzymie i jeszcze zaoszczędze

Gość gość
Gość 15:13 spójrz na komentarz wyżej o 15:12

Gość Antychrystis
Byłem w Niemczech i niech nikt nie wciska kitu! Tam żywność jest w cenie polskich sklepów a zarobki cztery razy wyższe. Dlatego nie pierdziel mi o byłej Jugosławii lub Ukrainie.

Gość gość
Stara Unia zrobiła sobie z nas służbę i rynki zbytu oraz miejsca w których ich firmy nie muszą płacić podatków. Żadna praca uczciwa nie hańbi ale czemu Polacy pracują w 99% na najgorzej płatnych i uciążliwych pracach? Nie jesteśmy im równi.

Gość gość
to jedź tam pracuj i zarabiaj. Nikt ci nie broni póki co

Gość gość
Tyle że tam sie w tych krajach zarabia kilka razy mniej niż w Polsce i żyje tam sie gorzej znam w mojej okolicy Ukraińców wszyscy do pracy przyjeżdżają i nie chcą wracać Nadia w szkole na Ukrainie jako nauczycielka zarabiała w przeliczeniu czterysta złotych miesięcznie a ceny są tam jak w Polsce a tutaj w zakładzie stolarskim sprzątając hale zarabia tysiąc osiemset złotych i jak myślisz dlaczego ona i inni z Ukrainy nie wracają

Gość gość
Mam przyjemnosc pracowac z ukraincami w firmie i wiecie co? Mają mniejsze podatki za to że nie mają obywatelstwa i zarobki o wiele wyższe niż wykonujący tę samą prace polacy a mimo to szefowie i tak mają z nich większy zysk. Są nawet oferty na olxaxh itp że "zatrudnimy tylko ukraińców" bo to sie polakom opłaca i my na tej samej zasadzie wyjezdzamy do niemiec.

Gość gość
I Rumunów też pełno jest i pracują na straganach i u nas w Polsce zarobią na straganie dwa razy więcej niż u nich na etacie w zakładach pracy

Gość gość
I polska w Europie nie jest ani bogata ani biedna jest średnio zamożna dla krajów Europy zachodniej tj Niemcy wielka Brytania itd polska jest biedna ale dla Ukrainy Rumunii czy Bułgarii i innych krajów Europy wschodniej polska jest bogata np dla takiej Rumunii polska jest bogata mniej więcej tak jak Niemcy dla polski kiedy wy to zrozumiecie?

Gość gość
Ooo

Gość gość
Masz racje że tam zarabiają mniej i że polska w Europie jest średniakiem ale mamy się do zachodu nie wschodu porównywać

Gość gość
Ja wole zarabiać mniej w Polsce niż w Niemczech jako śmieć za granicą tu przynajmniej jestem u siebie

Gość gość
Aaa