Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w rossmannie przepuszczają ciężarne? ech,nie zauważyłam

Polecane posty

Gość gość
Chodzi o to by Rossmann i inne sklepy/punkty usługowe nie wycierały sobie japy frazesami o dobru ciężarnych skoro w praktyce niewiele z tego wynika. Racja, niech pościągają te plakaty, tabliczki, plakietki i nie udają.

Gość gość
Mnie zawsze w widocznej ciąży prosiła kasjerka bez kolejki przed innymi. I tak samo czasami stoję w kolejce za mną kobieta w ciąży i zawsze proszona bez kolejki. Kilka razy byłam świadkiem. Więc stosują tą politykę ale pewnie nie wszędzie zależy od kasjerki i bardziej od jej chęci ;-)

Gość gość
Gdy byłam w ciąży nikt mi miejsca nie ustąpił ani nie przepuścił w kolejce. Nie oczekiwałam tego. Ale wczoraj spotkało mnie coś przykrego. Wchodziłam z wózkiem do okulisty przede mną szedł facet około 40 lat z ojcem wchodząc puścił za sobą drzwi tak że omal nie uderzyły w wózek. Dobrze wiedział że idę. Przykre to było bo mogły uderzyć w dziecko. Dżentelmeni wymarli z dinozaurami.

Gość gość
gość 19:54 tak jest, ciężarne też się często spieszą z pracy, do pracy, do przedszkola po dziecko, itp. Naprawdę! Ciąża nie wyklucza z normalnego życia, niestety, dalej trzeba napisać sprawozdanie kwartalne, zakupy zrobić, dziecko odebrać z przedszkola, pójść na pocztę itp. A w Rossmanie polityka jest słuszna: ciężarne mają pierwszeństwo. Tylko że te panie które siedzą na kasie, mają też szereg innych obowiązków, i jak się stoi czwartym w kolejce to mogą nie zobaczyć. Jeśli jest napisane, że masz pierwszeństwo - to nie stajesz w kolejce i nie czekasz na zaproszenie, tylko podchodzisz bezpośrednio do kasy. Tak samo jest w Ikei - trzeba podejść do kasjera w kasie , i wtedy cię obsłuży bez problemu. Tak samo jest w Smyku. I w wielu innych miejscach. Nie stójcie z nadzieją, że ktos wam ustąpi miejsca w autobusie - są miejsca \ dla ciężarnych - podchodzisz i mówisz, że chcesz skorzystać z miejsca dla ciebie przeznaczonego. A u mnie w Biedronce nie piszą o tym, ale obsługują bez kolejki również osoby z wózkami dziecięcymi. Tak na przyszłość dla mam oczekujących :)

Gość gość
gość 19:54 tak jest, ciężarne też się często spieszą z pracy, do pracy, do przedszkola po dziecko, itp. Naprawdę! Ciąża nie wyklucza z normalnego życia, niestety, dalej trzeba napisać sprawozdanie kwartalne, zakupy zrobić, dziecko odebrać z przedszkola, pójść na pocztę itp. A w Rossmanie polityka jest słuszna: ciężarne mają pierwszeństwo. Tylko że te panie które siedzą na kasie, mają też szereg innych obowiązków, i jak się stoi czwartym w kolejce to mogą nie zobaczyć. Jeśli jest napisane, że masz pierwszeństwo - to nie stajesz w kolejce i nie czekasz na zaproszenie, tylko podchodzisz bezpośrednio do kasy. Tak samo jest w Ikei - trzeba podejść do kasjera w kasie , i wtedy cię obsłuży bez problemu. Tak samo jest w Smyku. I w wielu innych miejscach. Nie stójcie z nadzieją, że ktos wam ustąpi miejsca w autobusie - są miejsca \ dla ciężarnych - podchodzisz i mówisz, że chcesz skorzystać z miejsca dla ciebie przeznaczonego. A u mnie w Biedronce nie piszą o tym, ale obsługują bez kolejki również osoby z wózkami dziecięcymi. Tak na przyszłość dla mam oczekujących :)

Gość gość
autorka to typowy matoł który wierzy reklamom. Wywiesili plakat ze przyjazny dzieciom ta wierzy. Wywieszą plakat że jutro będzie wszystko za darmo- uwierzy. Wywieszą plakat że za tydzień możliwa zmiana płci po zakupie kremu do stóp- uwierzy :D

Gość gość
08:41 typowe rozumowanie matola to niestety nie autorki lecz twoje, prosta kobieto

Gość gość
kolejna elokwentna i kulturalna przyszła mamusia?:D

Gość gość
Powiem Wam tak. Największe chamstwo i znieczulicę w tym względzie wykazują młode dziewczyny, natomiast najwięcej empatii i kultury można doświadczyć ze strony osób w średnim wieku, starszych, generalnie mężczyzn w różnym wieku i obcokrajowców.

Gość gość
taaaaa obcokrajowcy. W innych krajach kobiety w ciąży pracują(!!!!!!) a tylko u nas mameje . Wielkie larum że w kolejce puścić nie chcą ale tego że samiec który je zapładnił ma je w d***e to już nie widzą. Biedulki po pastę do zębów muszą chodzić same bo przecież szanowny pan zapładniacz nie będzie się takimi bzdurami zajmował.

Gość gość
09:23 tez to zauważyłam :) młode dziewczyny to dno pod tym względem, ale masz też tego dowód w komentarzu powyżej Twojego. Taka ci tylko świnsko skomentuje, sprowokuje a potem powie ze jesteś chamska bo jej odpowiedziałaś na jej poziomie. Dlatego trzeba być ponad ten jej niski poziom i nie dać się zwieść :) każda idiotka najpierw znizy cie do twojego poziomu a potem pobije doświadczeniem...

Gość gość
No właśnie a może zajęłybyście sie drogie komentujące tym zjawiskiem - dlaczego to starsi ludzie wykazują więcej serca niż wy młodzi? Nad tym dyskutujcie..ale pewnie zamiast pociągnąć ten ważny temat dalej będzie wygadywanie ze kobiety w c.sa roszczeniowe. Zobaczymy jak ty jedna z druga w ciążę zajdzie czy zawsze będziesz w pełni sił. Małe pieski najgłośniej szczekają i takie co nie mają pojęcia bladego bo w ciąży jeszcze długo nie będą a może i nigdy. Zawsze najwięcej mają do powiedzenia te bezdzietne, one to mają gęby pełne frazesow co może i co udaje a czego nie, kobieta w ciąży . Polaczkowata mentalność malolat rok 85 i dalej

Gość gość
rocznik 85 to małolaty? :D:D:D:D macica mózg ci wyparła

Gość gość
Bo oso y które juz to przeżyły i maja dzieci, to mają jakiś szacunek dla Nowego Życia, które jest darem i radością. Dlatego są życzliwe ciężarnym a nie leczą kompleksów nadawaniem na nie i rzucaniem klod pod nogi. Proste spełniony i szczęśliwy człowiek nie ma negatywnych emocji jak patrzy na kobietę z dzieciatkiem w brzuchu, tylko wyzwalają się w nim dobre emocje. Ja rąk miałam naert zanim byłam sama w ciąży i zawsze byłam im życzliwa ale wiesz, większość teraz to takie egoistyczne bufonki..

Gość gość
dziwna przypadłość- wymagac od obcych a od ojca własnego dziecka nie...

Gość gość
10:01 tak, czy ci się to podoba czy nie wiele z was zachowuje się jak malolaty bo właśnie od rocznika mniej więcej 85 zaczęto młodzież wychowywać ze wszystko kręci się wokół nich i po co ustępować czy być życzliwym, wy nawet babci o lasce nie czujecie się zobowiązane pomoc i co z tego ze macie 30 lat. Mentalnie masz 15, taki rozwydrzony szczyl co potrafi tylko od macic wyzywać. Zajmij się swoją bo coś tam nie gra skoro nie będąc zainteresowana ciążą od rana siedzisz i komentujesz temat który znasz jedynie w teorii. Psychologicznie patrząc coś cie tam jednak w tych ciążach interesuje i uwiera. Macie masowo potrzeby wypowiadania się na obce wam tematy. Nie ma czegoś bardziej adekwatnego do twojego aktualnego życia na innych działach na kafe? Tam się wymadrzaj. Bo jak czegoś nie przeżyłas i nie planujesz to nie rozumiem chorego zainteresowania tematem. Jesteś osobą zakompleksiona.

Gość gość
Ależ ojciec dziecka czyli mąż często pomaga i robi zakupy, tego dnia nie mógł więc mam się zamknąć w domu i nie wychodzić bo macie problem z tym ze ciężarna jest choć trochę samodzielna? Nie chcecie ustępować to nie ustępujcie. Ale nie dziwcie się ze nie podoba nam się ze niektóre placówki tylko udają przyjazne ciężarnym, a my przecież wybieramy zakupy właśnie tam bo myslalysmy ze wiedzą co promują.

Gość gość
aż dziw że całe dnie na kafe mogą siedzieć, po zakupy latac,, do pracy nie chodzą bo w ciązy a kolejka to taki dramat ;D

Gość gość
się ze niektóre placówki tylko udają przyjazne ciężarnym, a my przecież wybieramy zakupy właśnie tam bo myslalysmy ze wiedzą co promują. x Większej głupoty nie słyszałam, wybierasz Rossmana, bo " wejdziesz "przed 5 osób do kasy ?

Gość gość
Przecież to logiczne ze ciężarna która jest juz w zaawansowanej ciąży i nie czuje się zawsze fajnie, wybiera sobie w miarę możliwości placówki które deklarują bycie przyjaznymi i pomocnymi. I logiczne jest ze ma prawo oczekiwać ze będą się wywiazywac ze swoich deklaracji i nie ma to nic wspólnego z wygodnictwem czy riszczeniowoscia . Po pristu niech nie robia z ludzi idiotow. Logiczne, ale nie dla wszystkich jak widać skoro tutaj mnóstwo osób nie potrafi przetworzyć nawet zdania złożonego zapisanego w ich rodzimym języku. Nie wiem jak wy ale ja już nie mam ochoty udzielać się na tym forum gdzie tylko jedna osoba na 10 okazuje się nie być polmozgiem . Szkoda czasu i atlasu ;) zryjcie się dalej, pozagryzajcie. Nara.

Gość gość
gość dziś [10:26, usmiałam się :) Ja wybieram sklepy, gdzie jest dobry towar, duży wybór, dobre ceny a nie tam, gdzie do kasy przepuszczą mnie 4 osoby :D

Gość gość
śmieszne jesteście, w 9 miesiącu ciązy rzeczywiście macie takie zakupy nie cierpiące zwłoki? można przez allegro zamówic, można z Almy, Tesco zamówić. Może MĄŻ PO PRACY ZROBIĆ ZAKUPY. Serio szukacie tylko takich sklepów gdzie bez pardonu ładujecie się w kolejkę?

Gość gość
Szkoda czasu i atlasu X Sama jesteś pół mózgiem, jak nawet nie znasz znanych "powiedzonek"

Gość baba w 9 miesiącu
Ja chyba mam szczęście, bo odkąd zdjęłam kurtkę zimową i brzuch widać okazały spotykam się często z życzliwością ludzką, która i tak nadal mnie trochę krępuje. Rossmana nie przetestowałam, byłam tam ostatnio raz ale kolejka była na 3 osoby, w tym jedna staruszka i matka z niemowlakiem, więc nie oczekiwałam obsłużenia poza kolejnością. Prawda jest taka, że od kiedy jestem w ciąży staram sie nie chodzić do sklepów w godzinach szczytu, tak samo jest z korzystaniem z komunikacji miejskiej, ale nie zawsze da się uniknąć tłumów i kolejek. Do tych co polecają zakupy internetowe: mam codziennie zamawiać przez internet świeży chleb, warzywa i mięso? Do tych co polecają zakupy w sklepach osiedlowych- nie będę przepłacać, liczę każdy grosz. Do tych co każą robić zakupy mężom: owszem, wyślę męża na większe zakupy raz w tygodniu, ale na codzień robię zakupy sama. Dlaczego? Dlatego, że mąż wychodzi z domu o 8 a wraca o 19, gdybym jeszcze wysłała go na zakupy po pracy w ogóle nie widziałby starszego dziecka, które chodzi spać o godzinie 20. Fajnie się pisze teoretycznie, ale życie wszystko weryfikuje. Co do polityki sklepów: Tak naprawdę jest to kwestia zatrudnionego personelu. Pozdrawiam kasjerów z mojej biedronki, którzy pomimo braku kas uprzywilejowanych w tymże sklepie mają odwagę poprosić ciężarną na początek kolejki- nie oczekuję szybszej obsługi gdy kolejka ma 3 osoby, ale gdy są kolejki po 10 osób robi to już mi w obecnym stanie ogromną różnicę. Dodatkowo, gdy kasjerzy otwierają kolejna kasę informują głośno pędzący w tę stronę tłum z koszykami (genialne zjawisko, zawsze mnie bawi ;)), że pierwsza będzie ta pani w ciąży :) czapka im z głowy za to. Pozdrawiam też kasjera z auchan z zamykanej już kasy uprzywilejowanej, który widząc mnie stojącą do innej kasy wołał mnie stanowczo, że mam przyjść do niego, bo on musi mnie obsłużyć poza kolejnością. Pozdrawiam ludzi, którzy potrafią ustąpić mi miejsca w tramwaju czy autobusie, a także na przystanku kiedy czekam na przyjazd, w sklepie w zwykłych kolejkach. Jest to bardzo miłe, zawsze dziękuję i uśmiecham się, bo takich ludzi nie jest niestety zbyt wiele.