Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie ustąpiłam ciężarnej i zwróciła mi uwagę w metrze

Polecane posty

Gość gość
ciezarne czesto śpią bo to przeciez kosmitki sa

Gość gość
To znaczy ze jezdzenie po sanatoriach w szukaniu faceta nadal w modzie. Łał

Gość gość
nie jestem taka mała mam 171 cm,nie podbijam już tematu bo ide spać,bawcie się sami,a ty cip.ko martw się o fiuta swojego gościa bardziej niż o mojego ,moim to ja się zajmuje :-)

Gość gość
Ja rozumiem autorkę. Dla ciężarnych są specjalne miejsca w autobusie i tam nigdy nie siadam. Przecież nie będę wypatrywać czy na horyzoncie nie znajduje się przypadkiem kobieta w ciąży, bo też mam swoje sprawy, czasem uczę się w autobusie, czytam. Jeśli komuś jest słabo to zawsze może poinformować i ustąpię bez gadania. Ale żeby to nie była postawa roszczeniowa, bo i ja zapłaciłam za bilet i mam prawo do siedzenia, a ustąpienie komuś to przejaw kultury, a nie obowiązek. I nie będzie mi nikt groził, że mnie kobieta w ciąży obrzyga ;p Jak źle się czuje to niech siedzi w domu najlepiej, a nie oczekuje, że wszyscy będą ją traktować jak świętą krowę.

Gość gość
autorko gratuluje prowokacji!!!!!!!!!!!! a wy dajel łykajcie jak bocian żabę :d

Gość gość
Gość 21.03 właśnie pokazałaś tą "kulturę" TŁUKU (chyba tak mnie nazwalas :-))

Gość gość
Ja będąc w 8 miesiącu ciąży ustąpiłam miejsca starszej babince bo nikt inny nie raczył. Ludzie trochę życzliwości i uśmiechu.

Gość gość
Gość 23.15 jesteś niezrownowazona :O

Gość gość
Nie miejcie za złe młodzieży. To taki ośli wiek. Kto z nas nie był kiedyś głupi w młodości i myślał że ciąża, upływ lat go nie dotyczy i że tak będzie zawsze ? Ja tez byłam głupia 20 lat temu to zmądrzałam z wiekiem. Mało kto mając 20 lat jest taki grzeczny i pokorny. Naprawde mało kto.

Gość gość
Czyli wy dzieci mieć nie będziecie?

Gość gość
W srodkach komunikacji miejskiej sa miejsca przeznaczone dla kobieta w ciazy. Wypadaloby poprosoc o ustapienie miejsca obobie, ktora zajela wlasnie to siedzenie. Bedac w ciazy tak robilam, idac do kasy rowniez przechodzi mam obok ludzi stojacych W kolejce mowiac, ze jestem w ciazy proszac o przepuszczenie.

Gość gość
w końcu ktoś normalnie napisał. Ciężarna powinna poprosić o ustąpienie miejsca, dodam od siebie, że nawet uprzywilejowanego, ponieważ nieraz nie widać "zewnętrznie", czy osoba (siedząca na tym miejscu) nie jest chora, niepełnosprawna itp. Tu klasą nie popisały się obie panie, a wg mnie - bardziej ciężarna (która odezwała się dopiero po 10 minutach, więc jakoś strasznie umierająca chyba nie była). A autorka pisała, że była zmęczona, więc można ją trochę usprawiedliwić. Nie każdy pracuje w biurze, siedząc na wygodnym fotelu, popijając sobie kawki co jakiś czas :P Sama nie jeżdżę przeważnie komunikacją miejską, ale jak mi się kiedyś zdarza, to nie lustruję nikogo z góry do dołu i wchodzę szybkim krokiem, by nie tamować wejścia, więc równie dobrze też mogłabym nie zauważyć kobiety w ciąży. A jak usiądę, to się nie rozglądam i wyjmuję książkę czy gazetę i czytam. Poza tym, kiedy ciężarna zwróciła uwagę autorce, to ta chciała jej ustąpić, ale oczywiście to widocznie było za mało. Powinna jeszcze pewnie przeprosić, rozwinąć czerwony dywan i ułożyć poduszki pod plecami :O. I zamiast skorzystać z miejsca, to foch i gęba na całe metro. Każdemu może stać się krzywda, jeśli się przewróci w autobusie, metrze,czy tramwaju. Nie tylko ciężarnej. A skoro ta ostatnia tak bardzo potrzebowała usiąść (nawet jakby dobrze się czuła), to dlaczego OD RAZU nie poprosiła o ustąpienie jej miejsca?

Gość gość
Ja wczoraj caly czas pisalam ze osoby ktore chca usiasc musza poprosic o ustapienie. My wsiadajac nie wiemy czy ktos zke sie czuje czy nawet jest w ciazy bo teraz tak robia ze ciazy prawie nie widac

Gość gość
17:47 jak nie widać? Polknely sobie ten 8 miesięczny brzuch?

Gość gość
Bo to sa glorie. Uwazaja sie za święte maryje. W ciazy to trzeba z nia jak z jajkiem.

Gość gość
Bylam u fryzjerki, po dwoch godzinach farbowanie mi wlosow powiedziala ze jest w 8 miesiacu a ja nagle wzrok na brzuch, nie zauwazylam, jest tak drobna , miala dżinsy i fartuszek a ja w szoku bylam ze nie zauwazylam.

Gość gość
ja nie lubię ciążowych brzuchów i się nie gapię na brzuchy ani nawet na baby,jak poprosi nie ma problemu

Gość gość
Dzis widzialam jedna taka obcisnieta w koszulke. Brzuch ogromny chyba trojaczki i wielki pępek spuchniety fujjjjj. Bardzo nie lubie kobiet w ciazy . Nie wi czemu. Sa oblesne

Gość gość
17:04 tak samo uwazam :)

Gość gość
17:55 a dla mnie są urocze i zawsze były :. lecz sie. To co naturalne cie obrzydza. Jak może widok kobiety w ciąży obrzydzac? Jeśli nie jest np.gruba to co w tym obrzydliwego? Pewnie jesteś w gimnazjum lub liceum :) starsza kobieta nie może być tak głupia. Kiedyś ty tez będziesz chciała mieć dzieci.

Gość gość
Może usiadłaś na miejscu przeznaczonym dla kobiety ciężarnej albo ona widziała jak patrzysz się na jej brzuch i przyspieszyłaś żeby zająć miejsce i może to ja tak wku.....ło. No bo dlaczego tylko tobie zwróciła uwagę? Zresztą chyba nie w każdym autobusie czy tramwaju są miejsca specjalnie dla ciężarnej. To miała się pytać po kolei kto jej ustąpi miejsce?? Dziwni jesteście albo ja nie pojmuje, nie wiem.