Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Co jest nie tak z moja zona?

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
A widzisz, moj to chetnie by do chwastow zagonil, kazdy chlop inny. Moj nie lubi jak mu siedze na karku, lubi spokoj, gry komp i nie mam nic przeciwko. On lubi jak kobieta kreci sie po domu, chce mieszkac na wsi, chcialby ogr贸d. Przestan wiec generalizowac, nieprzyjemna jestes

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Skoro jestem to napisz臋 milka s艂贸w. Pierwsze rzeczy kt贸ra dziwila mnie zawsze a tutaj znajduje potwierdzenie. Jak to jest ze niekt贸re MUSZA robi膰 obiad codziennie a inne nie musz膮. Czy te drugie przymieraja g艂odem? Kiedy艣 us艂ysza艂em od 偶ony ze ona du偶o gotuj臋 bo boi si臋 g艂odu. Jak za okupacji ;) Troch臋 to dziwne i.nie spos贸b znale藕膰 tu logiczne wyt艂umaczenie. Pewnie z takich kobiet wyrosn膮 babcie kt贸re wpychaja jedzenie na si艂臋 we wnuczki. A taka babcie ka偶dy zna. Nie rozumiem jak 30-40 latka mo偶e interesowa膰 ogr贸dek czy w艂asne warzywka. Kto艣 napisa艂 ze mo偶e wychowywalismy si臋 si臋 innych rodzinach. Tak to prawda. Ja pochodz臋 z zamozbiejszej i 艣miem twierdzi膰 nowoczwsniejszej ni偶 ona. U mojej 偶ony w rodzinie nigdy nie by艂o "parcia" na pieni膮dze. Aby g艂odnym nie chodzi膰 i na g艂ow臋 si臋 nie la艂o. Co wi臋cej sama zona to widzia艂a, ten brak ambicji. Czy szuka艂em winy w sobie? Tak, ale wtedy powinna znale藕膰 sobie kogo艣 innego, wtedy bym wiedzia艂 ze to 偶e mn膮 co艣 nie tak. Tym czasem ona nie przejawia zainteresowania wogole sprawami sexu czy uwodzenia kogokolwiek. Czy chcia艂a przy mnie wygodnego 偶ycia? Nie s膮dz臋. To raczej ja w tamtym momencie pope艂ni艂em b艂膮d. B艂膮d kt贸ry polega艂 na tym ze imponowaly mi cechy og贸lnie przyj臋te za pozytywne: bo by艂a porz膮dna, bo nie lecia艂a na kas臋, bo nie imprezowala, bo nie szastala pieni臋dzmi. Nie by艂o nikogo kto by mi powiedzia艂 偶e do niekt贸rych pasuj膮 te mniej porz膮dne, te co lec膮 na kas臋 i te imprezowe. Taka poprawno艣膰 polityczna kt贸ra teraz wychodzi mi bokiem. Nasze 偶ycie przed slubem wygl膮da艂o normalnie. Zmieni艂o si臋 wszystko po porodzie. Nagle zacz膮艂em s艂ysze膰 ze co艣 teraz nie wypada, chocia偶 9 miesi臋cy wcze艣niej wypada艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mam 26 lat i napisa艂am prawd臋 wi臋c nie wiem dlaczego si臋 tak denerwujesz :P Je艣li kto艣 myje w艂osy rano i wieczorem ma ju偶 smalec na g艂owie to raczej powinien co艣 z tym zrobi膰, a nie dalej my膰 w艂osy wed艂ug wypracowanego schematu. Je艣li komu艣 ci臋偶ko i艣膰 chocia偶 do apteki to o czym my tu m贸wimy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
S膮 jeszcze normalne;) Nie lec臋 na kas臋 chocia偶 lubi臋 wydawa膰. Zarabiam i cz臋艣膰 pieni臋dzy odk艂adam na konto, a cz臋艣膰 wydaj臋 na przyjemno艣ci. Czasami trzeba zaszale膰 i przepu艣ci膰 troch臋 wi臋cej ( gdyby nie by艂o mnie sta膰 to zaciska艂abym pasa ). Nie ka偶da dziewczyna, kt贸ra lubi imprezy i towarzystwo ludzi jest 艂atwa i nie potrafi korzysta膰 z alkoholu. Nigdy nie urwa艂 mi si臋 film, ani nie zrobi艂am z siebie idiotki. M贸j facet nie boi si臋 mnie pu艣ci膰 z przyjaci贸艂mi bo wie, 偶e jestem wierna i nie mam ochoty z nikim flirtowa膰. Uwielbiam seks, ciekaw膮 bielizn臋, szpilki, sp贸dniczki, kosmetyki itd. Potrafi臋 gotowa膰, ale uwa偶am, 偶e czasami lepiej co艣 zam贸wi膰, albo zje艣膰 kanapki. Moim zdaniem Twoja 偶ona zas艂ania si臋 dzieckiem. Przesta艂a udawa膰 bo wie, 偶e jej nie zostawisz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ps: m贸j facet te偶 potrafi gotowa膰 i sprz膮ta膰 po sobie;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Autorze. To i tak i tak tak si臋 sko艅czy wi臋c mo偶e lepiej od razu. Za 3000 miesi臋cznie przywr贸ce Ci rado艣膰 偶ycia, w艂osy b臋d膮 pachnialy jak sobie zazyczysz. P贸jd臋 na ka偶dy obiad na jaki mnie zaprosisz i b臋d臋 ubierala si臋 tak ze b臋d膮 Ci wszyscy zazdro艣ci膰. Dodatkowo zapewnie dyskrecj臋. Przemysl to. Caluje gor膮co.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰 od ogrodka
Yyy ale czemu mialby mnie nie interesoeac ogrod jsk mam 30 lat? Zreszta, to nie jest zaintwresowanie, tylko robota. I wcale nie mam domu na blysk, choc chcislabym, ale musialabum chyba podwoic dobe. I gdzie napisalam ze wole chwasty od seksu? Wole seks, ale ze on nie chce, to co ja poradze. Nie jestem kocmoluchem, nie chodze w tlustych wlosach, tylko po prostu nie starcza mi czasu by wszystko ogarnac. Mieszkam na wsi i logiczne, ze korzystam z ziemi, jakbym chciala wszystko kupowac, to bym mieszkala w miescie. Pochodze z biednej rodziny gdzie zawsze kladziono nacisk na prace, by sie noe lenic, tylko wkolo domu cos robic. Nie lezr i nie pachne wiec, tylko pracuje. Niestety na pucowanie mebli czy latanie do kosmetyczki nie ma czasu. Minely lata studenckiej beztroski teraz jest normalne ZYCIE.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰 od ogrodka
A i mam sasiadke, co to niby na wsi mieszka, a marchew w sklepie kupuje, nawet kur nie trzyma a caly dzien w domu siedzi, nie pracuje zawodowo wiec jedyne co robi to pucuje dom i pichci obiadki z trzech dan. Jedno na czym sie zna, to gdzie promocja na domestos albo kiedy mieso tansze. Zero samorozwoju choc ma czas. Ja po pracy zawodowej i pracy w domu praktycznie nir mam czasu, ale kilknascie ksiazek rocznie przeczytam. A ta tylko tv. Ja oczywi艣cie chcialabym sie bardziek rozwijac, ale czasu brak. A chlop ma jakos czas na wszystko i gdzie tu sprawiedliwosc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
15:58 Ty chyba zapominasz, 偶e autor ma dziecko i 偶on臋 ;) X Porozmawiaj z 偶on膮. Mo偶ecie skorzysta膰 z terapii dla ma艂偶e艅stw.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Z drugiej strony
A ja napisze z perspektywy 偶ony, bo bardzo przypominasz mojego m臋偶a.Mamy dw贸jk臋 dzieci m艂odsze ma 5 miesi臋cy, starszy synek ma 3lata i alergi臋 pokarmow膮(wiec z my艣l膮 o nim gotuje codziennie,, pod niego ",co oczywi艣cie komentuje m贸j m膮偶, ale nie mam zamiaru gotowa膰 dw贸ch obiad贸w, bo m膮偶 nie zje ryby na parze tylko chce schabowego ).M贸j m膮偶 to bardzo zadbany facet, kt贸ry oczekuje 偶e codziennie b臋d臋 w makija偶u i szpilkach czeka艂a steskniona na niego(przy niemowlaku!) I nie, nie jestem zaniedbana mamu艣ka w rozci膮gni臋tym dresie, dbam o siebie (wag臋 mam nawet mniejsza ni偶 przed ci膮偶膮),膰wicz臋 razem z dzie膰mi, ale po prostu nie mam si艂y codziennie malowa膰 si臋 i nosi膰 wyzywajacych stroj贸w (ju偶 widz臋 t臋 sexi sukienk臋 malowniczo oplut膮 marchewka :-) na jego 偶yczenie. I tak, czasami jestem tak zm臋czona, 偶e padam twarz膮 w poduszk臋. My艣l臋, 偶e podobnie jak m贸j m膮偶 szukasz usprawiedliwienia dla romansu, kompletnie olewajac zdanie drugiej strony.Ja mam ju偶 do艣膰 jego tekst贸w w stylu,, moje kole偶anki z pracy s膮 takie seksowne nie to co ty ".A gdy umalowana i wystrojona zaproponowa艂am wyj艣cie na randk臋 (specjalnie zatrudni艂am na wiecz贸r nianie) powiedzia艂, 偶e nie czuje do mnie po偶膮dania to co艣 we mnie p臋k艂o. Przesta艂am si臋 stara膰... On oczywi艣cie nie widzi mojej pracy, bo co ja robi臋, tylko siedz臋 z dzie膰mi... Mamy super sytuacje finansow膮. My艣l臋 o rozstaniu, bo i tak czuj臋 si臋 samotn膮 matka(tylko ja wstaje w nocy gdy synek ma kolki, wiec bywa, 偶e 艣pi臋 3-4h na dob臋) . Oczywi艣cie on ma czas na rozw贸j i 偶ycie towarzyskie,ja nie. I pomy艣le膰, 偶e dla stworzenia z nim rodziny i domu(to on naciska艂 na posiadanie dzieci) zrezygnowa艂am z siebie i swojego rozwoju zawodowego (bo nie oszukujmy si臋 ale roczna luka w CV nie s艂u偶y).Propozycja p贸j艣cia na terapi臋 ma艂偶e艅ska zby艂 艣miechem...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Z drugiej strony
A temat seksu w moim ma艂偶e艅stwie przestaje istnie膰, bo co z tego 偶e inicjuje skoro dla niego nie jestem poci膮gaj膮ca i seksown膮 tak jak jego kole偶anki z pracy , moje pr贸by stworzenia atmosfery w ci膮gu dnia (jakie艣 aluzje, 偶arty) kwituje stwierdzeniem,, nie wysilaj si臋 ".Robi wszystko 偶ebym przesta艂a si臋 czu膰 atrakcyjna. Wiec ja przestaj臋 si臋 stara膰...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
to jest provo a do tego babskie,boo 偶aden facet nie ma tak nasrane w g艂owie z tym myciem w艂os贸w,i absolutnie 偶aden nie napisa艂by ze c***a do 艂贸zka wchodzi z brudnymi w艂osami,skoro rano je zawsze szoruje,to tylko wy macie tak膮 schize by myc 艂eb codziennie,chyba ze wam p艂yn膮 litry potu z mak贸wy to nie wnikam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ale co z tego ze Ty si臋 czujesz atrakcyjna jak nie jeste艣. Poza tym "zaniedbaj" nie raz dzieci a gwarantuje Ci ze nic im si臋 nie stanie a Ty odpoczniesz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie lubisz mie膰 pachn膮cych w艂os贸w?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Lubi mie膰 pachn膮ce w艂osy, ale rano i przez ca艂y dzie艅, a nie id膮c spa膰 do 艂贸偶ka :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
b艂agam was. Jest zm臋czona opiek膮 nad dzieckiem sze艣cioletnim? Ja mam syna 4 latka i c贸rk臋 kt贸ra ma rok. Pracuje zawodowo ale mam te偶 czas na fryzjera zakupy ubra艅 dla siebie. Jak ci臋 偶ona nie poci膮ga to Ja zmie艅!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mam pachn膮ce w艂osy bez szorowania ich i rano i wieczorem,widocznie ja naturalnie tak nie capi臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
15:58 a dlaczego ty nikogo nie masz skoro jestes taka cudowna jak piszesz ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Do Z drugiej strony. A czy to nie powinno wygl膮da膰 tak. Macie problem: Ty czujesz si臋 zm臋czona, on nie widzi w tobie atrakcyjnej kobiety. Siadacie i wsp贸lnie uzgadnianie ze wszystkiego nie da si臋 zrobi膰 wi臋c moze nie sprzataj, mo偶e nie gotuj codziennie, mo偶e zatrudnijcie pomoc itp. Po prostu z czego艣 zrezygnuj ma rzecz meza. Bo w wi臋kszo艣ci przypadk贸w, gdy kobieta sama decyduje na co nie ma ju偶 czasu czy si艂 to zazwyczaj jest to m膮偶.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
15:42 i 15:58 to nie ten sam go艣膰. Jestem go艣ciem 15:42 mam faceta i uwa偶am, 偶e autor powinien porozmawia膰 z 偶on膮, a nawet zaproponowa膰 terapi臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Z drugiej strony
Do go艣膰 z 16.45 My艣l臋, 偶e jestem atrakcyjna (podobam si臋 m臋偶czyznom,mia艂am propozycje romans贸w z kt贸rych nie skorzysta艂am) i og贸lnie nic mi nie brakuje w sensie fizycznym(膰wicz臋, regularnie chodz臋 do kosmetyczki, fryzjera). Problem le偶y po stronie m臋偶a, kt贸ry jest egoist膮 i widzi tylko swoje potrzeby. 艁atwiej jest znale藕膰 na boku kochank臋 ni偶 budowa膰 zwi膮zek z 偶ona mimo trud贸w rodzicielstwa (my艣l臋, 偶e rola ojca go przerasta i nie radzi sobie psychicznie z sytuacj膮,praktycznie nie sp臋dza czasu z dzie膰mi ). Ja podchodz臋 do tego inaczej (wiadomo, 偶e gdy dzieci podrosn膮 b臋dziemy mieli wi臋cej czasu dla siebie) on ma postaw臋 roszczeniowego 5-latka. Ma dosta膰 to co chce,ju偶 natychmiast , bo jak nie, to foch i obra偶anie si臋. A nie jest w stanie zobaczy膰 tego z mojej perspektywy,te偶 mi brakuje wyj艣cia z przyjaci贸艂mi na miasto, p贸j艣cia na randk臋 etc.Wsparcia przy dzieciach, a nie wiecznego czepialstwa. My艣l臋, 偶e on szuka kogo艣 na boku, a wojna podjazdowa kt贸ra prowadzi jest po to, 偶ebym to ja by艂a t膮,, winn膮".Szkoda, 偶e gdy zdecydowali艣my si臋 stworzy膰 rodzin臋 pokazywa艂 si臋 zupe艂nie z innej strony. I podkre艣lam to On naciska艂 na posiadanie dzieci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Z tego co widz臋 to autor nie jest podobny do Twojego m臋偶a. On chce czu艂o艣ci, wsp贸lnych wypad贸w itd. Tw贸j robi wszystko, 偶eby艣cie si臋 k艂贸cili.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Z drugiej strony
Do go艣膰 z 17.03 Rozm贸w przeprowadzi艂am mn贸stwo, proponowa艂a terapi臋 ma艂偶e艅ska.Ja naprawd臋 nie skupiam si臋 tylko na dzieciach i domu.Szukam ratunku dla naszego ma艂偶e艅stwa... Ale on nie jest w stanie wyj艣膰 poza sw贸j punkt widzenia. Moje inicjatywy zbywa,bo to nie to, nie w tym momencie itp. A ja naprawd臋 nie mam si艂y chodzi膰 ca艂y dzie艅 w szpilkach z pe艂nym make up na twarzy gdy ca艂a noc nie spa艂am, bo synek mia艂 kolk臋. On nie widzi we mnie kobiety, bo nie chce.Dlaczego inni m臋偶czy藕ni mog膮 ogl膮da膰 si臋 za mn膮 na ulicy nawet widz膮c mnie z dzie膰mi a on nie jest w stanie czu膰 do mnie po偶膮dania ? To tylko on wie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie wiem jak facet moze miec pretensje o wlosy do kobiety skoro rano myla.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No i co z tego, 偶e rano my艂a skoro wieczorem ma ju偶 przet艂uszczone?Gdybym ja tak mia艂a to zmieni艂abym szampon, a je艣li to by nie pomog艂o to posz艂abym do lekarza. Sorry, ale dziwi mnie to, 偶e jej to nie przeszkadza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Rozmawia艂e艣 z 偶on膮?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ona myje codziennie rano wiec ma czysciejsze niz ta tutaj ktora sie jej czepiala.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
w艂os贸w nawet nie powinno si臋 my膰 codziennie, a 偶e to prowo, bo autor chodzi "sama" do teatru to inna historia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Je艣li kto艣 ma szybko przet艂uszczaj膮ce to powinien my膰 codziennie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Z drugiej strony dzi艣 A czy Tw贸j m膮偶 wcze艣niej te偶 zachowywa艂 si臋 jak egoista? Czy zmieni艂 si臋 po 艣lubie? Jak traktowa艂 innych "gorszych" od niego? Wykazywa艂 empati臋? To co piszesz wygl膮da mi na narcyzm. Wsp贸艂czuj臋 Ci :( Wygl膮da na to, 偶e chce zniszczy膰 Twoje poczucie warto艣ci. To forma kontroli. Nie daj si臋 :)

Udost臋pnij ten post