Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Metody planowania płci dziecka zawiodły

Polecane posty

Gość gość

Witam, planowałam skrupulatnie płeć mojego dziecka. Chciałam chłopczyka. Oczywiscie stosowałam metody dowiedzione naukowo- metodę owulacyjną. Byłam na monitoringu. Stosowałam syrop Guajazyl o jakim pisze Wójcik w swojej książce, wiesiołek i dieta była typowo chłopięca, testy owulacyjne. Jedyne czego nie zastosowałam to tablice chińskie bo akurat jakoś to wydawało mi się trochę mało wiarygodne i u wielu moich znajomych sie nie sprawdzilo. Na usg lekarz stwierdził 100% dziewczynkę. Czuję zawód- przyznaję, ponieważ tak bardzo się starałam. Juz sama nie wiem w co wierzyć, czy tablice chińskie które faktycznie pokazywały dziewczynkę są jedyna metodą wiarygodną? Czy ktoras z Was działała podobnie a jednak jej sie udało? A może tak samo mimo zastosowanych metod planowania płci też nie wyszło?

Gość gość
mi tablice chinskie pokazały dziewczynkę a mam chłopczyka, więc nie są skuteczne na 100%. nie wiem co Ci poradzić. teraz jestem 2 ciązy mam nadzieje na dziewczynke do pary ale nic nie planowalam bo jak dla mnie to "co się trafi" :)

Gość gość
Nie! to zależy od tego jaki plemnik okaże się najsilniejszy, a na to nie ma wpływu kobieta

Gość gość
wy tak na serio? czy sobie jaja robicie??

Gość gość
Wierzysz w zabobony i pseudonaukowe teorie.przecież to loteria

Gość gość
najnowsze badania pokazują ze kobieta tez ma na to wpływ. a dokladnie jajeczko. w konkretnych okresach przyciąga a w innych odpycha plemniki xy lub xx. do poszukania w necie, czytalam to w ciązy która była już przeszlo rok temu wiec nie podam szczególów bo nie pamietam. ale i tak wydaje mi sie ze cięzko bedzie zaplanować plec

Gość gość
Widocznie nie przewiedziałaś jednego :) Twój szacowny małżonek może nie mieć w ogóle męskich plemników, lub mieć je słabe pf... :P

Gość gość
to widzę, że Wy na serio, ale na szczęście nie wszyscy. :-) Szkoda dzieci, żeby takie "mądre" matki miały. :-P

Gość gość
" gość dziś to widzę, że Wy na serio, ale na szczęście nie wszyscy. usmiech.gif Szkoda dzieci, żeby takie "mądre" matki miały. jezyk.gif " Ty to najmądrzejsza bezdzietna! :P

Gość gość
gość dziś Nic nie przyciąga i nic nie odpycha. Plemniki męskie są szybsze, a żeńskie silniejsze. Dlatego w większości przypadków ciąże z dnia owulacyjnego są męskie, a ze stosunku przed owulacją, żeńskie, bo zanim uwolni się jajeczko to męskie giną, a żeńskie sobie spokojnie dochodzą.

Gość gość
No mam jednak dwoje, więc chyba nie bezdzietna. :-) Przerażające rzeczy piszecie, a jak zwrócić uwagę to jadem sypiecie. eeeehhhh pewnie też do kościoła co tydzień chodzicie. Smutne to :-(

Gość gość
Nie ma "dowiedzionych naukowo" metod planowania plci dziecka domowym sposobem! Tzw. teoria Shettlesa wg ktorej plemniki meskie sa slabsze i szybsze a zenskie wolniejsze ale bardziej wytrzymale zostala obalona wielokrotnie w badaniach kontrolowanych. Jak cokolwiek moze ci zagwarantowac ze z milionow plemnikow rowno podzielonych na meskie i zenskie akurat y trafi pierwszy do celu? Ze akurat w okreslonym dniu np. dniu owulacji wszystkie miliony zenskich plemnikow przestana sie ruszac i ustapia droge Y? Zeby ZAGWARANTOWAC sobie plec dziecka ludzie placa tysiace dolarow za invitro z genetycznym badaniem embrionow a ty myslalas ze sobie to zrobisz w domu za darmo? O chinskich kalendarzach nawet nie wspomne. Gdyby dzialaly to w chinach w ogole nie rodzilyby sie dziewczyny bo tam prawie kazdy preferuje meskiego potomka. Gratuluje coreczki i nie wybrzydzaj.