Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wiecie co wczoraj bylam na pogrzebie mlodej dziewczyny i mam takie przemyslenia

Polecane posty

Gość gość
18.32 Ja mam ostatnio takie samo spojrzenie na ta kwestie jak Ty. Przez ostatnie 10 lat wydawalo mi sie, ze zycie ma jakis jeden wielki cel I sens (nie bede sie na ten temat rozpisywal) ale ostatnio wydaje mi sie, ze chodzi jedynie o konsumpcjonizm. Od paru lat mieszkam w USA I to tez ma pewnie wplyw na zmiane mojej percepcji, widze jak bardzo mentalnosc ludzi sie tu rozni od mentalnosci ludzi w PL. Wysokie zarobki maja wplyw na czlowieka, tu ludzie sie tak wszystkim nie przejmuja, nie analizuja, tylko ida na zakupy I wydaja $. Chodzi o to zeby bylo przyjemnie. Malo ludzi bierze slub a jak ktos ma dziecko to ono w wieku 18 lat wyjezdza do innego Stanu I widzi sie z rodzicami raz na 2 lata. W Polsce to nie do pomyslenia a tu kazdy o sobie tylko mysli. Moze to wlasnie dzieki temu ludzie sa tu zadowoleni z zycia?

Gość gość
A ile miała lat autorko? Może to moja znajoma

Gość gość
Bzdura. Nie ma spokoju. Istota, która stworzyła świat jest sadystą. Po śmierci jest kolejne życie, podobne do obecnego, ale w innym wymiarze. Jest tam jeszcze więcej udręk i trosk, a mniej szczęścia. Wszystkim się wydaje, że ma być dobrze, wszyscy myślą jednotorowo, ale zastanówcie się. Z jakiegoś powodu to życie składa się w 90% z problemów, tak miało być, czemu potem ma być inaczej? Po śmierci zapieprza się w typowym polskim supermakecie, w trochę gorszych warunkach, już nie za 3, ale za 4 osoby po 12, a nie 8 godzin i 1/3 pensji Europejskiej. To co sprawiło, że rzeczywistość istnieje ma polewkę z cierpienia ludzi, po to stworzyło receptory bólu, żebyśmy się z niego skręcali i ośrodki strachu w mózgu, byśmy srali się przed stresującą robotą codziennie rano siedząc na kiblu i robiąc pod siebie z nerwicy.

Gość gość
up