Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyjdz za elektronika mowili

Kretyn mąż i jego durne teorie wychowawcze...

Polecane posty

Gość gość
Popieram twojego męża, skoro dzieciak nie rozumie ze nie wolno to pokazał mu dlaczego nie wolno i unikniecie później przynajmniej wypadków.

Gość gość
Znasz przysłowie "trzeba się sparzyc, by się przekonać" Twój maz bardzo dobrze to robi. Lepiej by pokazał dziecku w bezpieczny sposób czym to grozi niż czekać aż dziecko wyleje sobie na głowę wrzatek i w ten sposób się przekona. Twój maz nie robi mu krzywdy, daje mu do zrozumienia, ze nie należy używać pewnych rzeczy w niewłaściwy sposób. Jesteście głupie idiotki bezstresowego wychowania, a Ty autorko gadaj, gadaj i gadaj dziecku, ono i tak nie zrozumie, dojdzie do tragedii i jeszcze zrzucisz na męża.

Gość gość
Zasada #774 Fajni, mądrzy mężczyźni trafiają na idiotki i łajzy. Podobnie z fajnymi kobietami i idiotami mężami. Tutaj mamy żywą ilustrację tej zasady. Kobieto, gdyby twój mąż był w moim otoczeniu, dałbym mu grabę i poczęstował nalewką własnej roboty, że tak dobrze ROZUMIE co to znaczy wychowanie dziecka. Tobie dałbym... no w sumie to nic, żebyś sobie krzywdy nie zrobiła z twoją głupotą...

Gość gość
12:35 jestes boska

Gość bessoto malismo
Heh to mój ojciec zrobił coś podobnego z żaróweczką od choinki. Błysnęło, huknęło, poszedł "korek" i było troszkę dymu. Nic groźnego, ale wiedziałam, że w gniazdku jest "bebe". A mimo to kiedy podrosłam nie miałam żadnych traum. I rozumiałam, dlaczego mój ojciec, chociaż ELEKTRYK, a ma SZACUNEK do prądu. Powiedział, że prąd służy człowiekowi, podobnie jak atom albo woda. Ale to nie znaczy, że można podchodzić do nich bezmyślnie. Było to w latach 70tych. Już wtedy byli mądrzy ojcowie. Dziś jak widać to jest biały kruk. A wy, głupiatki, jeszcze naskakujecie i straszycie chłopa sądem i odebraniem praw rodzicielskich. Niech zgadnę, matki Brajanków, Dżessik i Samantek?

Gość gość
Niech sobie szczurka kupi i na nim eksperymentuje. Głupi gnojek takiego to bym uuuuchhhhhhh ;/;/;/;/ pffff

Gość gość
Glupie te wspolczesne mamusi. Tylko sie plodza i rodza a mozgu nie ruszaja bo im macice pracuja zamiast tego! Dzieciak ryczy? A dac sku/r/wy/synowi w d**e az zapiecze i bedzie dobrze! Och jaka mialabym ochote sprac na kwasne jablko takiego bachora, ale bym takiemu du/p/sko przetrzepala!

Gość gość
Nie rozumiem ani jednego wpisu pochwalającego nieodpowiedzialnego ojca. Eksperymenty na dzieciach? To już nie czasy jaskiniowe, to zwyrodnienie.

Gość gość
i co tata sie pobawil w malego wynalazce bum bum dziecko w stresie super metody lol

Gość w letnim wietrze
Mąż bardzo ok. Takie dziecko lepiej żeby bało się kontaktu, bo nawet 5 i 10 latek potrafi wsadzić coś do kontaktu, chociaż "doskonale wie, że nie wolno". Z prądem nie ma żartów. Ja mam 40 lat, a zawsze ostrożnie wkładam i wyciągam wtyczki, uważam na uszkodzenia izolacji na kablach i tak dalej. Pozdrawiam mądrego tatę i życzę opamiętania autorce tego wątku.

Gość gość
O Qwa!!!! Dowiedziałam się ze jestem kretynka

Gość gość
Kiedy miałam jakieś 3 lata, lekko mną trzepnęło bo wsadziłam spinkę do kontaktu. Niedługo potem dotknęłam żelazka. W moim przypadku nie były to metody wychowawcze a czysty przypadek i jakoś nie mam żadnych traum choć z prądem obchodzę się ostrożnie :)

Gość gość
Lepiej jest mieć martwe, zwęglone przez prąd ale wyluzowane dziecko, niż takie któremu się pokazało że prąd jest niebezpieczny i z tego powodu przeżyło niegroźny stres. Gratuluję autorko. Żal tylko męża, że Cię musi znosić... Pomysłowy facet, piszę poważnie. O polocie jego drugiej połówki niestety nie można tego napisać...

Gość gość
"Nie rozumiem ani jednego wpisu pochwalającego nieodpowiedzialnego ojca. Eksperymenty na dzieciach? To już nie czasy jaskiniowe, to zwyrodnienie. " Eksperymenty na dzieciach to pozwalanie by dzieciak majstrował przy gniazdkach i otwierał zaślepki. Tu naprawde taki eksperyment może skończyć sie tragicznie. A co by było gdyby autorka była w tym czasie w kiblu ?

Gość gość
"Co by było" to najgłubsze pytanie. Ale nie byłą, a mąż zrobił jej dziecku stres.

Gość gość
No to co, że zrobił dziecku stres? Życie stresuje niestety. Chronienie dzieci przed jakimkolwiek stresem jest jednym z najgorszych błędów wychowawczych. Zwłaszcza gdy z jednej strony mamy jakiś tam stres a z drugiej takie wartości jak bezpieczeństwo, zdrowie a nawet życie dziecka. Jak się stanie tragedia, wtedy dopiero będzie stres.

Gość gość
14:35 Sama wiesz dobrze że bezstresowe wychowanie nie kończy sie niczym dobrym ani dla dziecka, ani dla społeczeństwa, ani wreszcie dla samych rodziców.