Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę... archiwum 18

Polecane posty

Gość gość
Terror PiSu jest straszny.Dziś pisowskie CBA weszlo do Wojskowej Akademii Technicznej i Elektrownii Dolna Odra.To straszne straszne,jak żyć ?

ja szczerze mówiąc sądzę ze te teksty przeciw pisowi to pavlo ma gotowe od kogoś i wkleja na zamówienie więc nawet nie wie że brednie wkleja. x Tusk z Kopacz mi dyktują co mam pisać :D

Gość gość
To syn Shatyna.Jaki ojciec taki syn

Cholera rozgryźli mnie , przykrywka , którą budowałem kilka lat właśnie została zdekonspirowana :P

Gość barramek
Działający w placówce związek zawodowy pielęgniarek złożył nową propozycje porozumienia. Wynagrodzenie zasadnicze brutto pielęgniarek miałoby wzrosnąć o 400 zł, a pielęgniarkom pracującym w systemie jednozmianowym pracodawca byłby zobowiązany wypłacić 500 zł brutto podwyżki. Wcześniej dyrekcja proponowała zwiększenie wynagrodzenia zasadniczego brutto pielęgniarek i położnych o 250 zł. W nowej propozycji pielęgniarki domagają się także zwiększenia o 5 proc. dodatków za pracę w systemie nocnym (z 65 proc. do 70 proc.) oraz za pracę w święta (z 45 proc. na 50 proc.), a także zwiększenia wynagrodzenie za pięć dni w roku (dwa dni Bożego Narodzenia i Wielkanocy oraz Nowy Rok) ze 100 proc. do 200 proc. podobają mi się te żądania za święta - gdzie wszyscy mają 100 %, a pielęgniarki chcą 200 % - dostaną 200 % - w następnym strajku będą żądać 500 %

Gość otulona_snem
jeszcze tu osamy bin ladena brakuje :D

gdzie wszyscy mają 100 %, a pielęgniarki chcą 200 % x Wiesz o ile bardziej *****iwie jest w szpitalach w dni świąteczne z powodu pijanej patologii? Jak nie wiesz , to odwiedź szpital dzisiaj i zrób to samo w I dzień swiąt Bożego Narodzenia a zrozumiesz czemu żądają więcj kasy za te dni. Jeżeli ktoś wymaga, bym w jakimś dniu wyrobił 300% normy, to niech mi też 300% więcej zapłaci, to chyba normalne podejście?

Gość gość
Zaproponowano także m.in., by pracodawca - niezależnie od uzgodnionych wzrostów wynagrodzeń - corocznie prowadził ze związkiem negocjacje dotyczące wzrostu płac zasadniczych w danym roku kalendarzowym, przy czym kwota ta nie byłaby mniejsza niż 100 zł brutto. ....po co 100 , można od razu 500 a w negocjacjach wycofać się do 450

Gość gość
w końcu należy nieco popracować a nie tylko pić kawkę i pisać na cafele , jak nasza znajoma - piguła z 3-miasta - a w czd raczej pijana patologia świąteczna to raczej rzadkość :classic_cool:

Gość barramek
a Pavlo to ten młody , wykształcony z wielkiego miasta , który wypertolił z kraju w poszukiwaniu pracy na zmywaku - elektorat wiadomo kogo i wróg także wiadomo kogo - produkt finalny eksperymentu tvnu i cafele na młodzieży :classic_cool:

Gość gość
Iftar Jakie uprawnienia ma pielęgniarka tzn co może robić bez pytania o zgode lekarza ?

Gość gość
samo zatrudnionego malarza pokojowego ?

Gość gość
ja proponuję sprzedać ten pomysł z 300% dodatkiem za pracę w święta , ze względu na kontakt z dziecięcą patologią w czd głupiemu Ryśkowi - on to kupi , a cała Polska będzie miało kolejny ubaw :D

Gość gość
Pielęgniarka jest jak nazwa wskazuje od pielęgnowania ,Położna od położenia się lub pacjentki wiec jakaś kasa na poziomie zarobków lekarzy się tym paniom nie należy

Gość Myrevin
Nie wnikając kto tam to wprowadził, MDM to łatwiejsze kredyty na mieszkania, większy popyt więc i wzrost cen, to ukłon w stronę deweloperów. Mieszkanie+, jeśli wyjdzie rzecz jasna, zmniejsza popyt na mieszkania budowane przez deweloperów, powinny się ceny zmniejszyć.

Mieszkanie+, jeśli wyjdzie rzecz jasna, zmniejsza popyt na mieszkania budowane przez deweloperów, powinny się ceny zmniejszyć. x Teoretycznie MDM też miało zmniejszyć ceny mieszkań, w praktyce podniosło je nawet do 200%, więc jak widać nie ma co teoretyzować, tym bardziej,ze sam projekt mieszkanie + ma bazować na projekcie MDM co nie napawa optymizmem

Gość gość
14;59och sorry a skąd można wiedzieć że ktoś obsługuje aparature jeśli wypowiada sie w temacie dotyczącym pielęgniarek myślałam że wszystko wiesz:)

Gość Myrevin
A no teoretycznie jak cała ekonomia. Zwiększony popyt i sprzedaż może spowodować spadek cen, ale nie musi jak widać. Tak ja napisałem, powinny ceny spaść a jak będzie w przypadku mieszkania+, nie da się policzyć.

Gość gość
Smoleń w kabarecie mówił o pielęgniarce przełożonej cyt wielokrotnie przełożona prze ze mnie :):):)

Gość gość
a instrumentariuszka trzyma lekarzowi instrument?

Gość gość
KLESZCZE to ostatni zmora i zagrożenie dla ludzi. Na łące, w parkach, w lasach, na skwerkach ... ludzie boja sie kleszczy bo wiadomo jakie są konsekwencje. Ciekawe, że na zachodzie Europy nie ma takich problemów. U nas nikt tym zagrożeniem życia ludzi się sie zajmuje. Czy ludzie maja wyjść na ulice i w tej sprawie??? Wybory się skonczyly, to rząd z Becią Szydło na czele i prezydent RP zapomnieli o wyborcach. Weźcie się do roboty i najwyzszy czas spełniać obietnice składane wyborcom!!!

Gość gość
otulona_snem dziś > dokladnie

Gość gość
Holenderska polityk obserwuje ze sceptycyzmem zmagania działającego z ramienia Komisji Europejskiej Fransa Timmermansa z rządem w Warszawie? Toż to kuriozum! Okazuje się, że w Holandii obowiązuje bezwzględny zakaz sądowej kontroli konstytucyjności uchwalanych przez parlament ustaw. Ojczyzna komisarza Fransa Timmermansa (który ostatnio mocno zaangażował się po stronie "obrońców polskiej demokracji") nie posiada ani Trybunału Konstytucyjnego, ani żadnego innego podobnego gremium. Aby było śmieszniej - Unia Europejska tym okropnym zagrożeniem demokracji i europejskich standardów w ogóle się nie przejmuje.

Gość gość
To że coś nie nazywa się dokładnie Trybunałem Konstytucyjnym nie oznacza że nie ma w danym państwie organu, który sprawdza czy ustawa (obecna lub przyszła) jest zgodna z konstytucją. W Holandii jest to Council of State (en.wikipedia.org/wiki/Council_of_State_(Netherlands). Jest także Sąd Najwyższy (en.wikipedia.org/.../Supreme_Court_of_the Netherlands) jako najwyższa władza sądownicza. W danym państwie nie musi być Trybunału, także i w Polsce ale póki jest w konstytucji to trzeba go szanować. Tak się dzieje w cywilizowanych krajach, do których podobno należymy (jeszcze). Można też zmienić konstytucje ale do tego potrzebna jest większość konstytucyjna, której PIS nie ma, a póki nie ma, to ma (psi) obowiązek szanować to co jest.

Gość gość
"Szanować to co jest",zwłaszcza że jest z PO! :D

Gość gość
gość 21.26. Owszem. Masz rację. Tylko mają takiego prezesa TK jak u nas i tak skonstruowaną konstytucję że o kant d**y rozbić. TK pokazał to w wyroku odnośnie OFE i w sprawie podniesienia wieku emerytarnego. Gdzie według jednej ustawy podniesienie wieku emerytalnego jest zgodne z konstytucją, ale podniesienie we dla sędziów r prokuratorów to już nie bo to prawa nabyte. Można by wymieniać takie wyroki TK bez liku.

Już tłumaczyłem ale jeszcze raz powtórzę. Sędziowie i prokuratorzy uzyskali prawa z racji wykonywania okreslonego zawodu. I to różni się diametralnie od praw całej reszty. Oni te prawa nie uzyskali w wyniku tego, że pracują w ogóle. Mysl. To nie boli.