Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zrobić żeby pokarm słabiej leciał

Polecane posty

Gość gość

Za bardzo leci mi pokarm z jednej piersi. Nie wiem ale wydaje mi się że ma na to wpływ stosowanie laktatora... Córcia ma 15 tyg i laktator stosowałam w zeszłym tygodniu jak było tak bardzo duszno że mała w ogóle nie chciała ssać tylko ma przymus jadła trochę po 3-4 godzinach no ale wtedy musiałam odciągnąć resztę co nie zjadla żeby laktacja się nie zmniejszyła. A w efekcie teraz pokarmu jest więcej ;( gdzieś przeczytałam że odstawienie laktatora pomoże i pokarm znów będzie leciał słabiej-prawa? Ale teraz mała je co 2-3h pojedynczo z piersi i odstępy między spaniem tej samej piersi wynoszą 4-6 h i czasem pierś jest pełen i twarda jak kamień. Mam jej taką dawać? Przecież wtedy będzie tak tryskało że córka będzie nie nadążała, będzie się denerwować, wypluwać aż wreszcie się wkurzy ona i ja i będzie po karmieniu :(. Pomyślałam też żeby może z początku stosować kapturek do karmienia bo łatwiej jej ssać przez niego jak tak mocno leci ale trochę się boję bo wcześniej miałam problem z odstawieniem go. Doradzie proszę co mogę zrobić bo już wychodzę z siebie

Gość gość
Ja póki laktacja się nie unormowała, i właśnie na początku karmienia szybko leciało z piersi, miałam w pogotowiu smoczek i jak leciało za szybko to dziecko dostawało smoczek a ja przykładałam pieluchę tetrową do piersi i czekałam aż przejdzie ta fala. Jak przestawało tryskać to przystawiałam dziecko. Z czasem wszystko się unormowało ;)

Gość gość
Może ktoś jeszcze doradzi