Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prostowanie włsosów keratyną

Polecane posty

Gość gość

Mam włosy do ramion. Jak długo trwa zabieg keratynowego prostowania?

Gość gość
Jak robiłam sobie keratynę winogronową, to na włosy takie troszkę za linie ramion trwało ok 2 h. Tylko pewnie różne keratyny różnie się kładzie. Ja robiłam tą z amazon keratain. Bardzo apetycznie pachną te ich kosmetyki.

Gość gość
ja mam wlosy tak do połowy pleców, trwało ponad 3 godziny, ale robila mi kolezanka, wiec wiadomo- nie ma wprawy jak fryzjerka wiec robila troche dluzej :) keratyne mialam z inoaru, postepowalysmy zgodnie z ich filmikiem na youtube i efekt piekny :)

Gość gość
mam prostownice za 650 zl z electro.pl i własnie nie wiem czy też poddawac sie takiemu zabiegowi, czy moja prostowanica w zupełnosci wystarczy. Efekt po niej jest długotrwały więc nie wiem czy bawić się w takie rzeczy jeszcze.

Gość dominikawi
Prostownica niestety niszczy włosy, więc na twoim miejscu wolałabym zdecydowac się na zabieg- efekt utrzymuje się ok. 3 miesięcy ( zależy od włosów).Moja fryzjerka używała zestawu keratynowego INOAR i mam po nim piękne, bardzo gładkie i nawilżone włosy. Wcześniej bardzo się męczyłam z ich pielęgnacją, a teraz wymagają niewielkiego wysiłku, by wyglądały dobrze.

Gość gość
Dziewczyny, jakie włosy miałyście przed keratyną? Któraś z Was robiła na rzadkich, sianowatych, wysokoporowatych? Jak z pielęgnacją bezsilikonową po? Mam włosy które bez silikonów wyglądają koszmarnie i boję się że po keratynie nie ogarnę pielęgnacji.

Gość gość
Ja miałam włosy bardzo kręcone takie baranki kiedyś , były ładne ale jak same schły ale trwało to z 4h- 5 h , dbałam o włosy olejowałam szampony maski , olejki na końcówki obowiązkowo i suszyłam na szczotce by jakoś wyglądały . Długo się zastanawiałam nad zabiegiem keratynowym czytałam wszystkie opinie w internecie jaką markę wybrać itd :D uzbierałam pieniążki i poszam ! Zabieg miałam już 3 razy wykonywany i jestem zachwycona 20 marca bedzie już 6 miesięcy a włosy mam proste! oczywiście jak wysuszę suszarką :D nie dość że oszczędność czasu to zapuściłam włosy :D Zdecydowałam wybrać markę Inoar bo nie widziałam żadnych negatywnych opinia a keratyna ta jest sprowadzana z Brazylii oryginalna i naprawdę robi robotę . Moja koleżanka też chciała i poszła raz na keratynę z Amazona a potem Z coco.... i miaLa potem takei brzydkie włosy nie dość że tak szybko się jej wypłukała to co się okazało sklad tych keratyn pozostawia wiele do życzenia ponoć jest tam bardzo duże stężenie formaldehydu i dlatego te zabiegi sa takie tanie a potem włosy takei brzydkie są . Teraz używam też pielęgancji z Inoar i nie wiem czemu tak późno skład mają rewelacyjny szok! i można używać po keratynie :D z całego serca dziewczyny zastanówcie się przed wyborem marki keratyny :D