Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak to jest z samodzielnością waszych 3 latków

Polecane posty

Gość gość

Moja prawie 3 latka idzie od września do przedszkola. Umie sama jeść widelcem i łyżeczką odkąd skończyła rok ale od niedawna nie zawsze jej się chce , chce żeby jej podawać Jest odpieluchowana, nakłada nakładkę na sedes ,sama wchodzi sika i potem schodzi zakłada majtki i spodnie Umie się sama rozebrać i ubrać oprócz koszulki , sama zdejmuje i zakłada buty Umie pić z kubeczka ale nie chce za bardzo woli kubek niekapek Jak to jest u was ?

Gość gość
Potrafi wszystko to o czym piszesz.

No to super sobie radzi moja ma 4 latka ale tez od ponad roku juz sama wszystko robi czasami jest tak ze jej sie po prostu nie chce samej rozebrac i ubrac i prosi mnie ale ogolnie potrafi

Gość gość
Mój nie potrafi się sam ubrać-rozebrać. Tzn bluzę na zamek tak ale koszulki przez głowę założyć nie potrafi. Odpieluchowany, jeść potrafi sam (ale tu przyznam szczerze,że jest leniwy i chce by ktoś go karmił często). Pije ze wszystkiego.

Gość gość
Autorko masz samodzielne dziecko. Moje jako trzylatek nie szlo do przedszk, i sila rzeczy polowy czynnosci w tym wieku nie umialo, bo tez nie musialo.